Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky prosim je tu nekdo kdo zkousel aniball a neslo mu to a presto vsechno porodil prirozene bez vetsich komplikaci?
Muj 1 porod pred 3 lety skoncil sc pro nepostupujici porod. Bylo to strasny po vzbuzeni a nasledne cela rekonvalealscence šílená i kdyz vim ze po nektrem prirozenem porodu jsou maminky pekne dotrhane. Dostal se mi do ruky aniball ale mam termin porodu za 10 dnu a po prvnim pouziti jsem sklamana jednak ho tam ani nedokazu poradne dat a nafouknu ho tak max 3 krat abych ho tak tak vytlacila a malem mi nevypadli oci :'(. Mate nektera zkusenost???
Dekuji
Hrozne bych si prala tentokrat rodit prirozene, jen mi prijde ze jsem dole strasne uzka a pevna :-
10 dni pred porodwm už to asi moc nepomůže, myslim, ze je to dlouhodobější záležitost. Podle me ale lze porodit i bez toho. Ja nic podobneho nepouzivala a porodila jsem temer 5 kg dite, hlavička 37 cm ![]()
@Rozárka78 píše:
10 dni pred porodwm už to asi moc nepomůže, myslim, ze je to dlouhodobější záležitost. Podle me ale lze porodit i bez toho. Ja nic podobneho nepouzivala a porodila jsem temer 5 kg dite, hlavička 37 cm
Ono ubporodu asi pracuji i hormony a vsechno tak je to jine jak doma s aniballem
@katyhl píše:
Ono ubporodu asi pracuji i hormony a vsechno tak je to jine jak doma s aniballem
Proto myslím, že je zbytečnost se tim trápit. Uprimne si myslím, že je to zase jen tahák na prachy. Preju co nejpohodovejsi porod ![]()
Já ho pořídila a zkusila jen jednou
ale určitě mi to pomohlo psychicky a i jsem si procvičila jak uvolnit ty svaly, taky jsem měla co dělat ho tam vůbec nacpat, musela jsem z něj vzduch úplně vymáčknout..
Ale prý s blížícím se porodem to svalstvo povoluje..
Do nemocnice jsem jela s prasklou vodou a všichni v nemocnici mi říkali že tam budu čekat určitě den, že jsem prvorodička a ztuhlá a zavřená a za 3 a půl hodiny byl prcek na světě a všeho všudy asi 3 stehy u vchodu jinak ok.
Hodně asi fakt záleží na psychice, ale klidně bych s aniballem pokračovala když už ho máš, ale podle mě je důležitější masírovat hráz než se roztahovat uvnitř..
Ahoj. Já jsem sice ještě nerodila, ale už teď si pročítám jak se připravit a porod si „ulehčit“. Taky jsem toho názoru, že je na aniball už pozdě. Ale při porodu pracují hormony takže to nebude jako s aniballem. Pro psychicky klid pij třeba maliník a masíruj si hráz ať máš klid, že jsi se připravila. Navíc nemusíš porodit v terminu, ale později
přeji krásný porod podle Tvých představ.
@katyhl zkuz i homeopatika, kamarádka snima má super zkušenost právě u porodu, jako prvorodička absolutně bez poranění a rychlý porod. Já u první měla akutní sekci a tentokrát se chystám ty homeo taky použít, ráda bych rodila přirozeně, ale záleží na více faktorech. Dám ti sem odkaz co jsem našla kde jsou ty homeo vypsaný i s dávkováním http://www.vseprozdravi.cz/…-kojeni.html?…
Jj taky si myslim ze je to v hlave asi fakt. Co jsem cetla i maminky pisou stihla js zkusit parkrat ale nastrih byl ale treba jenom 3 stehy ale byla jsem v pohode. Tak zkusim trenovat treba to pomuze, ale myslim si ze azvto prijde hormony a vsechno udela svoje hlavne dychat a uvolnit se hlavne se otvirat. No me doktor rekl ze mam delat vsechno proto aby to bylo driv jinak to bude spis vypadat na cisare. Mala ma tedka 3200 tak mam delat vsechno proto aby jsem neprenasela. Mozna asi aby miminko nebylo moc velke zkrz prvni sc a jizvu. Dekuji za rady maminky zkusim hodit hlavu do chladu a nohy do tepla a prostě se uklidnit. Pravda je ze cim vic se to blizi tim vic se bojím ten prvni porod a sc byl pro me teda sok. Ja masirovala hraz, pila malinik, predpordni kurzy cviceni vsechno a pak prislo velke zklamani v podobe sc. Tak jsem tentokrat rekla necham to tak nejak bude ale nedalo mi to a zacinam si procitat a spekulovat anibalovat a tak :- drzte pesti!
![]()
@katyhl ahoj já s Aniballem cvičím a rozhodně si nemyslím že je to jen tahák na peníze a nebo jenom na podporu psychiky před porodem (ikdyž samozřejmě to dělá hodně) - jde především o to cvičení svalstva. Veškerý zdravotní personál se kterým to probírám mi to jedině posvětil. Gynekolog je nadšený, porodní asistentka z nemocnice kde rodím mě neustále nabádá ať cvičím a cvičím, že je to pak hrozně znát u porodu. Myslím si že i těch 10 dní ti může hodně prospět! Já za 10 cvičení postoupila na obvod 25cma to už se taky přece počítá. Nejde o to roztáhnout svaly uvnitř, ale především natrénovat techniku vypuzování a rozvolnit okolí hráze. Masáž samotné hráze pry nemá takový efekt jako toto cvičení - také názor asi 3 lékařů.
Pokud balónek máš tak bych určitě každý večer poctivě trénovala. Neboj se toho! Mě to taky ze začátku moc nešlo a to první zavádění balonku dovnitř není nic moc. Mě pomohlo když ho právě naopak zavádím trošku nafouknutý - jak je vyfouklý je neforemný. Takže zavádím ho až potom co 2× nafouknu. Nezapomeň jej pořádně nalubrikovat, můžeš i lubrikovat okolí hráze a nebo celkově před cvičením se uvolnit i masturbací - to taky pomáhá. Koneckonců vyfouknutý aniball není o moc „tlustší“ jako penis. Tak se toho neboj.
Kdybys chtěla, napiš mi klidně soukromou zprávu ![]()
@sheila9 tak ja tedy neznam zadnehi gynekologa, ktery by to doporucoval. Naopak. Taky jsem si ho chtela poridit, mela jsem rodit na muj vkus pekneho cvalika, ale vsichni mi to rozmlouvali. Pri porodu vam hormony svaly uvolni, takze se roztahnou. A aniball s sebou proste nese rizika (poraneni, infekce). Mimochodem na masaz hraze se taky netvarill.
No ja se spis lekla toho jak muzu prirozene porodit dite, kdyz nejsem schopna vytlacit zavedeny aniball po 4 nafoutnuti
. To je pro me nepochopitelné a sedi mi teda ta zkutecnost ze pomuzou asi hormony, psychika _ nemam zkusenost. Obdivuji vsechny zeny co nacvici s aniballem 10 cm jako obvod hlavicky! Je pravda ze vetsina vlanku co jsem cetla meli vsechny stejne nastrih, ale vazne! Ale bez vnitrniho poraneni. Me osobne ani tak o ten nastrih zas tak nejde nastrihnou me tak ci tak to je jiste. Ale představa ze mi projde dite spodem kdyz m problem i na vystreni u doktora ci pri sexu je mi divné
Takze trenovat do porodu budu zkouset a budu doufat tedy ze hormony pomuzou a ze se psychicky naladim, aby jsem se otevirala. Dekuji Vam vsem ze zkusenosti! Kazda veta ale opravdu kazda je pro me trosku uklidnujici. A jeste se vas zeptam kdyby nahodou nevysel prirozeny sli by jste do celkove anestezie nebo do spinalu??? Mam v sobe nejaky psychický blok ze uslysim vsechno kolem trhani skubani siti pripadne komplikace, trva to dlouho? 1 jsem mela celkou, byla jsem tak vyrozena ze bych spinal nedala. Dekuji moc maminky drzte pesti at je to rychly a bez komplikaci
@katyhl ja pri kazde prohlidce u gynekologa jecim a urcite nejsem schopna se uvolnit. S aniballem jsem na presvedcovani lekaru necvicila a porod uplne v pohode. Svaly se krasne na hlavičku rozvolni kt. Nemam zadne vnitrni poraneni. Nastrih sice malinky byl, ale spis kvuli mym zachvatum paniky (to nesouvisi s porodem ale proste s tim ze na ne trpim i mimo porod): po nastrihu byl syn na jednu kontrakci kompletne venku.
@Shiroi.Ichigo píše:
@katyhl ja pri kazde prohlidce u gynekologa jecim a urcite nejsem schopna se uvolnit. S aniballem jsem na presvedcovani lekaru necvicila a porod uplne v pohode. Svaly se krasne na hlavičku rozvolni kt. Nemam zadne vnitrni poraneni. Nastrih sice malinky byl, ale spis kvuli mym zachvatum paniky (to nesouvisi s porodem ale proste s tim ze na ne trpim i mimo porod): po nastrihu byl syn na jednu kontrakci kompletne venku.
@Shiroi.Ichigo píše:
Takze to jdeeeeeee!!! Dekuji za prispevek!!! Ani nevis jak me potesil!!! ![]()
Měla jsem k porodu epino, začíná se 14 dní před termínem, ze začátku mi to nešlo, vyklouzával, ale pak jsem se to naučila a u porodu paráda, doktor si pochvaloval jak krásně tlačím, byla jsem prvorodočka a strašně mi pomohl, malej šel rukou napřed, takže mě museli střihnout, sice jsem nenacvičila 30,asi jen 28cm, ale je to dobrá věc, homeopatika jsem měla taky, Arnicu montanu 15ch a na strach gelesemium a mužu všem doporučit, pila jsem maliník, odvar z lněného semínka ![]()