Problémy se zácpou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1263
18.6.10 09:03

problémy se zácpou

Ahojky,
prosím o radu. :kytka: :kytka:
Máte někdo zkušenosti se zácpou?
Malá chodila na nočník 2× denně. Pak měla virozu, nepila, nejedla, měla horečky a do toho dostala průjem. Tak jsem jí dala na doporučení dr smectu.
Od té doby trpí zácpou. dr mi dala glyc. čípky a řekla, že by bylo dobré jít na dětské na klystýr, ale prej je to hrozné psycho.
Včera se mi po čípku vykakala, ale teda bylo to jak porod. 8-o
Zkoušela jsem jí dávat sušené švestky - nechce, včera jsem jí dělala šťávu z hrušek, meruněk, broskví a nechtěla ji, tak jsem ji do ní dostala po kapkách tak 1,5dcl. :zed:
Ona ještě hrozně málo pije, tak už fakt nevím co s ní. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
18.6.10 09:10

My tohle teď s Anežkou taky řešíme. Mám vyzkoušeno (ale je mi jasné, že co platí u ní, nemusí u každého dítěte), že se to zlepší, pokud

• hodně pije a hlavně ráno vypije aspoň hrníček štávy (ředíme 100% jablečný džus horkou vodou)
  • snídá bílý jogurt Activia (musím ji ale krmit, jinak ho nesní, spíš rozpatlá všude okolo) a pak zvlášť trochu celozrnných cereálií (máme kuličky Nestle)
  • přes den jí dávám hroznové víno (sladké, ne s tuhou slupkou a hlavně bez jadýrek, takové má ráda)

Řekla bych, že nejdůležitější je to pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
18.6.10 09:12

Malá trpěla na hrozné zácpy. Od té doby , co pije každý kefír, jí ovoce, zeleninu, sem tam celozrnné pečivo, nemá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
18.6.10 09:15

Moc díky. :kytka:
Toto všechno praktikujeme. :roll: Ale u nás je problém fakt v tom pití. :roll: Mám všude hrníčky, kelímky, flašky s brčkem aby to bylo po ruce. Jenže ona si cucne a stačilo. :zed:
Activii měla včera, dávám jí meloun ať má aspoň jinak ty tekutiny,kuličky Nesquick má taky ráda…
Myslím si, že má blok, že ji to bolí, tak se nesnaží to vykakat a raděj to zadržuje. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 09:15

Jo, já ještě zapomněla na Actimel. Mně na zácpu pomáhá jogurtový nápoj Activia (ten někdy pak ani nestihnu dopít), ale Anežka ho moc nechce, má radši Actimel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
18.6.10 09:17

Activie mi nechce ani actimel. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 09:17

O melounu jsem slyšela, že odvodňuje. 8-o :nevim:

Pití bývá u nás taky problém. Manžel toho za den (aspoň teda co je doma) taky moc nevypije a musím říct, že když snídá s ním (on si leckdy ani k snídani pití nevezme :cert: ) tak nevypije skoro nic, ale když snídá se mnou tak vypije i dva hrníčky :dance: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
18.6.10 09:19

Jako aktuální pomoc mě vždycky pomáhá olivový olej - pečivo namáčené v oleji je poživatelnější než olej sám. A dlouhodobě úprava jídelníčku - tak jak psaly holky nademnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.6.10 09:20
leonty píše:
Activie mi nechce ani actimel. :-(

A zkoušeli jste všechny příchutě? Anežka si užívá to, že si při nákupu naporoučí, které příchutě koupíme, a pak si doma důležitě vybírá, kterou zrovna ten den vypije. Někdy dokonce říká, že je velká holka a bude pít ten bílý jako my dospělí (on je teda taky sladký, ale to moc nechápe). Ale přeci jen je starší než Nelinka, tak se jí dá leccos vysvětlit. U nás teda ještě zafungovala motivace v tom smyslu, že jsem jí řekla, že dokud nebude mít dobré kakání, nebude žádná čokoláda :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
18.6.10 09:30

Ještě je moc dobrý angrešt, ale na ten je ještě brzo a nevím jestli by jí chutnal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
18.6.10 09:48

Hkac - Neli by si ukázala v obchodě všechny příchutě!! :lol: Včera jedla tu tvarohovou activi meruňkovou a mám ještě borůvkovou. Tak jí ji dám na sváču. Teď do sebe láduje kuličky s mlíkem a dala jsem jí tam lžičku bodlákového oleje z NAhrinu. :poblion: Prej olej pomáhá. :wink: Tak třeba ji to prožene.
pak mi v lékárně dala paní:
LActulose AL sirup -
http://www.lekarna.cz/…200ml-sirup/
a ještě jí dávam lactobacilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
18.6.10 09:50

Romi - včera jsem jí dala lžičku oleje do polívky a dnes do kuliček. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tatarka
19.8.10 19:28

nevím kolik je malé let, ale nyní jsou na trhu nová probiotika Pearls acidophilus a ty nám krásně upravili kakání. Je to opravdu jako malá perlička, dobře se to polyká a mohou to děti od 3 let. Podávat se mohou i dlouhodobě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA