Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám na vás takovou prosbu - tedy především na ty, které čtou i jiné časopisy než je bulvár, nebo ty ryze zaškatulkované Euro, Ekonom, Profit apd.
Čtete fejetony? Nebo články o životě, které se zrovna nedotýkají vašich potřeb nebo aktuální situace? Najdete si čas se příjemně uvolnit a přečíst si něco, co je napsané tkz. pod čarou? Kde text je vlastně jen určitým zamyšlením se nad nějakou situací? Uvítali byste sarkasmus, ironii nebo srdce na dlani?
A teď, proč se ptám. Naskytla se mi možnost přispívat do jednoho časopisu. A nevím, jakým směrem bych se tam měla vydat. Nechci, aby to bylo jen pro snažilky, maminky, rodiny, ale aby to bylo takříkajíc pro všechny a člověk by nad tím musel přemýšlet, anebo také ne, dle vážnosti situace.
Budu ráda za vaše náměty. Díky.
Já si tedy hodně vybírám, co si v tisku přečtu. Fejetony čtu skoro pokaždé, většinou se mi i líbí forma, jakou jsou napsané..no prostě fejetony, že jo ![]()
Jinak tě zdravím…zrovna včera jsme diskutovali, že jsme tě nějakou dobu neviděli ![]()
bumbinka píše: ČtuAle já čtu všechno, takže asi nejsem úplně směrodatná
A je něco, co ti chybí? Přečetla by sis třeba ráda, nějaký vtipnější nebo sarkastičtější názor dejme tomu chystané zvýšení DPH? Něco v tom stylu: vládo - jen do nás, ale máme tuhý kořínek? Apd.
Snažím se zjistit, jestli by se ta čtenářská obec našla. poslední dobou mi přijde, že většina lidí žije jen Bleskem a Rytmem života.
Kakika píše:
Já si tedy hodně vybírám, co si v tisku přečtu. Fejetony čtu skoro pokaždé, většinou se mi i líbí forma, jakou jsou napsané..no prostě fejetony, že joJinak tě zdravím…zrovna včera jsme diskutovali, že jsme tě nějakou dobu neviděli
O mně, beze mě. teda, že se nestydíte. ![]()
Já už tady moc nepřispívám, většinou jen čtu. A tak tě také strouhnu o názor. Je ti něco, co ti chybí? O čem bys chtěla číst?
Lemaz čtu … většinou z celého časopisu jako první už při prvním listování.
Často mě pobaví, někdy nakrknou, ale většinou z nich mám pozitivní pocit, protože se mi stává, že tak nějak formulují můj názor nebo pocit ohledně aktuálních záležitostí. A je mi celkem jedno, jestli se jedná o závažné věci jako DPH, nebo jen o pozastavení nad vydařeným/nevydařeným koncertem.
lemaz píše:Kakika píše:O mně, beze mě. teda, že se nestydíte.
Já si tedy hodně vybírám, co si v tisku přečtu. Fejetony čtu skoro pokaždé, většinou se mi i líbí forma, jakou jsou napsané..no prostě fejetony, že joJinak tě zdravím…zrovna včera jsme diskutovali, že jsme tě nějakou dobu neviděli
Já už tady moc nepřispívám, většinou jen čtu. A tak tě také strouhnu o názor. Je ti něco, co ti chybí? O čem bys chtěla číst?
Jinak…koukala jsi někdy na pořad S politiky netančím, když byl ještě p. Šimek na živu? Přesně tento styl mi chybí. Bubílková to tak prostě podle mě neumí
, ale je hezké, že se tradici pořadu snažila udržet.
Osobne mam fejtony velmi rada a podla mna sa neda povedat obecne pouzivaj hlavne sarkazmus alebo srdce na dlani. Velmi to zalezi na teme. Ale je pravdou, ze k DPH sa mi nic ine ako ironia a sarkazmus nehodi
. Celkovo politicke temy mam vo fejtonoch najradsej, ked su spracovane ironicky.
Když na nějaký narazím, většinou si ho přečtu. Když je dobře napsaný, je mi fuk, o čem je…
Blesk ani Rytmus života nečtu ![]()
Kakika píše:lemaz píše:Kakika píše:O mně, beze mě. teda, že se nestydíte.
Tak si počti Tady jsme tě zdrbliJinak…koukala jsi někdy na pořad S politiky netančím, když byl ještě p. Šimek na živu? Přesně tento styl mi chybí. Bubílková to tak prostě podle mě neumí
, ale je hezké, že se tradici pořadu snažila udržet.
Na pana Šimka jsem se koukala neustále. Nikdo se mu nevyrovná. On byl Bůh. Jeho povídky a knížky jsou mi modlou.
lemaz píše:
Na pana Šimka jsem se koukala neustále. Nikdo se mu nevyrovná. On byl Bůh. Jeho povídky a knížky jsou mi modlou.
Tak to přesně víš, proč mi chybí ![]()
lemaz píše:bumbinka píše: ČtuA je něco, co ti chybí? Přečetla by sis třeba ráda, nějaký vtipnější nebo sarkastičtější názor dejme tomu chystané zvýšení DPH? Něco v tom stylu: vládo - jen do nás, ale máme tuhý kořínek? Apd.Ale já čtu všechno, takže asi nejsem úplně směrodatná
Snažím se zjistit, jestli by se ta čtenářská obec našla. poslední dobou mi přijde, že většina lidí žije jen Bleskem a Rytmem života.
Nevím, co přesně by mi chybělo… Ironii a sarkasmus mám ráda, ale ne ke každému tématu se to hodí. Rozhodně nečtu Blesk a podobné tiskoviny (teda třeba v čekárně u doktora občas nakouknu), radši LN, MfDnes, Týden, Respekt, Reflex, … Vzor fejetonisty je pro mě třeba R. Křesťan, na druhou stranu moc nemusím třeba Vaculíkovy fejetony v Lidovkách, jsou většinou moc negativní a pesimistické…
Ale obecně takové ty texty „pod čarou“ mám moc ráda a často od nich čtení začínám.
Kakika píše:lemaz píše:Tak to přesně víš, proč mi chybí
Bubílková mu skvěle sekundovala. Jenomže sama to jasně nemohla zvládnout. Ten jeho styl je nenapodobnitelný. I tak klobouk dolů před ní, že se o to pokusila. Ale měla to těžký.
Že on si někdo přečetl tady ty tvé deníčky o trapasech a nabídl ti práci? Mně se moc líbily
, když budeš psát v tomto duchu, tak si od tebe klidně přečtu i článek o hospodářsko-politické situaci Bhútánu ![]()
Gina108 píše: Že on si někdo přečetl tady ty tvé deníčky o trapasech a nabídl ti práci? Mně se moc líbily, když budeš psát v tomto duchu, tak si od tebe klidně přečtu i článek o hospodářsko-politické situaci Bhútánu
Tak s tím souhlasím. Mně politika momentálně leze krkem, protože jsou to šašci počmáraní všichni, takže ani fejeton na toto téma by mě na první pohled neupoutal, ale kdybych věděla, že jde o osvědčeného autora=že to bude prča, tak si to přečtu ![]()