Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U prvního jsem měla poslicky pár hodin před porodem, ani mě nikdy netvrdil břicho. U druhyho sem měla jednou asi 14 dní před termínem.
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat, jak se tzv. poslíčci projevují?![]()
Jsem 30tt a jen, že občas mám křeče v břiše, podobné menstruačním, které po chvíli odezní nebo to vystřídá taková pichlavá bolest vystřelující dolů a upřímně nevím, jestli je to třeba tím, že mi mimčo utlačuje močák nebo je to tlak v pochvě.
Kontrolu mám za necelý týden (3. ultrazvuk) a vždy to přejde, pohyby cítím a kdyby se mi cokoli nezdálo nebo se náhle zhoršilo, tak jsem připravena jet hned do nemocnice.
Jinak těhotenství je bezproblémové a říkám si, že to je tím, že se to vše připravuje, rozšiřuje a zkrátka roste.
Ty křeče jsou poslicky. Je to jak když mas brichabol před průjmem. Já je měla az v den porodu. Tak křeč by měla trvat do minuty a pak odeznit jako by se nic nestalo.
Já mám termín za pár dní a buď je taky nemám, nebo to prostě nepoznám.
Doufám, že teda nebudu nějak moc přenášet, ale jinak se tím nějak zvlášť neznepokojuju.
Ani u jednoho syna jsem neměla poslíčky až do porodu(teda skoro)
co to je jsem zjistila až u druhého v porodnici, když mi odtekla voda… Naivně jsem myslela, že to jsou kontrakce
pokaždé, když se doktor ptal, jestli náhodou něco, nevěděla jsem jak odpovědět ![]()
Já měla první “poslíčky” 40+4 a 25 hodin na to se nám narodila dcera 😀
U prvního těhotenství jsem měla poslíčky týden před porodem, u druhého vůbec. Kdybych je měla dřív, tak bych z toho asi naopak byla nervózní ![]()