Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@střepina jj, mě vyvolávali a vždycky po tabletách jsem měla křížový bolesti a nic z toho(pomohla až 4 tableta) takže na oddělení byla super PA která když mě viděla mi tohle šoupla stím že porod to nezastaví, ale uvolní to svalstvo kolem kříže, byla teda jediná co mi to nabídla, pak už jsem si o ně chodila říkat sama když se to nedalo a u porodu jsem si je taky vyžádala sama, na epidurál který jsem chtěla už bylo taky pozdě, já se pak během 2 hodin otevřela ze 2 na 8 a konec, takže pak sekce, malá pořád nahoře a mě začal stoupat tlak
@medunka23 to je škoda, že to skončilo sekcí, ale zdraví je duležitější, někdy se jim prostě ven nechce, když jsi byla na 8,tak už jen zbývalo kousek, možná že ty křižáky byly tou vyvolávací tabletou? možný to je
já ted zkusím sex, jako vyvolání, sperma má stejné látky jako vyvolávačky, chlap tenkrát nechtěl v den termínu mě chytly trochu kvasinky, primář řekl výplachy rosalginem, pak to bylo dobrý, možná nervy, ale prý když si dělám výplachy, tak nic nebude
takže pět dní po termínu vyvolání, že déle jak týden mě nenechají kvuli placentě, tady v porodnici hrozně pospíchají na porod, ta co semnou byla na pokoji, říkala že po sexu do 24hodin začala rodit, když je mimčo připravený, kdybych neměla tu arnicu montanu, tak bych možná přirozeně neporodila, popíjela jsem ji po douškách celou první dobu porodní a to byl sešup, říkala PA kdyby to tak bylo u všech
@střepina no on tam byl i problém že malá nesestupovala, pořád byla nahoře, já neměla ani jednu kontrakci do břicha, tak právě teď se snima chci domluvit, že pokud se rozrodím sama tak aby mě nechali a chci to podpořit těma homeo a pokud ne, tak na plánovanou sekci. To zase u nás když je právě první císař, tak raději plánují podruhé taky, ale po té předchozí zkušenosti vyvolávat nechci
Ja myslela ze malinik podporuje dozravani cipku
tak to byl omyl. Tak dekuji za rady. Vyvolavacky jsou strasny mam presne dneska 8 dnu do porodu denne chodim 500 schodu sex svarak zacina mi dost tvrdnout bricho tak uvidime jak to rozhybeme dneska odpoledne si dam relax uz jsem k. o a pak zacnu zase se hybat
jak budu mit po pordu napisu Vam jaky to bylo. Ani nevim jestli bych tak na rychlo ty homeo sehnala
@katyhl v lékárně by měli mít, ale spíš bych zašla do menší, určitě ne do nějakého řetězce jako DR.MAX, tam jsem je sháněla na zoubky pro malou a to mi řekli že jen na objednání, ale u nás v jedný malý je mají normálně, pokud ne, dodruhého dne tam jsou. Držím palce a přeju pohodový a klidný porod
Dneska se me kamaradka ptala jak mi jde aniball tak jsem ji rekla ze mi to neslo a ze na to kaslu ze se zbytecne stresuju pred terminem ze nejsem schopna ho tam ani dat. Tak mi naa too rekla ze to jsem teda dlouho moc nevydrzela a ze jsem slaba ze mela natrenovano na 28 maalej ji sel zvonem a me jenom maaly 3 stehy citim se trosku neschopne ale lamat too pres koleno nechci proste se naa to necitim :-
@katyhl kašli na ostatní, udělej to jak to cítíš. Jako asi bys to mohla třeba ještě zkusit, ale záleží čistě na tobě…to zavádění je ze začátku fakt nepříjemné. Já třeba teď opět necvičím, protože jsem nachlazená a sotva dýchám když ležím, natož abych cvičila
tak mě to štve…protože jsem se dostala jen na 25 cm a to jsem ještě trošku krvácela (jen malá skvrnka krve, a pak už nic nebylo)…ale prostě taky furt nějaký problém. ![]()
@katyhl já začala homeo shánět dva dny před nástupem na vyvolání
v lékárně je běžně nemají, protože se neprodávají každý den, takže objednat, když zajdeš ráno do lékárny, odpoledne je budou mít nebo druhý den, tak se holky držte, všechno dobře dopadne a at jste hlavně zdravý a miminka spokojený ![]()
Já používala Aniball pře druhým porodem MUSÍM DOPORUČIT!!! Při prvním porodu, se všechno najednou začalo komplikovat. Nakonec to dobře dopadlo. Malý se narodil v pořádku na poslední zatlačení před nasazením kleští. Ale já se roztrhla doslova na dvě půlky. Ušetřím Vás podrobností… Zázrakem jsem bez trvalých následků. Když bylo malému 7 měsíců, zjistila jsem že jsem znovu těhotná. Málem jsem omdlela. Ještě jsem nebyla ani pořádně zahojená po operaci. Měla jsem strach, že při porodu jizva znovu praskne a tentokrát takové štěstí mít nebudu. Tak jsem si pořídila Aniball a začala s ním před porodem cvičit. Malá se narodila na první zatlačení. Bylo to tak rychlé (tedy pouze ta fáze s tlačním), že si porodní asistentka nestihla vzít ani rukavice
Nepotřebovala jsem ani jeden steh. Myslím, že je uplně jedno, jestli používáte Aniball, nebo Epino. Hlavně si něco pořiďte, opravdu se to vyplatí. Kdybych to věděla před prvním porodem, ušetřila bych si hooodně moc komplikací
@katyhl ahojky, jeste jste dva? Hele ja jsem z toho byla zklamana, taky jsem tam aniball nemohla dostat a pak jsem najednou prisla jak na nej a uz mi to jde, sice moc natrenovano nemam, nekdy se mi i nechce, tak se na to i kolikrat vykaslu. Ale vyfouknout, vymackat vzduch a potom ohnout na pul, trochu gelu nebo olejicku na hraz a supnu ho tam. Jinak mi tam nejde, je obrovskej a brecela jsem u toho.
@MysekM píše:
@katyhl ahojky, jeste jste dva? Hele ja jsem z toho byla zklamana, taky jsem tam aniball nemohla dostat a pak jsem najednou prisla jak na nej a uz mi to jde, sice moc natrenovano nemam, nekdy se mi i nechce, tak se na to i kolikrat vykaslu. Ale vyfouknout, vymackat vzduch a potom ohnout na pul, trochu gelu nebo olejicku na hraz a supnu ho tam. Jinak mi tam nejde, je obrovskej a brecela jsem u toho.
to se musí postupně, to nejde najednou, třeba začít na 10cm a pomaličku, aby si ta hráz zvykala, brečet u toho je nesmysl, lepší začít dřív a v klidu, když mi to nešlo, nechala jsem toho a za pul dne jsem zkoušela znovu, trpělivost, chce to trpělivost a klid ![]()
@střepina ale jo to jo, neboj, ja mela problem ho tam jen dostat, to samy zakladatelka, tak jsem jen napsala, jak se to povedlo nakonec me. Vyfoukly nepomohl, musela jsem ho nakonec uplbe zohybat a ted je to pohoda uz a cvicim fakt zlehounka postupne, mam jen 19 zatim, mam necely 3 tydny do terminu, tak snad jeste neco stihnu, ale jsem hrozne ted lina furt
dekuju za rady ![]()
Jeste jsme dva v jednom maminky. Ptala jsem se porodnika co si o tom mysli, mimo jine me to dole stipe po zavedeni s lubrikacnim helem asi mi nesedi, ale celkove se vyjadril ze pozde neni nikdy i kdyz jeho ucinky opravdu nejsou 100 prokazany natolik aby mi rekl je to to nejlepsi pro Vas. Zeny i po anibalu nastrihavali a zalezi na porodu. Rekl mi at to necham tak pokud mi to nedela dobre, ze se maminkam divi ze kazda chce prirozene prirozene a pak pred porodem by si tam kazda narvala cojoliv
myslel to ale dobre neshodil to, spis me uklidnil. Tak jsem se ho ptala zda mi muze rict jak je mozne ze projde dite tak malou dirkou? A po zamysleni mi rekl ze se tomu sam kolikrat divi
srandaaaaa… nechavam to tak trpim na zanety takze piju caj a masiruji hraz ten lubrikac me stipe jinak bych asi jeste zkousela.
@katyhl
máš doktora vtipálka, ale já mám doktorku podobného ražení a mám to teda moc ráda takovýhle vtípky