Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@katyhl me taky jeden lubrikant stipal, palil, zkusila jsem jinej a ten mi tam nechaval takovy zmolky, myslela jsem, ze to jsou kvasinky. Nakonec nejlepsi ten olejicek. Masaz je taky dobra a cajik. Muzes byt v klidu, ze proto neco delas
Ono na ten anibal se nesmi pouzivat olej nebo lubrikac na bazi oleje, jenom na bazi vody. ![]()
@katyhl ja vim, taky jsem to ze zacatku resila, ale pouzivala jsem s kondomem, tak by nemelo asi vadit si myslim, ale nevim, kazdopadne tim zabijim dve mouchy jednou ranou. Tyjo uz se ti to asi krati vid? Ja jsem jak na trni a to mam termin az 20 teho ![]()
Jsem v porodnici zacala jsem trosku spinit, ale nic se nedeje asi me pusti jeste domu
vyvolavat si to zatim nechci. Ptam se lekarky, a muze psaknout jizva po sc? A ona jasne ze může
potesila, ale pokud nebude porod postupovat jak ma a hladce budou se priklanet k sc
Takze maminky porod skoncil opet sekci pro nepostupujici porod. Bolesti po 2 minutach kontrakce sileny bolest nepopsatelna a po 10 hodinach js se neotevrela ani na cm, nevim proc se to tak deje a stalo, ale ta sekce byla pro me opravdu vysvobozeni. Takze anibal byl zbytecny… aspon pro me ale udelala jsem opravdu max aby jsem rodila prirozene…
@katyhl ahojky, vim o cem mluvis. Porodila jsem pred 14 ti dny a bylo to nejhorsi, co jsem kdy zazila. Uplne jak rikas, mela jsem kontrakce uplne sileny po dvou minutach i dr. rikala, ze je mam fakt silny, ale na bolest nic nedavaji a ja to absolutne nezvladala prodychavat, tak ze jsem byla porad na 1 prst, az kdyz tam byl manzel, jsem to diky nemu obcas prodychala a ja se zacala otevirat, trvalo to 10 hodin, nepocitam jeste doma, na konci jsem myslela, ze mi ty kontrakce rozervou uplne vsechno, mela jsem docela i o sebe uz strach, ale nakonec jsem porodila. S anibalem jsem neco nacvicila a nastrich nedelali, ale poraneni jsem mela, ale prej to dopadlo lip nez, kdyby me nastrihli, ale vis co, vubec nezalezi jak jsi porodila, hlavne, ze jste oba v poradku a ze jsi to zvladla. Preju moc stesti ![]()
@MysekM …„mela jsem kontrakce uplne sileny po dvou minutach i dr. rikala, ze je mam fakt silny, ale na bolest nic nedavaji a ja to absolutne nezvladala prodychavat…“ Jak je to jako možný že na bolest nic nedávaj! VždyŤ je to nehumání! Já teda nevím holky, ale já rodila 1.4. měla jsem vyvolávaný porod kvůli tlaku a velikosti miminka a nemůžu říct ani slovo. Řekla jsem si dopředu o epidurál a bylo to celkem únosné.