Horky cerveny flek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8297
18.6.10 16:53

Horky cerveny flek

Ahoj, resim takovou zahadu, samozrejme v patek odpoledne :roll:

Rano v 9, kdyz Mates vstaval, jsem prebalovala a na nozicce objevila nepravidelny vyrazne cerveny flek, rozmer priblizne 3cm krat 5cm, na holeni tesne pod kolenem.
Vzhledem k tomu, ze mame zbrlinkovou postylku, jeste v ni mel flasku od mlika, tak jsem predpokladala, ze se o ne otlacil, uz jsem ho drive parkrat zachranovala, ze si vyndal nohu ven a z venku ji zase propletl dovnitr.
V 11 pri dalsim prebalu ale flek nezmizel, ani nezblednul. Na omak byl velice horky.
Takze jsme sli k dr, po skoro hodine cekani (mela tam naobjednana miminka na poradny) mi rekla, ze boreliozni flek to neni, uf, nicmene padli ruzne teorie, bouchnuti, otlak. Kdyz jsem flek ukazovala, byl navic trochu bledsi, ale to bylo tim, ze ho mel trochu stahnuty navlekem na noze, po chvili byl zase velmi syte zbarveny a spis jasne cerveny, modrina by snad po takove dobe menila barvu :nevim:
Bylo mi receno kdyztak mazat fenistilem a v pripade sireni fleku nebo jineho problemu jet na pohotovost.

Flek je stale tam, stale horky a stale cerveny, pomerne jasne ohraniceny, nikde se nerozpiji, tvar nepravidelny.

Mates po te noze nechce lezt, radeji po ni „chodi“ a leze druhou nohou, tu flekatou ma pokrcenou a ukrocenou do strany, leze jak opicak asymetricky. Do dneska to nedelal.

Pri pohmatu je mu to fuk, nedava najevo zadnou bolest.

Rikam si, ze kdyby to byl nejaky otlak ci zpusobeno nejakou ranou, tak to uz preci zacne menit barvu (objeveno v 9, ted je 5…). Navic naraz, ktery by zpusobil tak vyraznou podlitinu, to by Mates poradne fnukal, orve kazde zuchnuti na zadek a bouchnuti o cokoli, takze bych snad vedela.

Praci prostredek jsem nemenila, pouzivam stabilne ulricha (ekoprostredek). Nikde jinde po tele zadne fleky nema.
Vcera mel cerstvou broskev, nicmene to bych pocitala spis s koprivkou, a kakani probehlo bez rudeho zadku.

Takze co to muze byt? Setkali jste se nekdo s necim takovym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
18.6.10 16:56

Ahoj napada me akorat 5.nebo 6.nemoc. Jsou to fleky po tele provazene horeckami. jsou tady ma to diskuze. Ale jak jsem zjistila, horecky byt nemusi jen ty mapy. Pry to zmizi do 3 dnu. Mela bys to sledovat popr.brnknout na pohotovost pokud by se ti neco nezdalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.6.10 16:58

Tak to me vubec nenapadlo, ze by to mohla byt 5. nebo 6. nemoc. Horecky nema, malokdy ma vubec zvysenou teplotu. Ale samozrejme prubeh muze byt atypicky. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
18.6.10 19:47

A nemohlo ho v noci něco kousnout? Štípance většinou hodně hřejou a ten vpich ani nemusí být vidět. Ale na to by měl ten Fenistil zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
18.6.10 19:49

cicinko-a tu broskev uz mel vicekrat? nemusi se objevit jen koprivka..
Muj syn je alergicky na broskve(a projevuje se fleky,otokem)Nedavno mel po tele nekolik rudych horkych fleku,zacal napuchat az v obliceji(jeden na zadech az 20cm),takze jsem ve skolce hned patrala,jestli mu nedali nedopatrenim cokoliv z broskve.A ne,nemel.Nakonec to byla reakce na komara 8-o (teda vice komaru,jsme tu u reky ted uplne zamoreni)Podala jsem mu zodac kapky,natrela fenistilem a zabralo to.
Ja mam alergii na vceli bodnuti,mivam taky fleky(od bodnuti do nohy,muze vypadat noha napuchla az jak zlomena,spatne dychani..)..kdyby ho pichla vcela,to by asi plakal hodne,ale komara treba zaznamenat nemusel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
18.6.10 20:42

Ahoj čičinko, :think: já bych se přikláněla k tomu poradit se s lékařem. Pokud má nožku zkroucenou do strany a nechce po ni chodit, může to naznačovat ledacos. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.6.10 20:47

Diky za odpovedi, flek je stale na svem miste, jsem z toho pekne nervni :-(

nohu ma zkroucenou, protoze se nechce o to kolinko opirat, takze jinak ji normalne narovna a kdyz se zapomene, tak po nem i chvili eze, ale hned toho necha

Ta broskev me tez napadla, nicmene flek je jen jeden, naprosto osamoceny, tak to by jich mel vic, snad.

Kousanec jsme hledali, nic jsme nenasli. Komara jsem letos jeste nevidela.

Nicmene mu zase vylezla nejaka krupice na brisku, vypada to jako potnicky, kdyz bylo vedro, tak to mel taky, prave na brise a pod krkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
18.6.10 22:33

Tipuji na hmyz. Sedí mi na to i fakt, že to na pohmat nebolí, ale neleze po postižené noze. ono když mě něco štípne, je to nepříjemné, vyhyvám se tomu, abych se tím dotákala něčeho (třeba i oblečení na tom nesnesu), ale na pohmat mi to vyloženě nebolí.

• Citovat
  • Upravit
2081
18.6.10 22:37

Pokud zminujes krupicku na brisku, tak bych se naopak priklanela k reakci na broskev.
Po pichnuti bys treba lupou nasla mini vpich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.6.10 22:40

Kdyz ta krupice je fakt jak potnicky, ted je mel fakt hodne v tech vedrech, protoze nosim v satku, tk si opocujem navzajem bricha :-?
Ale zas nevim, chjo. A alergicky flek, ze by byl tak horky?

Proti hmyzu zase hovori to, ze spi celej zapnutej do overalku…

No jestli bude mit zitra dalsi flek, tak je to komar,to je jasny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
19.6.10 23:00

Tak jak to pokracuje, cicinko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...