Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jamuna tak jako kdyby ho chtěla do své péče, tak má smolíka, že.. Nově ale může mít soudem určené návštěvy ![]()
@Jamuna a proc s nim mas problem? Tchyne ti nekdo vzit nemuze. Klid
A teď jsi vdaná? Já nějak nepochopila, jestli malýho do péče chce nebo nechce, je to dost komplikovaně psaný.
Každopádně může bohužel soudně zažádat o styk s dítětem, ale myslím, že to nebude každých 14. dní. Zrovna tak může zažádat i o to svěření do péče, ale myslím, že pokud se o syna řádně staráš, tak neuspěje.
@lleennttiillkkaa tchýně by mohla žádat svěření do péče, pokud by dítě bylo např v ústavní péči, nebo ta mu hrozila. Jinak ne ![]()
Taky nechápu, chtěla nebo chce? Ale je to asi jedno, stejně na to žádný nárok nemá, jedině na návštěvy, jak bylo řečeno.
@martina.se píše:
@lleennttiillkkaa tchýně by mohla žádat svěření do péče, pokud by dítě bylo např v ústavní péči, nebo ta mu hrozila. Jinak ne
No jasný, známe tchýně, může si navymejšlet, že se máma o kluka nestará, že je nějakej pohublej, že ho nezvládá, že ho chce dát do ústavu…je to málo pravděpodobný, že jí soud dá zapravdu, ale možnost tu je.
Soudit se může ale pokud nejsi alkoholička, feťačka a syna netýráš, tak nezmůže nic. A i kdyby si nebyla schopna se o dítě starat pak by šel prvotně do péče otce.
Příspěvek upraven 07.03.14 v 18:16
@martina.se píše:
@Jamuna tak jako kdyby ho chtěla do své péče, tak má smolíka, že.. Nově ale může mít soudem určené návštěvy
Nově ne, právo dítěte na prarodiče bylo zakotveno už dříve v zákoně o rodině..Ale ve skutečnosti toto soudy řeší vyjímečně a většinou se návštěvy s prarodiči ze strany otce řeší v době, kdy má dítě u sebe otec..
Taky jsem zakladatelku tak úplně nepochopila, dotaz není přesně napsaný..Ale celkově mi přijde, že teď je nějaká nová „móda“ - zdrcené báby vyhrožují(ze strany otce) soudem o určení styku s vnoučetem
Omlouvám se za tak drsné vyjádření, berte s nadsázkou.
Jak to zakladatelko máte? Má dítě určen styk se svým otcem právoplatným rozsudkem? Pokud se o dítě řádně staráš, je téměř nemožné, aby tchýně dostala malého do péče. POkud ale prokáže, že ho nemůže vídat, tak by jí soud mohl určit pravidelné návštěvy - jednou nebo dvakrát týdně v řádu několika hodin, maximálně půldne..
Pokud si podá žádost „o styk“ s dítkem, zaměř se na to, abys prokázala, že se babička s vnoučkem stýká, že jim ho dáváš a že má babička dobré vztahy se svým synem, otcem dítěte a že vnouče vidí i v době, kdy je dítě u otce..
POkud máte styk přesně určený rozsudkem, nejsi povinna dítě předávat tchýni navíc, ani pod pohrůžkami.
@Krkael omlouvám se odklikla jsem příspěvek ještě nedopsaný, už je dopsán a problm vysvětlen…
Holky syn je AS ale je problem s ním jen ve škole, jinak je to normální dítě a je hodný velmi chytrý, dřív byl nezvladatelný vsteklý afekty byly na dením pořádku ale nyní už bez těchto problémů, nikdo na něm tento problém nepozná naopak se jeví velmi inteligentně, dalo to spoustu práce aby se srovnal tam kde je ted… mě jde o to že já asi nebudu mít od ní klid nikdy…ona má právě známé v rodině, doktory ap. syn je právník, a je si nějak jistá že by vyhrála…ty víkendy každých 14 dní…jenže ale já nechci, vnoučka ji neberu dávám ho každých 7-8 týdnů pravidelně+ ty prázdniny, styku s dítětem nebráním, ale jen jsem to omezila a ona to nedokáže skousnout, je na něm závislá myslí si jak ona je pro něj to nejlepší…kdyby byla normální babička a nedělala by s klukem to co dělá tak ji ho dávám čstěji ale takhle nechci!!!
@Jamuna nVstevy tchyne muze vysoudit jen pod tvym dohledem. Klid. Pokud se budes odvolavat soud zkonci az bude malemu 15
. Na tchyne bombu!!!
Hele, když dojde k soudu, vezmi si právníka, tam namítněteto, co tady, že mu říká, že pro něj maminka není dorá, že si zaslouží jinou, vyžádejte si nezávilé psychologické posudky. apod. Problém je, že pokud bude otec chtít, má na syna nárok každých 14dnů, takže si ho vyzvedne, odveze matce a zase vrátí, kdyby jen trochu použili hlavu, žádný soud není potřeba a dítě stejně může mít tak, jak chce, dokonce i každou středu odpoledne třeba a ty s tím nic nezmůžeš. Jdeš hlavou proti zdi, mají na syna nárok a to často, jestli je v otcově době s babičkou nebo ne, do toho tobě právně nic není.
@Jamuna Tak já ti nevím, ale dávat dítě tchýni každých 14 dní je docela časté a když se takhle chová - navádí vnuka atd, tak by mi to taky vadilo a nechtěla bych jí ho půjčovat. A ty si ještě podle mě docela hodná a chceš se nějak domlouvat. To já bych asi byla drsnější, kdyby mi někdo naváděl dítě proti mě.
No jistá si může být, ale není to rodič, tak proč každých 14 dní?
Kdy podle tvé tchýně s ním má být otec, ty a tvoji rodiče?
Pokud nejsi feťačka, alkoholička, dítě není zanedbané, tak má tchýně smůlu - podle mě. Ale asi bych se poradila s advokátem, ten ti to řekne s jistotou a po případě doporučí, jak a co máš dělat, aby to nebylo použito proti tobě. ![]()
@terinka4444 no to právě nehrozí že byho odvezl babičce otec, on totiž neni schopný si ho brát natož aby si udělal čas aby ho odvezl babičce a jel cca 120 km jen kvůly tomuto…on nemá čas si brát dítě sám, natož aby ji ho vozil. Proto ji napadá ten soud, že by si ho chěla takto vysoudit abych byla povinná ji ho dávat často.
Holky mám dítě s bývalým partnerem odešel po 7 letech vztahu, kdy bylo malému 5 let. Malý je od malinka náročný na péči má diagnostikován Aspergeruv syndrom, je velmi inteligenčně nadprůměrný dá se říct až geniální na některé věci, ale s chováním a posloucháním to je horší, do toho má ADHD. Mám problémy s tchyní od te doby co jsem s bývalým začala mít vztah, velmi se zafixovala na malého, výhružkama bohužel docílil bývalý, že jsem ho musela dávat tchyni po rozchodu každý druhý víkend…pořád jsem byla ve strachu, ona se ke mě chovala hrozně dříve, pak se snažila náš vztah poškodit, nakonec to že jsme šli od sebe byl velký podíl kvuly ní, on byl na maminku svoji dlouho fixovaný, ona ě nesnášela a pořád proti mě nasazovala, já byla vždy ten hodný trouba co si vše nechal líbit a jen v tichosti vše jsem trpěla a velmi se trápila, celkově jsem přišla o několk let spokojeného žvota a byla jen ve strachu…než jsem se vdala, uvažovala že vysoudí malého do péče
pak byl chvilku klid, ale jelikož mi s malým neustále manipulovala proti mě řeči typu že má špatnou maminku že by potřeboval lepší ap. byly běžné, neskutečně ho rozmazlovala rozmazluje stále pokaždé tam je aby ona byla v tom nejlepším světle…už jsem nechtěla být za toho blbce jako dřív a jen se trápit a nechat si vše líbit, sama jsem určila že omezuji kontakt a malý bude u ní vždy po 8 týdnech na víkend, na prázdniny 14 dní a na vánoce 4 dny…a co se nestalo? Babička se chce soudit se mnou a vysoudit si aby měla malého zas každý druhý víkend…otec dítěte je právník vysoce postavený, ale já už ustupovat nechci nechci aby mi s ním manipulovala, malý vždy co od ní přijede je jak vyměněný
je drzý dokonce i ve škole je pak horší chováním jinak doma je hodný je fajn než jede k ní
smiřuji se s tím že možná bude soud, ale budu za své dítě bojovat nic jiného mi nezbývá, dokonce na mě babička svádí že je malý podviživený že se nestarám a nekrmím ho ap. já se snažím jak můžu dělám pro něj vše aby byl v pořádku, hubený je ale ne moji vinou tento problém má už od narození s růstem a váhou. ještě bych chtěla podotknout, že bývalý si syna nebere tedy ano ale cca jednou za půl roku na jeden den a tím to končí, ale babička ta by ho chtěla pořád…
Příspěvek upraven 07.03.14 v 18:15