Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych se zcvokla, kdybych se ho obcas nezbavila
je to ero, babicky o nej stoji, on k nim chodi rad, tak 1-2× tydne na pul dne davam a jdu si za sportem
je to relax nejen pro me, ale i pro to dite
No jéje, u mě se to projevuje tak, že jsem dost nepříjemná, když už toho mám nad hlavu
Vůbec bych si z toho nedělala hlavu, malý potřebuje i jiné prostředí, aby si zvyknul a i on si od tebe potřebuje odpočinout, neboj ![]()
Nevidím na tom nic špatného. Být s dítětem 24 hodin je na hlavu, já osobně skoro denně nechávám malou s partnerem a jdu se psem ven alespoň na blbých 20 minut. Jsem spokojená, když chvíli nemusím vůbec řešit a myslet na mimino ![]()
Potřebva to je, to bez debat.
U nás hlídání moc není, malé jsou3 a byla asi 3× na odpoledne u našich - z toho jednou když jsem byla v porodce. Malý byl zatím na hlídání jednou - na 2hodinky s ním moe mai jezdila po vsi, já šla na koně. Unás prostě naši na hlídání nemají čas, tchýně zase pro změnu nemá chť ![]()
@Fjodorka píše:
Nevidím na tom nic špatného. Být s dítětem 24 hodin je na hlavu, já osobně skoro denně nechávám malou s partnerem a jdu se psem ven alespoň na blbých 20 minut. Jsem spokojená, když chvíli nemusím vůbec řešit a myslet na mimino
Ale tak to je něco jiného - nechat dítě s otcem, nebo hlídání v rámci rodiny, ne? Účast otce beru jako samozřejmost. A vypnout v tomhle smyslu potřebuje každá ![]()
Já právě ted dlouho hlídání neměla mamka byla nemocná a nikdo jiný nehlídá manžel nefunguje…chlap no… mamka se taky hlásí ke hlídání a ted jsem s ním asi měsíc jen já a už na sobě cítím jak jsem z něj vyštavená neposlouchá vzteká se je hrozně hyperaktivní
když si představím že je to na celý život no ufff
ba ne dělám si srandu ale občas si to řeknu také vážně nemyslete si…
![]()
@Fjodorka jj, zlatá půl hoďka bez dítěte.
Já šla naposled radši štípat dříví a hlídat nechala taťku ![]()
I když jsem nejprve měla špatný pocit, když jsem někomu půjčovala dítě na pár hodin, dnes jsem za každého voziče/hlídače neskutečně vděčná
Je to jeden ze způsobů, jak se nezbláznit ![]()
Jsem ráda že v tom nejsem sama a máte taky někdy když už toho máte vážně opravdu dost pocit že to celý život nedáte já včera tak ležela malému je 2,5 roku a včera měl den d a já si říkám no tohle nedám při představě že to je na celý život…
a ráno jsem se vzbudila a nadávala jsem si že jsem to vůbec mohla vypustit z pusy
když byl tak sladkej už mi hrabe potřebuju RELAX
![]()
Já mám taky pocit, že se ho zbavuju, ono to tak i je. ráda se ho zbavím na chvíli, vždycky si s mužem plácneme, když se za ním zabouchnou dveře ![]()
Já dávala dceru na hlídání od mimina normálně mamce a jak byla starší, tak i tchyni. A to i na víkendy. Manželství neutrpělo, babičky si užily, dcera je odmalá zvyklá být u babiček a má s nimi dobrý vztah (dlužno dodat nekojila jsem), já byla klidnější matka - odpočinutá (v době porodu jsem byla necelé 2 měsíce po těžké operaci mozku a měla jsem problémy sama se sebou, k tomu poporodní hormony, no mazec. Nebýt mamky, asi bych byla na psychině). POzěji, když jsem se dostala z nejhoršího, mohla jsem s manželem i žít původní styl života, alespoň občas - tedy vypadnout na víkend do lesů. Nemyslím tím, že malá byla u babičky každý víkend, ale tak normálně, no - někdy jednou za měsíc, někdy třeba 2 měsíce byla doma a někdy tam šla třeba i dvakrát za měsíc… Naučily mě dát miminu režim, odvykla jsem si hysterčit podle tabulek - jsem za babičky ráda. Dcera byla ale zlaté dítě, v noci spala, moc neplakala, dobře jedla. Teď je jí 9 let, každý pátek chodí spát ke tchyni o patro níž, druhou babičku navštěvuje tak jednou za měsíc a je to normální spokojené dítě.
Myslím si, že je to potřeba. Já mám hodně hodné a klidné dítě, navíc je už docela velký, ale stejně jsem ráda, když ho jednou týdně vezme muž k babičce a já jsem doma sama. Naštěstí i muž je hlídací, takže můžu jít večer ven, sama nakoupit… Je to fajn.
Ahoj taková menší anketka :Myslíte si že je občas potřeba dát dítě nekomu z rodiny ny hlídání aby si ženská odpočinula? Nechtěla jsem malého když se narodil nikomu pujčovat a ted jsem ráda že si ho někdo občas vezme ale mám pocit že se ho zbavuju a někam odkládám ale odpočinek prostě potřebuju…