Jaký je váš partner otec?

chatwenna
14.3.13 12:38

Anketa - jaky je vas partner otec?

Ahoj devcatka :))

Tak pujdu primo k veci.
Zda se, ze jsem velmi zahorkla. :)
V diskuzi https://www.emimino.cz/…nkem-143400/
jsme se dostali k tomu, jaci jsou muzi otcove a jestli jsou vubec plnohodnotni rodice jako matky…(Prosim, neresme vyjimky, zadne extremy)
Ja tvrdim, ze v mem okoli znam pouze dva prikladne otce, kteri opravdu zvladnou totez, co matka…
Proto jsem zalozila tuto anketu.
Nechci se hadat. Chci jen vedet, jak jste na tom doma vy.

Takze: Orientuje se partner v obleceni vaseho ditete, dokaze ho nakrmit, uspat, hraje si s nim, zvladne mu pripravit plnohodnotne jidlo, zna jeho kamarady, zna jeho ucitelky, uci se s nim, dodrzuje rezim, vychovava, dokaze sam vybrat pleny, obleceni, boty, potreby do skoly???
Verim tomu, ze vetsina otcu by dane veci zvladla za dob krize (napriklad, kdyz vy jste ve spitale) s navodem na dve minus, ale o tom to neni, mne zajima, jestli to vas muz dela automaticky, bez kecu a s prehledem stejne jako vy…

Diky za odpovedi…

PS: Je mi jasne, ze odpovedi jsou jine kdyz jste nebo nejste na rodicaku, tak prosim uvedte, jestli jste doma nebo chodite do prace… :) :srdce:

Vysledky uverejnim, co nejdriv po uzamceni diskuze…
Chtela bych diskuzi uzamknout do zitrejsi pulnoci, at tu nejsme vecne…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
17014
14.3.13 12:43

No co se starší dcery týká, se stydím, :oops: ale ví toho víc než já :oops: Co se malého týká, nebála bych se odjet a tak, fakt všechno zastane. Dělá jenom noční, spí dopoledne a celé odpoledne se stará, hraje si, přebalí, teď už i krmí, protože odemne tomu malému smráděti nechutná, uspává. :oops: Takže jo, je to plnohodnotný rodič a v některých ohledech je lepší rodič než já :nevim:

• načítám...
2217
14.3.13 12:45

Nasemu synovi je 3,5 a nezvlada (nechce zvladat) nic. Neumi ho obleknou, ani ve trech letech mu neumel dat plenu a o synovi zajmy a konicky se nezajima. Vubec netusi, kdy prdola ji a co muze a nesmi. V nemocnico jsem za tu dobu byla trikrat a pokazde dite predal nasim. Zastava vychovu kriku a zakazu.

• načítám...
ohýnek
14.3.13 12:47

Zvládá vše o čem píšeš, jen oblečení mu nedá :-D ale to z toho důvodu, že nechápe můj systém rozdělení :-D když někam odjedu přesně mu ho vyndám, ale kdybych někam musela nečekaně, asi by si poradil :-)

• Upravit
26093
14.3.13 12:47

Protože jsem tě k tomu asi vynurcovala, tak odpovím :-D

Jsem na rodičáku, manžel chodí do práce… :-)

V oblečení dětí se neorientuje, zvládne se zorientovat jen když ho mají u sebe ve skříních… :-D a zvládne jim dát správně bundy a boty… :mrgreen:
Nakrmí, uspí (když neusne dřív jak oni :-D ), hraje si (i když občas přemýšlím kdo s kým :-D), bere staršího ven, do bazénu (mladšího už teď vyfasuje na výlety taky :-D ), jídlo dokáže připravit lepší než já :oops:, režim dodržuje, protože z jeho iniciativy se zaváděl, pleny koupí taky (obecně se o nákupy stará on), oblečení a boty řeším já… Boty teda hlavně proto, že nestíhá kvůli prac. době otvíračku obchodů.

Kecy má podle toho, jak náročnej den v práci měl a podle toho, jak velkej má hlad… :andel: :mrgreen: a nedělá teda všechno každej den, ale obecně si myslím, že kdybych na pár dní odjela a nechala ho s dětma samotnýho, zvládne v podstatě všechno, co zvládám já… :think:

Ještě přidám, že doktory zvládá s oběma prckama, dokonce byl i sám s oběma najednou, když mladšímu byly 4 měsíce… Protože já byla mimo provoz (popravdě v té době bych si na to sama netroufla ani já :oops: :mrgreen: )

Příspěvek upraven 15.03.13 v 10:15

• načítám...
Lizzi
14.3.13 12:48

Jsem na mateřské, synáček má dneska dva měsíce. Manžel chodí do práce, vrací se kolem 17. - 18. hodiny. Najeli jsme na režim, že jakmile přijde z práce, odevzdávám mu synáčka a stará se on. Jelikož malej chodí spát kolem osmé večer, jsou to dvě hodinky, ale pro mě je to veliká pomoc, za celej den mám ruce volné a mohu se věnovat něčemu jinému, než synáčkovi. O víkendu se staráme spolu. Manžel převzal úklid a vaření, takže to já neřeším. Ještě mi navaří na týden. Za ty dva měsíce jsem byla večer v divadle a když jsme ze startu krmili UM (neměla jsem mlíko) všechno večerní krmění obstarával taky on, abych se já mohla jít vyspat. O víkendu taky většinou vstává v noci on, přebalí a já nakojím. Takže si myslím, že starost o dítě máme docela vyváženou :-)
ještě chci podotknout, že mu to přijde normální, k ničemu ho nenutím.

Příspěvek upraven 14.03.13 v 12:50

• Upravit
11117
14.3.13 12:49

Tak manzel nakoupi podle pokynu, nakrmi, prebali, vykoupe (kdyz je nutno), prevlece, uspi.
Co se tyka jidla, znacek mlika, plinek atd. tak se me neustale pta, ale relativne vi. Myslim, ze na to, ze dela skoro 10hod denne, tak ma celkem prehled a hlavne snahu a ochotu se angazovat. Ze toho nevi, tolik co ja, mi prijde v tehle fazi (6mesicu) normalni.
Co zatim nedava, jsou prochazky. Vsichni dohromady jdem, kdyz ma cas, ale sam s malym nechodi, ale pry to prijde, az bude maly venku vzhuru :)

• načítám...
rozmary
14.3.13 12:49

Tak já jsem na rodičáku, manžerl se o děti postará, s mladší chodí cvičit, hraje si s holkama, jezdí s nima plavat, nakrmí, nakoupí sám plíny, boty. Uspí v nouzovce, uvaří plnohodnotné jídlo taktéž, většinou jim nacpe párek :mrgreen: Ve skříních se absolutně neorientuje, kamarády zná nezná, s učitelkou jsme oba v kontaktu, režim nedodržuje a učím se s dcerou já, protože by to psychicky nezvládl :)

• Upravit
17363
14.3.13 12:50

Jsem na rodičáku a manžel se umí plnohodnotně postarat. Například boty sám nekupoval, ale u nákupu je vždy se mnou. Takže vlastně ani já jsem sama boty dcerce ještě nekupovala…
Takže za mě ano: Přebaluje, krmí, obléká, koupe, dokonce uvaří i dětské jídlo, chodí na procházky… je vždy týden v kuse doma, takže u všeho asistuje :palec: jméno dětské lékařky zná :)

Příspěvek upraven 14.03.13 v 12:50

• načítám...
29436
14.3.13 12:50

Tak já mám ještě malý dítě, takže škola, kroužky, učebnice… se nás netýkají, ale co se k jeho věku týče, tak si myslím, že ano, je plnohodnotným rodičem. Oblečení třeba nevybírá, to ho nebaví a v tom se vyžívám já, takže bych mu to ani nedovolila. :mrgreen: Stejně tak nevaří, protože to jednoduše neumí, to se přiznám. Ale kdyby musel, tak sobě i děcku něco splácá - třeba špagety. Ale zase dělá X jiných věcí. S malým si poradí, nakrmí ho, věnuje se mu, hrají si, dělají blbosti, čtou si, koupe, přebalí, uloží ke spánku, přečte pohádku, obleče a vysvleče, ví, kde co má, zkrátka to spolu zvládají levou zadní. Třikrát do měsíce jezdívám na celou sobotu do školy a jde to. Vím, že se postarat dokáže a umí, nebála bych se je spolu nechat delší dobu.

EDIT: Jo a jsem na rodičáku.

Příspěvek upraven 14.03.13 v 12:52

• načítám...
22590
14.3.13 12:51
  • orientace v obleceni neni 100% ale mame dve dcery a ony uz si to ohlidaji :mrgreen:

jinak vse zvlada v pohode s obcasnym skobrtnutim jakoze zapomene ve skolce vzit gumaky a tak

obecne bych rekla ze je to dost od veku ditete. U mimina by to nezvladal protoze ja byla cely den doma a mela jsem sve zvyky, vymenu plen zvladal jen s papirovyma, latkove nezvladal protoze nechtel :cert:

• načítám...
mončís
14.3.13 12:52

Ahoj naší malý jjsou 2 měsíce a zvládá to samé jako já, jen v oblečení neodhadne velikost. Já si můžu v klidu jít nakupovat a vím, že se dokáže postarat úplně stejně. Koupe, přebaluje, uspává, převlíká, jezdí sám kočárem, dává najíst. taková druhá máma :*

• Upravit
1429
14.3.13 12:52

Tak máme maly miminko, tak nemůžu posoudit všechny otázky, ale manžel malinkou občas koupe, hodně si s ní hraje, přebaluje ji, oblíká, vyslíká když je jí vedro, a hlavně za co mu strašně vděčím je, že po celodenním kolotoči ji dá do spacího vaku a uspává :* Takže si můžu sednout k televizi nebo udělat cokoliv pro sebe. Rozhodně bych se nebála mu ji nechat. Ještě malou nekrmil, ale to protože je kojená, ale začínáme dávat kašičky, tak věřím, že ji bude občas i krmit.
Nebála bych se mu ji nechat! Ale jelikož to já beru tak, že manžel chodí do práce a já mám jako práci malou, tak to po něm nechcu automaticky, nebo tak, že přijde z práce a vrazím mu malou to zase né!
Jo a o víkendu vůbec nevařím a nakupovat jezdíme buď spolu, když máme hlídání od tchýně (bydlí pod náma) a nebo jezdí sám - uváží co je potřeba koupit. A jsem na mateřské :)

Příspěvek upraven 14.03.13 v 12:55

• načítám...
27009
14.3.13 12:53

Jednoduse:NE :mrgreen:

• načítám...
6836
14.3.13 12:53

Jsem na rodičáku s 5 měs. synem. Manžel je mnohem víc trpělivější a víc s malým řádí. Zvládne naprosto všechno a hlavně je na něm vidět, že to dělá rád a s láskou :srdce: Orientuje se ve všem věcech ohledně kluka a pokaždý chce být i u návštěvy doktora. Možná je to i tím, že jedno dítě už má, tak ví co a jak.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová