Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám otázku. Jsem prvorodička 33+2 a zatím jsem ani jednou neměla poslíčky. S malou jsme obě naprosto zdravé, proto mi to přijde divné. Malá se každý den hýbe, takže vím, že je v pořádku, ale trošku mě děsí ti poslíčci. Je to v pořádku a nebo bych to měla řešit? Předem děkuji za odpovědi a přeji všem krásný večer ![]()
U prvního těhotenství jsem nevěděla, co to jsou poslicci vůbec, té u druhého je už mám. Ja teda u prvního necítila ani moc pohyby atd..
Také jsem žádné poslicky neměla, a mam 2 zdravé děti. Tedy možná úplně těsně před prvním porodem, to sama ani nevím jestli byly ze začátku poslicky nebo rovnou kontrakce, které ustaly a zas se po par hodinach rozjely. Ale dřív vůbec nic.
Taky jsen zadne poslicky nemela, ani v prvnim ani ve druhem tehotenstvi.
Sem aktualne 40tt, druhé těhotenství a poslicky neznám. Co chceš řešit???
@sestry Davidovy píše:
Ahoj holky, mám otázku. Jsem prvorodička 33+2 a zatím jsem ani jednou neměla poslíčky. S malou jsme obě naprosto zdravé, proto mi to přijde divné. Malá se každý den hýbe, takže vím, že je v pořádku, ale trošku mě děsí ti poslíčci. Je to v pořádku a nebo bych to měla řešit? Předem děkuji za odpovědi a přeji všem krásný večer
Můžu se zeptat, jak se tzv. poslíčci projevují? ![]()
Jsem 30tt a jen, že občas mám křeče v břiše, podobné menstruačním, které po chvíli odezní nebo to vystřídá taková pichlavá bolest vystřelující dolů a upřímně nevím, jestli je to třeba tím, že mi mimčo utlačuje močák nebo je to tlak v pochvě.
Jinak těhotenství je bezproblémové a říkám si, že to je tím, že se to vše připravuje, rozšiřuje a zkrátka roste.
Kontrolu mám za necelý týden (3. ultrazvuk) a vždy to přejde, pohyby cítím a kdyby se mi cokoli nezdálo nebo se náhle zhoršilo, tak jsem připravena jet hned do nemocnice.
Také jsem neměla zadne poslicky ani u jednoho těhotenství…
Podle mě je stejně ve 33.tt brzo - nebo ne?
fakt nevím, možná jsem něco tenkrát jen cetla v nějaké příručce.
Hlavně že je malá zdravá ![]()
Jsem 38 a poslíčky nemám. Tedy teď poslední 2-3 dny mě bolí občas břicho jako na menstruaci. Ale nemyslím si, že jsou to poslíčci, protože ty si představuji silnější…tohle by nebylo při normální menstruaci ani na ibalgin ![]()
@sestry Davidovy píše:
Ahoj holky, mám otázku. Jsem prvorodička 33+2 a zatím jsem ani jednou neměla poslíčky. S malou jsme obě naprosto zdravé, proto mi to přijde divné. Malá se každý den hýbe, takže vím, že je v pořádku, ale trošku mě děsí ti poslíčci. Je to v pořádku a nebo bych to měla řešit? Předem děkuji za odpovědi a přeji všem krásný večer
Co jsou poslíčci a kam jedou?
Já je taky neměla. Rovnou porod
a ani mi nikdy netvrdlo břicho. Všichni nemusí mít všechno ![]()