Angličtina - samouk

77
12.2.09 19:40

Angličtina - samouk

Poradí mi někdo šikovný domácí kurs angličtiny pro samouky? Vůbec nevím co si mám pořídit. Anglicky neumím. Moc děkuji. Líba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
14.2.09 00:28

Já se učila z knížek Angličtina pro jazykové školy - Peprník, Nangonová aj. Myslím, že jsou perfektně udělané pro ty, co nemají talent, je k nim i klíč.

Vím, že dnes se propaguje výuka hlavně podle anglických učebnic, ale já s nimi nemám dobré zkušenosti, jsou postaveny trochu na pocitu, trochu na odhadu, já jsem ale blbá a potřebuji polopatické vysvětlení.

Taky závisí na úrovni pokročilosti, podle mně člověk sám nemůže začít a od určitého stupně pokročilolsti bez lektora ustane na místě.

Tak když vezmu tu čtyřdílnou sérii zmiňovaných učebnic, tak podle mě na tu první a první polovinu druhé učebnice učitele potřebuješ, tu třetí a čtvrtou si klidně můžeš projít sama a pak si to ujasnit opět s učitelem v přípravném kursu ke státnicím. U mě to tak fungovalo.

Jinak je třeba hlavně vytrvalost - učit se pravidelně, třeba 10 slovíček denně, to nikoho nevytrhne a a rok se toho naučíš fakt hodně. Ale někdy je fakt těžký se donutit.

Ségra se učila podle Angličtiny pro samouky, mně se zdály lepší ty výše uvedené, ale ani ta není špatná. Opravdu je to hlavně o té píli.

• Citovat
  • Upravit
3329
14.2.09 14:30

Ahoj,
jak pise anonymni, je to o pili a ne tolik o ucebnicich. Ted mi kamarad basnil o nejake super metode uceni anglictiny (i jinych jazyku), moc si to nepamatuju, urcite to bude hlavne hrozne drahe. Ja se ucila jako samouk spanelsky ze spanelstiny pro samouky, je to bezva knizka. Anglictina pro samouky je taky dobra.
Hlavne to chce fakt pravidelne a poctive, treba tech 10 slovicek denne (ja jich mela na den 50 a taky jsem to zvladla, ovsem to jsem na to mela dost casu). Taky je to o motivaci ;-) (kdybych za 5 mesicu nemela jet na staz, tak nevim nevim :lol:). Jinak krome slovicek je dobre treba texty si prelozit vetu po vete a zkusit bez knizky zpatky prerikavat anglicky.
Tak at se dari! H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.09 21:31

AJ na netu zdarma

• Citovat
  • Upravit
77
30.4.09 13:12

Všem moc děkuji za dobré rady. Teď už jen najít v sobě tu vytrvalost. Líba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
30.4.09 13:18
libi píše:

No bez tý to nepůjde, tak možná najít k sobě kamarádku nebo někoho s kým se společně dokopete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára007
11.5.10 22:05

Já se snažím angličtinu dostat do krve už 3 roky, co jsem na mateřské – mám pocit, že jsem stále v začátcích. Minulý měsíc mi kamarádka půjčila „angličtinu pro každého“, kterou koupila na http://www.zdravotnipotreby.cz/?… ( psychowalkmeny). Je to kniha a 6 CD (+ 7. v MP3), na kterých je celkem 400 minut různých frází. Doporučuji!

• Citovat
  • Upravit
4
25.5.11 13:00
janine24 píše:
libi píše:
No bez tý to nepůjde, tak možná najít k sobě kamarádku nebo někoho s kým se společně dokopete :lol:

To je právě to, i když to tady asi není myšlené přímo na nějakou anglicky mluvící kamarádku. Kde se seznámit s někým, kdo by mluvil plynule anglicky nebo rodilého mluvčího? Na nějaké posezení a pod.? Jen tak poklábosit, aby to člověk používal? Asi to není tak těžké, ale nějak se s takovými lidmi nestřetávám a jelikož už potřebuju hlavně konverzovat, abych to dostala pod kůži, tak platit pořád nějaké drahé kurzy už mi přijde docela nákladný :-( když bych si mohla skoro normálně pokecat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.6.13 23:28

Za sebe můžu doporučit e-academy.cz. Super výuka, testíky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.6.13 15:52

S tou vytrvalostí mám taky vždycky problém… sice nadšení většinou je, ale vytvořit si striktní plán bývá pekelný… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 19:56

Myslíte že je nějaka šance naučit se angličtinu abych jsem se mohla ptát cizincu kde co je a rozumět jim za 3měsíce :?: Chci si koupit angličtinu pro samouky a učit se nějak doma tak snad se do toho donutím do kurzu bych šla, ale na něj nemám a základy ze školy jsou docela dost slabe. Neustále se nám měnili učitelé na zš jsme si všichni mysleli jak jsme chytří kolik toho neumíme na střední škole nám učitele řekli at si najdem doučko bo jinak aj nezvladnem známky 4-5 a na střední jsem maturovala z matiky takže jsem na aj kašlala…Učili jsme se po většinou jen slovíčka takže jsem se vždy naučila den před písemkou slovíčka ty hned po písemce zapomněla (mám kratkodobou pamět) ale skladat pořadně věty a učit nás mluvit nas nikdo na škole nenaučil (díky tomu se bojím i mluvit. Všichni do mě hučeli že jazyk jsou důležité že jsem se je měla učit, ale když mě někdo do něčeho nutí tak se šprajcnu a neučím se nic. A za pár měsícu mám jet do ciziny sice tak na týden, ale chtěla bych jsem se v případě nutnosti zeptat kde jsem kudy jít a taky jim rozumět. A tím že se slovíčka jinak píšou a jinak vyslovuji tak je to pro mě ještě horší nanejvýš tam dokupy jen zákl. fráze a dobrý den nashledanou a podobně a lehky text si přeložim ale tím to končí.
Tak jestli máte nějaké rady jakou dobrou a levnou knihu si koupit tak pls napiště, protože na kurz nemám a na drahou užasnou knihu taky ne…

• Citovat
  • Upravit
3183
4.9.13 20:04

Myslim, ze dobra knizka pro samouky je treba Anglictina pro samouky (LEDA) - ja se tak ucim franinu :nevim: Ale taky teda je dobry mit nejakyho anglicky mluviciho znamyho - mne samotny slovicka atd. moc nepomahaji, potrebuju mluvit… + treba v AJ casy atd. - dokud jsem nemluvila s rodilym mluvcim, tak jsem moc nechapala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
4.9.13 20:12
@Anonymní píše:
Myslíte že je nějaka šance naučit se angličtinu abych jsem se mohla ptát cizincu kde co je a rozumět jim za 3měsíce :?: Chci si koupit angličtinu pro samouky a učit se nějak doma tak snad se do toho donutím do kurzu bych šla, ale na něj nemám a základy ze školy jsou docela dost slabe. Neustále se nám měnili učitelé na zš jsme si všichni mysleli jak jsme chytří kolik toho neumíme na střední škole nám učitele řekli at si najdem doučko bo jinak aj nezvladnem známky 4-5 a na střední jsem maturovala z matiky takže jsem na aj kašlala…Učili jsme se po většinou jen slovíčka takže jsem se vždy naučila den před písemkou slovíčka ty hned po písemce zapomněla (mám kratkodobou pamět) ale skladat pořadně věty a učit nás mluvit nas nikdo na škole nenaučil (díky tomu se bojím i mluvit. Všichni do mě hučeli že jazyk jsou důležité že jsem se je měla učit, ale když mě někdo do něčeho nutí tak se šprajcnu a neučím se nic. A za pár měsícu mám jet do ciziny sice tak na týden, ale chtěla bych jsem se v případě nutnosti zeptat kde jsem kudy jít a taky jim rozumět. A tím že se slovíčka jinak píšou a jinak vyslovuji tak je to pro mě ještě horší nanejvýš tam dokupy jen zákl. fráze a dobrý den nashledanou a podobně a lehky text si přeložim ale tím to končí.
Tak jestli máte nějaké rady jakou dobrou a levnou knihu si koupit tak pls napiště, protože na kurz nemám a na drahou užasnou knihu taky ne…

na knížku se vykašli, nejlíp jak se naučit jazyk je komunikovat…zkus tyhle stránky: http://www.interpals.net/index.php, už jsem je sem jednou někam dávala… komunikují tam lidé z celého světa, učí se jazyky a navzájem si pomáhají. Jsou tam i učitelé ajiny z VB nebo Ameriky, kteří ti s tím rádi pomůžou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 20:40

A máte radu jak si ty důležité fraze zapamatovat ja když vidím někde něco napsané aj tak to i někdy přeložím do čj ale když mám nějaké slovíčka a potřebuji nutně jak se řekne v aj tak si nedokaži vzpomenout jakože ten překlad z čj do aj mám docela problém což si myslím že je i nutne když budu potřebovat složit nějakou větu…a mám znamou která umí dost dobře aj jenže ted s ni nepřijdu do kontaktu tak chci prvně sama a pak pilovat

• Citovat
  • Upravit
3127
4.9.13 21:16

Pač to musíš dokola procvičovat.. mluvit, dopisovat si s někým po netu, dělat si různý testy, číst si články v aj, začít s jednoduchýma knížkama…ono to pak příjde, hlavně vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze