Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jamuna docela tvé obavy chápu. Dobrá kamarádka má syna 6 let s AS, ADHD a dalšími přidruženými problémy (logopedie, oční, spec. školka, vyhublost, častá nemocnost) a i když si ho otec brává každou druhou sobotu, absolutně nerespektuje režimové opatření pro tyto děti, s tím související také stravovací režim (je schopen nacpat ho bonbonama a džusem tak, že prozvrací zbytek víkendu, nacpat ho smažený, kdy výsledek je taktéž zvracení po zbytek víkendu).
O tom, s jakým slovníkem a větami chodí domů, ani nemluvě. Tchýně jí taky vyhrožuje právníky, soudem…
Bohužel kdo neví, jak náročné je usměrňovat a vychovávat takovéto dítko, nepochopí, jak jedna návštěva dokáže dítě rozhodit, vykolejit a nastartovat nevhodné chování.
Jelikož vím, jak vypadá takovéhle dítko v klidu, ale taky v ataku vzteku a v záchvatech (bohužel je stále v této fázi střídavě s obdobími klidu), pokusila bych se extchýni navrhnout jasná a rovná pravidla. Na zkoušku… ujasnit si co ano a co už ne. V případě, že by to nefungovalo, tys to zkusila. Současně bych asi nechala vypracovat nějakou zprávu od psycholožky či psychiatričky (pokud chodíte), aby věděla.
Ještě otázka… jak se k tomu celému staví otec chlapce? Je schopen nějaké domluvy a její dodržování? Je svolný k rozhovoru a nějakému oboustranně schůdnému řešení?
@terinka4444 No tak jí by asi nevadilo, že si ho vezme otec a syn je u babičky. Jí spíš vadí babičky přístup a to, že ho navádí proti ní. ![]()
@Jamuna píše:
@terinka4444 no to právě nehrozí že byho odvezl babičce otec, on totiž neni schopný si ho brát natož aby si udělal čas aby ho odvezl babičce a jel cca 120 km jen kvůly tomuto…on nemá čas si brát dítě sám, natož aby ji ho vozil. Proto ji napadá ten soud, že by si ho chěla takto vysoudit abych byla povinná ji ho dávat často.
pokud je otec takhle laxní blb, máš vyhráno. Vezmi si právníka, umožni ji styk jak ti vyhovuje, a u soudu argumentuj, že poctivě dělíš čas mezi prarodiče, že i tvoji rodiče chtějí malého. A zmínila bych, že babička má tyhle blbé kecy a že si je nepřeješ. A 14 dnů o prázdninách bych jí ho nedala ani omylem. Dál jí ho dávej klidně jednou za 6 týdnů, nebo jednou za tři týdny na den, když dva dělají neplechu tak, že vlčí, a u soudu argumentuj, že nebráníš styku, ale že tchýně ho vyžaduje příliš často a nezbývá čas na tebe, otce a druhé prarodiče. Pokud jí nebráníš úplně, mělo by to být v pohodě.
@rachele píše:
@terinka4444 No tak jí by asi nevadilo, že si ho vezme otec a syn je u babičky. Jí spíš vadí babičky přístup a to, že ho navádí proti ní.
já to chápu a neobhajuju, to je jasné, já bych to zmínila u soudu, připravila bych posudky, že synovo nemoc vyžaduje co jí vím, žádný bonbon a pravidelná spánek v osm, a že je potřeba ho dodržovat, protože jinak má následné problémy.
Spíš jsem myslela, že když tatínek tak moc miluje matinku, že kdyby přijel, dítě si vyzvednul a dal ho mámě, nikdo s tím nice neudělá a tchýně může mít malého takhle často.
@lleennttiillkkaa píše:
No jasný, známe tchýně, může si navymejšlet, že se máma o kluka nestará, že je nějakej pohublej, že ho nezvládá, že ho chce dát do ústavu…je to málo pravděpodobný, že jí soud dá zapravdu, ale možnost tu je.
právě.. ![]()
@Medžika píše:
@Jamuna OT a to na té profilovcece je syn jo?
Vole
Přiznám se, že mě to tam taky blesklo ![]()
@Sibyla0 píše:
VolePřiznám se, že mě to tam taky blesklo
A nebo -ho takhle vystrojila tchýně.. to bych teda styk taky chtěla zakázat!!!
Holky, Jamunku znám osobně, tchýně chce kluka, protože holčičku má s novým partnerem, holčička tedy není její vnučka ![]()
Jinak zlato, taky bych to viděla dobrým právníkem, držím ti palečky!
![]()
Tak myslím že ted je vidět rozdíl že to naa profilovce neni syn
holky mám i holčičku tu babka nechce protože ta není jeho syna
po rozchodu s bývalým sem se po 2 letech vdala a ještě se zmohla na druhé dítě ![]()
@Jamuna píše:
Tak myslím že ted je vidět rozdíl že to naa profilovce neni synholky mám i holčičku tu babka nechce protože ta není jeho syna
po rozchodu s bývalým sem se po 2 letech vdala a ještě se zmohla na druhé dítě