Podvojné účetnictví - učebnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11795
2.2.09 15:51

Podvojné účetnictví - učebnice

Potřebuji oprášit své znalosti podvojného účetnictví. Mám z něj maturitu a pár zkoušek na VŠ, 2 roky praxe v českém účetnictví. Jenže je to už pár let - nejdřív přechod k zahraniční společnosti, kde se účtovalo pouze podle US GAAP a nyní mateřská. :)

Měla bych brzy začít účtovat menší, právě vznikající s.r.o. a zjišťuji, že pár okruhů mi není zrovna blízkých:

• zakládání společnosti a účtování s tím spojených nákladů (např. náklady na právníka, co sepisuje všechny zakládací dokumenty - to by mohlo jít do nákladů, ne?)
  • účtování zásob
  • účtování DPH, hlavně u zásob a spotř. materiálu

Poradíte mi někdo, prosím, učebnici či skripta (přehledná, aktuální, kvalitní), ze kterých bych mohla čerpat?
Moc díky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
2.2.09 16:42

Ahj,
většina učebnic stojí za prd…ale určitě bych si na tvém místě koupila sbírku souvstažností,a pak případně nějakou Abecedu účetnictví.
Ale pokud už jsi to dělala, tak se do toho zase rychle dostaneš.
Jinak náklady před zahájením činnosti buď do nákladů a nebo na 011 zřizovací výdaje.
pa Iveta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
3.2.09 21:25

Iveto, díky za radu! :) Taky doufám, že mi to všechno rychle naskočí, ale přeci jenom, je to dlouhá doba a některé věci jsem uměla naposledy na tu maturitu. :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
5.2.09 21:46

Ahoj,
doporučuju učebnici Účetnictví od Institutu Svazu účetních, je to k certifikační zkoušce. Je sice trošku dražší, ale zas tam najdeš všechno, co potřebuješ, i té problematice, o které píšeš.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
11795
7.2.09 22:31

Jano, moc dík, přesně něco takového jsem měla na mysli! :) Že je to dražší, s tím počítám, stejně to půjde do nákladů té firmy. :wink:

Jen pro jistotu, je to tohle?
http://www.i-servis.cz/isu2/odkaz.asp?…$$id=83$typ=r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
9.2.09 14:18

Ahoj,
poslala jsem Ti odkaz na tu učebnici do SZ, ale vypadá to, že se to už 2× neodeslalo.
Když klikneš na ten odkaz, který jsi mi vložila do odpovědi, tak půjdeš na oddíl učební pomůcky, dál na Učebnice - certifikace a je to hned ta první knížka. Je možné ji objednat poštou nebo si jí koupit přímo na té jejich adrese. Já ji mám, jenomže loni jsem na zkoušku nešla a potřebuju jít letos v červnu, ale nevím nevím, jestli se to zvládnu naučit. Je toho tam fakt dost.
Tak ať Ti dobře slouží.
 Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko