Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pro zajímavost můžete krk vyfotit.
Nakažlivost není nějaká dramatická, virové infekce jsou nakažlivější. U dětí do 2 až 3 let je bakteriální angína spíše vzácnější.
Kolik 8letý syn váží? 1/2 tbl. mi přijde trochu málo. To je dávka pro 20kg dítě.
Nevim, mne to prijde na hlavu cely, jit s timhle stavem na pohotovost, zobat atb a oddelovat doma deti…
Bakteriální infekce deti nikdy od sebe nechytili. A to maji 2 a 3 roky. Jinak nechapu proc jezdíš s osmiletym dítětem v neděli na pohotovost. ![]()
@Doctus Teď jsem ho vážila v pyžamu a má 25,3 kg On je hubeňour.
..U doktorky jsem řekla že má kolem 25kg a napsala nejdřív OSpen 500…Ten jsem ale prostě nesehnala…Tak má ten Penicilin 1,2 a tím půlku tablety což vychází na 600 na dávku…
@Doctus Doktorka koukala do tabulek když sem ji řekla že váží kolem 25 kg..Takže předpokládám že 1/2 tablety Penicilinu 1,2 MIU je na 25 kg správná.. ![]()
@Mamina1329
Ideální dávka by byla 0,750 MIU, to spíš mohla předepsat 1/2 tbl. v rámci 1,5MIU balení.
@Doctus píše:
@Mamina1329
Ideální dávka by byla 0,750 MIU, to spíš mohla předepsat 1/2 tbl. v rámci 1,5MIU balení.
a no dejte pokoj
![]()
já když se mému dospělákovi povede sehnat krabka 1.5 tak skáču radostí a oslavuji
neberte dospělákům krabky 1.5…co jim pak budem psát, když už??
nenávadějte k nekalostem
/
/
@Borrealis
Já bych měl na léčbu angínu trošku drsnější názor (neléčit ATB), ale v ČR mnozí lidé ta ATB chtějí stůj co stůj. A hned by bylo ATB habaděj. A růže by mohly krásně kvést. ![]()
@Doctus
je heheheeeee
u nás je nyní nový trend, pediatryně objede děti streptestem a posílá " okamžitě celou rodinu na výtěry, všichni!! všichni!! mor je blízko "
takže mi tam po ránu někdy přistane půlka rodiny, zdravá jako řípa, růžolíci, zdraví venkovani…a dožadují se výtěru, protože když nebude, jsem za vraha kotátek /minimálně /
já vysvětlovala, vysvětlovala, nově už raději mám vytištené doporučené postupy pro pediatry, kde jasně stojí že se výtěry kontaktů NEPROVÁDÍ a kontakty se jen tak en bloc preventivně NELÉČÍ a rozdávám to, doporučení pěkně fixem vybarvené, aby našli rychle
ale už se mi i lidi odregistrovali, nejprve na mě koukaly jak na vraha, že jim / zdravým, bez obtíží neprovedu výtěr / a pak byly pryč
a no dobře, tož pápá
co už ![]()
jeheeeee kdyby šlo JEN o požadovače ATB, těch není nějak moc ![]()
@Borrealis
Když se takoví odhlásí, tak si vždycky řeknu Chvála Pánu Bohu, že jsou pryč, chudák ten, kdo je pak zaregistruje.
Občas frčí chlamydie, kdy po mně chtějí přeléčovat ATB na 3 týdny jinak zdravé členy domácnosti.
Jinak ty strep-testy bych zakázal. Při výrazném podezření na angínu sice mohou pomoci, ale jak se začnou používat u kašle nebo horeček bez bolestí v krku a bez zarudnutí v hrdle, tak je to cesta do pekel. Ale hlavně že něco vyjde. Sice se pak léčí asymptomatické nosičství, ale v očích mnohých pacientů je streptokok na úrovni eboly.
@Doctus Já je určitě nevyžadovala…
Ale když už je dostal tak k tom asi důvod je… ![]()
@Mamina1329 píše:
@Doctus Já je určitě nevyžadovala…Ale když už je dostal tak k tom asi důvod je…
V zásadě vyžadovala. Proč jinak bys chodila s dítětem s horečkou v neděli dopoledne na pohotovost? Od kdy tu horečku měl? Od soboty?
@Mamina1329 píše:
@Doctus Já je určitě nevyžadovala…Ale když už je dostal tak k tom asi důvod je…
Ale vyzadovala. Nebo co presne jineho jsi od te pohotovosti cekala?
Krásnou neděli..
Jdu se za Vámi jen pro Vás eosobni zkušenosti… 

Samozdrejme ode dneška je starší syn v pokoji kouká na pohádky a izoluju je úplně…
Dneska jsem byla se synem (let) na ORL pohotovosti. Doktorka koukala do krku prohmatala mu uzliny na krku a verdikt-angina…Takže mu napsala OSpen po 8hodinach. Nicmene sem ho nesehnala…V lékárně mi nabídli místo toho Penicilin 1,2 a že bych mu dávala půlku po 8 hodinách svolala sem tedy na pohotovost aby mi to doktorka odsouhlasila a poslala recept.
Syna v krku nějak extra hrozně nebolí, mandle má lehce červené ale má tam tedy bílé fleky. Nicmene horečky vysoké má…Naštěstí má chuť k jídlu…
Nicméně chci se zeptat na Vaše zkušenosti s infekcnosti.Mam doma ještě 16mesicniho syna. Samozdrejme v pátek než se objevili příznaky si spolu hráli starší syn ho choval…Potom když sem malýmu (8let) koukala do krku tak mluvil a 2× na mě prsknul. Anginu už měl asi 4× a nikdy sem to od něj nechytila ani když byl malej a chovala sem ho. Nicmene se chci zeptat nakazili se Vám děti navzájem? A jak dlouho mám tedy počítat s inkubační dobou? Za jak dlouho si můžu říct ok nic nechytil??