Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Ela025 píše:
Už si těžko zajdu na pohotovost, jsem na cestě domů, včera jsem obvolávala dost ORL lékařů a měla jsem smůlu, všichni odkážou na PL, když to je akut
Proč taky s angínou hned na ORL. Nekomplikovanou angínu vyřeší praktický lékař bez problémů. Jinak pokud si byla mimo bydliště, tak si měla obvolat praktické lékaře v okolí a určitě by tě někdo vzal. Musela jsme to takhle udělat s dětmi, když onemocněly na dovolené a nikdy nebyl problém.
@ivašot. No ono obvolávat skoro bez hlasu mi dělalo problém i na to ORL, navíc jsem netušila, že by mě nějaký PL vzal, kdyby to třeba nebyl PL někoho príbuznýho, což nehrozilo, taky mi emery přijde s angínou jako „obtěžování doktorů“, oni se netváří nadšeně i když jsem tam byla se zánětem ledvin a sotva chodila, takže s angínou a bolestí v krku, co se už pár dní rozjížděla by mě asi milovali
PL cizi pacienty moc ochotne neberou. Kdyz jsem byla tyden mimo bydliste, radsi jsem pockala do vecera a jela na pohotovst, nez shanet PL. ORL pohotovost je napriklad v praze na bulovce. A angin heel stoji cca 150,–
Tak už mám ATB a hnisavou angínu, teď už jen čekat než zaberou, abych mohla sníst víc jak jeden puding za den, těm, co mi poradili včera tím na co jsem se ptala děkuju
Zdravím, stává se vám, že dostanete angínu po vypití něčeho studeného? Já si po dlouhé době dala odpoledne studené mléko a už teď nemůžu polykat. Už 5 let jsem neměla zmrzku. Vždy do pár hodin mandle jako tenisáky. Já b*bka si dala pohárek mléka a už to jede 🤦🏼♀️. Máte to také někdo takto?
Ano, mivala jsem to podobne. Dodnes se radeji vyhybam treba studenym napojum s ledem, ale malou zmrzku nebo nanuk uz zvladnu. I kdyz za ta leta uz mi ty studene veci jakoby ani nechutnaji, takze je moc nevyhledavam. Doporucuju krk postupne „otuzovat“, tj zacit vlaznymi vecmi a casem trochu pritvrzovat, aby te to uplne neomezovalo v zivote a neodrovnala te prave treba jen sklenice studeneho mleka… U sebe jsem vypozorovala, ze jde jakoby i o objem/množství - 0,2l ledoveho dzusu zvladnu, ale 0,5l ledove domaci limonady uz by byl problem. Predpokladam, ze to souvisi s delsim casem, po ktery jsou mandle vystavene tomu chladu.
@Magda26 Mě to hrozně mrzí, jak se celé léto dívám na lidi se zmrzkou a nápoji, kde vidím kostky ledu. Na koupališti jsem jako pitomec s nevychlazenou vodou. Blbec jsem to dnes neošéfovala a bojím se, že zítra pomažu k doktorovi 😕
A je to fakt angina? Krk muze svinsky bolet i bez ni. Taky jsem na to trpela.