Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, od pátku jsem měla problém s hlasivkami a bolelo mě slabě v krku, nebylo to tak hrozný a tak jsem s rouškou byla na praxi i v práci, od pondělí se k tomu přidala teplota a na mandlích mám bílý povlaky+ to docela dost bolí při polykání. Obvolala a obešla jsem půlku města po ORL doktorech, ale nikde neberou akuťáky nebo bez žádanky od praktika, k PL se dostanu až zítra, jsem mimo město, kde ho mám, dnes se vracím domů během dopoledne. Koupila jsem si zatím Orofar pastilky na bolest v krku a na ty hlasivky homeovox a večer a dnes v noci jsem kloktala na střídačku vodu se solí a šalvějový čaj, odvar přímo ze šalvěje, ne kupovaný v lékárně. Co by ještě mohlo zabrat do doby než se dostanu zítra ráno k praktikovi? Samozřejmě do toho beru Paralen i kvůli té teplotě (38-39 stupňů). Ibalgin ani Jox nemůžu.
Zkus Angin Heel. Me to ted doporucila moje dr ..Me se totiz zase angina porad vraci, uz mam treti atb
, tak uvidim,jestli zabere podpora angin heelu
A pokud mas zvetseny uzliny, tak misto klasickyho priesnitze doporucuju do satku na krk nastrouhat bramboru. Do pul hodky az hodky sundat,podle tohojak mas citlivou kuzi.
@czaky děkuju, můžu se zeptat kolik stojí ten Angin Heel? ráno před cestou domů skočim do lékárny a až přijedu domů, zkusim ten zábal, ten jsem si dávala tedy jen studený zatim
A nebylo by fakt lepší zajít k lékaři (zakladatelka s tím stejně počítá), většina praktiků začíná za čtvrt hodiny?
@Lublrn Praktickýho lékaře mám momentálně dvě hodiny cesty vlakem, nejsem v místě bydliště, jinak bych tam šla samozřejmě už nejlíp včera…ale dostanu se tam bohužel až zítra
@Ela025 tak si zajeď někam na pohotovost ORL, tam tě vzít musí.
@Ela025 kloktat Vincentku, pokousat zazvor a vyolivnout. A hlavne lezet, teplotu u sebe do 38,5 nesnizuju. Pripadne pohotovost.
Chtěl bych se zeptat, existuje nějaká specializovaná pohotovost, v našem případu ORL, ve smyslu právním (ne nějaký lidový termín)? Já jsem se setkal jen s pohotovostí všeobecnou a zubní a ty fungují v noci a o víkendu. Jinak při nebezpečí z prodlení vás musí ošetřit každý lékař, pohotovost - nepohotovost, což asi bolení v krku nebude.
@Lublrn U nás ano, v nemocnici je ORL pohotovost. Ale s angínou posílají na všeobecnou pohotovost pro dospělé.
@katyna1984 píše:
@Lublrn U nás ano, v nemocnici je ORL pohotovost. Ale s angínou posílají na všeobecnou pohotovost pro dospělé.
A to pohotovost i teď v pracovní době? A vybírají tam 90 Kč?
Už si těžko zajdu na pohotovost, jsem na cestě domů, včera jsem obvolávala dost ORL lékařů a měla jsem smůlu, všichni odkážou na PL, když to je akut
@Lublrn když jsem byla s močakem na pohotovosti dopoledne někdy v únoru, nevybírali 90 korun…90 korun vybírají až čase pohotovosti, což je ve všední dny většinou až kolem 17-18.hodiny nebo pak o víkendu vybírají celý den