Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky potřebuji poradit,zda jste si někdo byl měnit občanku a připisoval tam titul,stačilo Vám jen potvrzení o uspěšném ukončení studia nebo po Vás chtěli diplom??Titul u jména je nepovinný údaj tudíž by neměli mít právo na diplom.. ![]()
Přítel si měnil OP vloni, když jsme koupili byt a měnili jsme trvalé bydliště a pro zápis do občanky musel mít diplom, pokud tam titul chtěl mít uvedený. Měl s sebou sen potvrzení o studiu a to jim nestačilo, vím, že ten diplom posílal úřednici e-mailem, aby jsme tam znovu nemuseli běžet.
Já byla právě včera na úřadě a měla jsem zjištěno že diplom není třeba,že na to ani nemaj právo..no ale asi holt mají,paní úřednice mě pěkně naštvala
tady u nás jsou všechny velmi chytré a ochotné ![]()
K zapsání ttulu do OP je třeba doklad o získání titulu a tím je dle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu.
Z čeho vycházíš, že diplom není třeba?
k prvnímu zápisu do OP je třeba diplom, pak už ne, když měníš občanku
No právě že před měsícem mi tam ta úřednice povídala že diplom není třeba,holt prostě u nás v tom mají pěknej bordel na tom úřadě.Určitě se za něj nestydím,spíš naopak ale je mi holt proti srsti ukazovat ho cizí ženský na úřadě.
mě to příjde teda celkem logický předložit diplom, to by tam ten titul pak mohl mít napsaný kde kdo ![]()
a divný mi teda nepříjde ukazovat diplom někomu při úředním styku, když ho k tomu potřebuje, při přijímacích pohovorech je taky normální že ho člověk ukazuje a není mu to blbý ![]()
Tak samozřejmě že nějaký doklad je potřeba,ale mě holt dost rozčílilo že pani nejdřív tvrdí že diplom ne, že stačí jen potvrzení o uspěšném zakončení studia s titulem…tím a tím..no a pak zase že ne,tak jak blbka půjdu už potřetí kvůli blbosti milích úřednic,ono celkově je to u nás dost napdr,všechno je pro ně problém nic nejde a ještě jsou nepříjemný jak pr… možná i proto ten diplom takový slípce ukazovat nechci.. ![]()
když je to ze zákona tak asi jiná šance není
slípka neslípka…
jinak můžeš jít na jakýkoliv jiný úřad, když se ti nelíbí úřednice na tom vašem…
mmch já spíš nechápu k čemu je dobré mít titul na občance ![]()