Aniball 10 dnů před termínem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
26.3.16 08:47

Mám takovou zkušenost, že z mého okolí jsem byla jediná, kdo s Aniballem cvičil a musím říct, že je to výborný pomocník. Je nás 7 co máme děti v rozmezí dvou let. moje sestra, dcera 18 měsíců, šitá až k zadku a ještě teď si nekýchne bez nehody. Kamarádka vnitřní poranění, že v půl roce dcerky jí přešívali znovu, teď už je bez problémů, další kamarádky se hojily celé šestinedělí i déle, měly vnitřní poranění. Já, komu se všechno hojí špatně a dělají se jizvy, mám jen kosmetický nástřih který se zahojil do dvou týdnu a nemám problémy s inkontinencí. A to jsem jako jediná měla vyvolávaný porod s kapačkami oxytocinu a porodila jsem 10 minut před tím než mě chtěli vzít na císaře pro nepostupující porod. A doktorka co mě rodila se pak hrozně divila, že nemusela dělat velký nástřih. A podle manžela, já si to nepamatuju, dělala všechno pro to aby stříhat nemusel. Jinak syn měl 3950g a obvod hlavy 38cm. Já s Aniballem nacvičila 28 cm a poslední týden před porodem jsem spíš cvičila svaly pánevního dna než abych zvětšovala průměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
26.3.16 08:48
@střepina píše:
Měla jsem k porodu epino, začíná se 14 dní před termínem, ze začátku mi to nešlo, vyklouzával, ale pak jsem se to naučila a u porodu paráda, doktor si pochvaloval jak krásně tlačím, byla jsem prvorodočka a strašně mi pomohl, malej šel rukou napřed, takže mě museli střihnout, sice jsem nenacvičila 30,asi jen 28cm, ale je to dobrá věc, homeopatika jsem měla taky, Arnicu montanu 15ch a na strach gelesemium a mužu všem doporučit, pila jsem maliník, odvar z lněného semínka :kytka:

Na strach??? :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
26.3.16 08:49

@katyhl držím palce abys měla tentokrát porod podle svých představ, já měla první vyvolávaný a následnou sekci, takže teď k tomu přistupuju tak, že pokud to přijde samo, tak chci porodit normálně bez jakýchkoli urychlováků(oxytocinů a pod) a pokud ne, dostavím se na naplánovaného císaře. Jestli spinál, nebo celkovou, já bych radši spinál, tady v diskuzi se to nedávno řešilo https://www.emimino.cz/…ezie-253981/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
26.3.16 08:51

@katyhl jj v tom odkaze co jsem ti dávala je i na strach aby jsi se dokázala uvolnit, řekla bych že přijde na každou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
26.3.16 08:53

@katyhl na strach z porodu, nemohla jsem spát, pořád jsem na to musela myslet jak to bude bolet, měla jsem křeče v zádech, pak jsem si homeo našla v letáku co mi dali v lékárně a bylo tam napsáno pro rodičku co je doslova ochrnutá strachem, pět tablet před spaním, za hodinu mi bylo fajn, křeč v zádech povolila, na porod jsem nemyslela a to jsem šla druhý den na vyvolání a při porodu říkal sestra i doktor že tam dlouho neměli tak vyrovnanou rodičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
26.3.16 08:58

A jen tak pro zajímavost, kdyby někoho zajímalo, mě totiž za 3 měsíce čeká druhý porod, pan Hádek dělá olejíčky a jeden vytvořil na křížové bolesti zad během porodu nebo pokud rodičku začnou bolet záda po porodu a pak má rozmarýnový olej, když se rozběhne porod, tak stačí pár kapek ve sprše nakapat na břicho, nechat pár minut pusobit a smýt, muže to zkrátit porod až o polovinu, koupím si nejmenší balení, stojí do 100kc, na porod mi to stačí, mě při prvním trápily jen křížový bolesti, jiný jsem neměla, takže já to vyzkouším, oba oleje se mohou kombinovat najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
26.3.16 12:29

@Shiroi.Ichigo nojo tak jak vidiš, každý to prostě vidí jinak…Jo oxytocin a tohle všechno hráz a celé pánevní dno rozvolní a nikdy s aniballem nenapodobíš stejnou situaci. Ale stejně je to podle mě dobrá příprava.
Nevím no pokud nejsi čuně tak infekce bych se nebála…já celé těhotenství nechodila na bazén, dodržuju běžnou hygienu a stejně jsem se nevyhla výtokům, které se musely přeléčit - ještě před Aniballem…tak jsem pak byla zklamaná že si odpírám kdeco abych něco nechytla a stejně to chytnu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
26.3.16 12:53

@sheila9 tak ono to nejsou jenom infekce ale ruzna poraneni protoze ty cesty na takove rozpinani proste nejsou pripravene. Neni ani nutne se ptat lekaru, staci se tady podivat do diskusi. Samo nemusi se to stat kazde, ale to riziko tady je a je tady i riziko trvalych nasledku. A kdyz vim, ze se to da zvladnout bez problemu i bez, tak takove riziko podstupovat nebudu. Ty hormony ty cesty rozvolni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
26.3.16 17:47

@Shiroi.Ichigo jojo tak to samozřejmě taky, o tom žádná. Sama s tím mám zkušenosti, nějaká trhlinka se mi zřejmě uvnitř po užívání Aniballu udělala. Ale to už prostě beru jako daň a riziko. Je to čistě na každém jak se rozhodne. Já jsem prvorodička a nějak to nechci nechat náhodě. Ovšem že bych za každou cenu musela natrénovat např. 32cm tak to ne…prostě cvičím když to jde a kolik to jde. Pokud to nejde tak to nelámu přes koleno. V tomhle směru vždycky budou dva názorové tábory, jak rodiček tak lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
26.3.16 21:44

@střepina jé super, mě čeká porod na konci července, tak prosím pak napiš jaké zkušenosti byly s olejíčkem, radši bych chtěla tentokrát přirozeně, jen prostě nechci aby to vyvolávali a urychlovali jako u první. No uvidíme co bude, ještě je chvilku čas, ale lepší být připravená na vše, taky jsem měla křížový bolesti, ale naprosto úžasný PA, který mi dali čípek na uvolnění kříže, prý se dává i při bolestech u MS a docela to ten kříž uvolnilo, nebylo to v takový křeči a nelezla jsem po stěně jako předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
27.3.16 09:08

Tak ja jsem vcera vecer po sprse masirovala hraz, malinik piju i ze mi chutna ale nejak mi jeho ucinky neprijdou…jsem nejaka odolna :-D ale je fakt dobrý a sedi a koukam na tu krabicku aniballi a vubec se mi do toho nechce!!! A tak nechavam ho na svem miste a necham to tak az to prijde tak to prijde nechci se trapit a stresovat ze jsem nenatrenovala do porodu na 10 cm na hlavicku a ze to nedokazu. Z aniballu mam pocit ze me roztrha jak hadru a uprime obdivuji vsechny zeny co s nim umi cvicit a nacvici a vytlaci balonek v prumeru na 28 cm!!! Pro me nepredstavitelne! Vsem zenam respekt at uz zabere cokoliv za me dam na pocit a budu radeji masirovat a pak se uvidi ale verim ze s aniballem se da naatrovat a mit lehci porod. Dekuji maminky za rady. Ps kdo jste mela spinal jak dlouho to trva na sale? Je to neprijemne? Otec u porodu sc neni obvykly to taky je na prd :'(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
27.3.16 09:21

@medunka23 mě prvního taky vyvolávali a malýmu padaly ozvy, když jsem ležela, takže mi řekli že mi na bolest nic dát nemužou, že bych musela jen ležet a taky mi dali urychlovačku, asi oxytocin, že jsou čípky na uvolnění kříže slyším prvně, na epidural už jsem měla pozdě, ty křížový bolesti jsou tak hrozný, že jsem jen stála opřená o porodní křeslo, ke konci jsem už ani nešla do sprchy, proto chci ještě zkusit kromě homeo co jsem měla ještě tu acteu racemosu, ta by na to měla být a vyčetla jsem tady že je výborná knížka hypnoporod, nějaká maminka taky měla první porod strašný bolesti a ta knížka jí prý strašně pomohla, že to uměla prodýchat a byl ten porod lepší, stojí cca 200kc, tak si jí objednám, když nepomuže, tak ani neublíží :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
27.3.16 09:30

@katyhl maliník je na to aby se zkrátila druhá doba porodní, aby se mimčo dostalo ven na méne kontrakcí, já 3X zatlačila a malej byl venku a taky mín krvácíš, mě řekli že jsem ztratila málo krve a nebyla jsem unavená, mohla jsem jít dvě hodiny po porodu domu :D ale to taky udělaly homeo Arnica Montana, zastavují krvácení a zabranují unavě, jinak to cvičení není hruza, chce to párkrát cvičit, mám teda epino, první týden mi nešlo, říkala jsem 3000kc jsou v háji, ale pak jsem se to naučila a hlavně se naučíš krásně tlačit, když mi to nešlo, tak jsem zkoušela cvičit dvakrát denně, jen nesmíš pokud máš kvasinky, je citlivá sliznice a mužeš krvácet, taky jsem občas zašpinila, ale měla jsem podrážděný čípek, ten má i ted, mám ho hrozně překrvený, ale cvičit budu. Bejvalej říkal že u císaře byl, byl první kdo si malýho pochoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
27.3.16 10:35

@střepina
Vidis to jsem ani s tim malinikem nevedela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
27.3.16 12:01

@katyhl ne? to se divim když ho piješ, mě taky chutná, ale nebezpečný je v tom že pokud ho začneš pít brzo a moc, tak muže vyvolat kontrakce, proto se doporučuje až od 36.týdne a prý je taky dobrý když chceš otěhotnět, podporuje stahy dělohy, ale v prvním trimestru zase vysadit, muže vyvolat potrat, taky jsem četla že ho někdo pil i v šestinedělí, protože pak zase podporuje zavinování dělohy, když nekojíš, děloha se nezavinuje tak rychle, já nekojila a na na prohlídce po šestinedělí jsem ještě neměla zavinutou dělohu. lněný semínko znáš? to je zase aby mimčo šlo hladce ven a nezaseklo se v porodních cestách, bud se muže celé rozkousávat a nebo vařit odvar, udělá se takovej sliz a to se po lžičkách jí nebo dává do jogurtu, stačí jedna lžíce denně, akorát polykat ho celé nemá význam, projde trávicím traktem a taky je proti zácpě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí