Stěhování do Anglie - ano ne?

184
19.7.11 14:22

anglie ano ne ?

ahoj děvčata mám dotaz konkretně pro ty které žijí v Anglii manžel by chtěl odjet za prací a později nás tam přestěhovat tak bych chtěla vědět jak to tam chodí má strach odjet do cizí země protože mi jde o rodinu tak zvažuji co bude pro nás lepší jestli tady dál zůstat a nebo to zkusit jinde samozdřejmě ne dřív dokud manžel nebude mít zajištěnou práci a bydlení pro nás taky se bojím že se nenaučím řeči a další různé blbiny jako třeba co když tam nezapadnem atd atd … :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
SandraM
19.7.11 14:27

hlavně je třeba počítat s naprosto odlišnou kulturou a depresivním počasím :) možná se to nezdá, ale je to problém. V anglii žije 6 let můj bratr a chce pryč. Ono když je 300 dnů proprší, po čase to člověka přestane bavit. Taky si velmi stěžuje na zdravotnictví.

• Citovat
  • Upravit
103
19.7.11 14:45

ahoj, pocasi bych neresila, to je v pohode..zila jsem v Londyne 8 let, a uz bych se nevratila, i kdyz mimo Londyn uz by to melo byt docela lepsi. Urcite uz zacni studovat anglictinu, co nejvic budes umet tim lip. Ted uz je tam velka ceska komunita, ktery muzou pomoc, coz je dobry, ale zase prace min, protoze hodne polaku a ostatnich vychodoevropanu..kvalifikovane prace je asi dost, ale tu trva dostat, musis mit reference od predchoziho zamestnavatele.. Kam planujete jet? S detmi bych uz nejela, urcite si nejdriv zajistete, aby manzel pracoval, zajistil ubytovani a vy se ucte anglicky. Nikdo Vam moc nepomuze, vsechno vyrizovani trva jako vsude..Ale kdyz prezijete prvni rok nebo dva.. uz to bude jen lepsi..ale doma je doma ;-)u anglicanu asi nezapadnete, ale je tam porad hodne cizincu, a ty jsou fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
19.7.11 14:50

Jsem v anglii žila, nemohu souhlasit, že počasí je až tak špatné. Malinko deštivější, ale sluníčka je tam taky spousta :wink:
Jinak mám na anglii jen dobré vzpomínky, většina přátel angličani, cizinci spíše vyjímečně. Bratránek tam již žije 10tý rok a moooc spokojený a přátelé jak angličani, tak i cizinci.
Já byla moc spokojená, kdybych se měla stěhovat do Evropy, tak jedině tam.
nebydlela jsem tedy přímo v Londýně, ale cca 3h od Londýna na sever a bratránek zas na jih…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3544
19.7.11 14:55

ja bych si tam nedovedla predstavit zit, byla jsem tam pracovne, neni to tam na zivot spatny, ale bude to ze zacatku strasne tezke…me osobne by moc chybely cesky maminy (cechu je tam ale zase dost) a rodina a asi vsechno, ale zalezi na nature, treba jste rozeni cestovatele a nebudete se tam citit vykorenene :nevim:
hodne stestiiii :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.7.11 15:18

kam přesně to ještě netušíme manžel s tím přišel teprve teď ale bavili už jsme se o tom dřív a už kvůli tomu zdravotnictví se mi tam nechce a co děti to je taky druhá věc dcera ma 2,5 roku a čekáme druhé dítko tak jsem takova rozpolcená co když se ta mala nenaučí rozumět nebo mizčne žvatlat anglicky a ja ji budu rozumět prd :-D a navíc mám strach že se od seme hodně odcizíme nevim jestli bych zvládla byt tady třeba půl roku sama s dětma a nemít nekde nějakou pletku jako jo vím že asi spousta ženských to zvládlo ale co když já budu v tomhle jiná nedovedu si to představit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
19.7.11 15:30

tak děti se cizí jazyk naučí jedna dvě, o tom bych se nebála vůbec. Ale co se dětí týče, je třeba taky počítat s naprosto jiným stylem výchovy. Můj brácha třeba absolutně nedokáže vydýchat, jak tam (ne)vychovávají děti. Asi se tě to nijak zásadně nebude dotýkat, ale je jasný, že když děti uvidí, jak si ostatní můžou dovolit naprosto cokoliv, budou to doma vyžadovat taky…

Jinak zdravotnictví je velmi špatný jak jsem již psala a angličani nejsou úplně otevření a přátelští. Ale já mám UK ráda, jen určitě ne na život, stačí týden za rok :)

Nicméně pokud by můj muž měl možnost skvělé práce, samozřejmě se sbalím a půjdu s ním. A předpokládám, že by to bylo i opačně :-) Navíc vrátit se můžete kdykoliv.

• Citovat
  • Upravit
6263
19.7.11 15:45

Jed s manzelem. Deti to tu zvladnou. Pocasi… zvyknes si, my jsme jizne pod Londynem, u more. Je tu tepleji a plaz je bezva vyziti pro deti, i kdyz je hnusne. Ceske maminky :lol: ? Boze, tolik kamaradek se stejne starymi detmi uz nikdy mit nebudu (planujeme casem navrat do CR). Jedine, co nevim jak prezijes, je to zdravotnictvi. Ja osobne az tak nenadavam, ale ja k doktorovi chodim i v CR vyhradne ve stavu „na pul mrtva“, takze sem celkem zapadam. Jen o deti se obcas bojim. Jsem napr. stastna, ze jsem tu mohla rodit.
Sezente neco v Brightonu (resp. Hove) a muzeme se kamaradit. Poradime atd :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
19.7.11 17:14

My s manzelem zijeme v Londyne uz sedmym rokem. Jsme tu docela spokojeni. Pred rokem jsme zacali planovat rodinu a uz sestym mesicem se snazime o miminko. Jakmile se nam zadari tak se stehujeme zpet do CR.
Jsem tu docela spokojeni, oba mam dobrou praci.Pronajimame dvoupokojovy byt. Spousta anglickych pratel, spousta pratel mezi Cechy a Slovaky. Ale rodinu tu mit nehci a vychovavat deti uz vubec ne. Takze se vracime zpet do CR :palec: :palec: :palec: kde zije cela nase rodina a spousta pratel. Do Londyna se ale budeme radi vracet na dovolene a vikendy :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
19.7.11 17:18

Ahoj,my zijeme na jihovychode Anglie u more.je tu krasne,i to pocasi neni tak nepresivni,mame dost slunicka..ALE kdybych mela deti a jet z CR do Uk,tak bych to neudelala,hlavne ,kdyz neumim anglictinu.hodne se tu vyrizuje,deti pak jdou do skoly…a pak ty nasi stari znamy doktori :pocitac: ted se bojim o svoje dite nez o sebe,kdyz jsem nemocna…ja bych do toho nesla.

• Citovat
  • Upravit
184
21.7.11 19:43

dekuju za nazory uz mi taky zacalo vrtat hlavou ze bych to i zkusila ale kazdopadne nepojedu nikam drive nez manzel bude mit poradnou praci a zajisteny y vybaveny dum ci byt s tim se musi smirit :wink: jen sem mela nejvetsi strach kvuli detem protoze kdyz bychom se stehovali tak by dcera sla do prvni tridy drive by to asi neslo ted cekame druhe dite a to taky musi trochu odrust

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.7.11 19:47
teredes píše:
Jed s manzelem. Deti to tu zvladnou. Pocasi… zvyknes si, my jsme jizne pod Londynem, u more. Je tu tepleji a plaz je bezva vyziti pro deti, i kdyz je hnusne. Ceske maminky :lol: ? Boze, tolik kamaradek se stejne starymi detmi uz nikdy mit nebudu (planujeme casem navrat do CR). Jedine, co nevim jak prezijes, je to zdravotnictvi. Ja osobne az tak nenadavam, ale ja k doktorovi chodim i v CR vyhradne ve stavu „na pul mrtva“, takze sem celkem zapadam. Jen o deti se obcas bojim. Jsem napr. stastna, ze jsem tu mohla rodit.
Sezente neco v Brightonu (resp. Hove) a muzeme se kamaradit. Poradime atd :mrgreen: :mavam:

myslim že by to nebyl špatny napad :-) navic jsem měla strach že tam nepotkam žadnou českou maminu a navic že tam budu pořád sama nejsem zrovna ten typ ktery prijde k cizimu člověku a sam ho osloví :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
21.7.11 22:52
piskotek11 píše:
teredes píše:
Sezente neco v Brightonu (resp. Hove) a muzeme se kamaradit. Poradime atd :mrgreen: :mavam:
myslim že by to nebyl špatny napad :-) navic jsem měla strach že tam nepotkam žadnou českou maminu a navic že tam budu pořád sama nejsem zrovna ten typ ktery prijde k cizimu člověku a sam ho osloví :-D

Kdyzbys chtela nejake konkretni informace nebo jen tak pokecat, tak mi klidne napis. Treba ti to pomuze v rozhodovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
23.7.11 18:05

určitě se na tebe obrátím pokud bych potřebovala ale zatím si manžel musí něco vydělat aby tam mohl vůbec odjet a taky musí mít něco do začátku než by dostal nějakou výplatu takže to zas taky rychlé nebude ten jeho odjezd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vladka0123
25.1.13 15:29

urcite ano

Ahoj, ja bych vyjet z CR urcite doporucila. Sama jsem vyjela dle navodu zde lochneska cz/stehovani-do-anglie a urcite nelituji. V Britanii je mnohem vice moznosti nez v CR. Zejmena, pokud ma nejakou specializovanou profesi, tak se v Britanii urcite uchyti. Ovsem nejdrive bych nechala vyjet manzela sama a az se usadi, tak bych dojela za nim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová