Angina u kojenců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
19.6.10 08:14

Angina u kojenců

zdravím, máte (měl jste) někdo mimi s opakovanými angínami? náš prcek měl první angínu v 6ti měsících a teď znovu - v 9ti měsících. dr. říkala, že angíny jsou velmi neobvyklé do 1 roku věku dítěte. jsem z toho docela nešťastná. chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost (jestli to bylo dlouhodobé, jak se to řešilo atp.). díky moc, zdraví matka-začátečnice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6337
19.6.10 09:03

AHoj, tak já nemám zkušenost přímo u tak maličkého, ale náš Ondra měl první angínu ve dvou letech a od té doby doteď už 4× :-(
Byli jsme i v nemocnici na kapačkách a penicilinu do žíly,když mu nezabrala nasazená atb.od doktorky.
Byl už i na imuno vyšetření a má imunitu na streptokokové infekce jen 1%, takže dostal na tři měsíce na posílení imunity Bronchovaxom a ještě mu dávám homeo Lymphomisiot a hell angin, víc asi taky udělat nemůžu. Každé dítě trpí holt na něco jiného a tak se tím uklidňuju :-?
Držte se a ráda si tu počtu pokud někdo přispěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 10:19

Ahoj, jak zabránit tomu, aby ode mě 2-měsíční plně kojené miminko chytilo angínu? Předpokládám, že v mléku má protilátky, ale i tak se bojím. Přece jen angína v tomto věku by byla asi docela závažná. Já sama mám horečky večer přes 40. Nepusinkuju, mám přes ústa šátek, ale samozřejmě jsme v intenzivním kontaktu, veškerá péče je na mě. Čtyřletá dcera to bohužel chytila taky, takže se snažím, aby na malou moc nesahala, ale úplně kontaktu zabránit nejde, máme malý byt a spíme všichni v 1 pokoji.

• Citovat
  • Upravit
7673
27.9.19 10:54

Já myslím že od tebe to nechytne, má protilátky v mlíku. Horší od starší dcery. ale angína se spíše přenáši dotykem, slinama než vzduchem. Starší má atb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
27.9.19 12:31

Já jsem v poledne synovi olízla dudlík a odpoledne jsme jeli na pohotovost s tím, že má vysoké horečky. Dr. našel čepy na mandlích - měl angínu. Já jsem to od něj nedostala.

Jinak se mi už vícekrát tento rok stalo, že jsem měla angínu já a ani jedno dítě to ode mě nedostalo.

Pokud máte s dcerou stejné bakterie, tak by měl být chráněný z MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.19 16:15

@Veru1987 Ano, starší má ATB Zinnat 125 mg, já mám Zinnat 500 mg. Zřejmě má totéž, co já. Začala teplotovat den po mně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA