Anketa - kdo máte Matyáše nebo Matouše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
891
2.5.10 22:45

Anketa kdo máte Matyáše nebo Matouše

Ahojte.
S manželem jsme moc dlouho nevěděli jaké jméno vybrat pro chlapečka, zdálo se nám, že jich je nějak míň než pro holčičky. Cizí jsme nechtěli, protože máme české příjmení a nechtěli žádného Honzíka, Pepíka, Jiříka…
Už ani nevím jak jsme přišli na Matyáše, protože nikoho takového jména ve svém okolí neznáme asi v knížce Jak se bude jmenovat. A moc se nám zalíbilo. Ale v poslední době jak pročítám příspěvky tady na emiminu, tak zjišťuju že je tu hodně maminek, které mají chlapečka jménem Matyáš případně Matyas a Matouš.
Docela by mě zajímalo kolik nás tady je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2081
2.5.10 22:47

Idusko, zase píšu do tématu, ke kterému vlastně nepatřím :mrgreen: , ale jen v mém okolí je…počkej…6 Matějů a 3 Matyášové. Co jiný - áš?
Náš budoucí syn bude Jeremiáš a kamarád má Jonáše a jiný kamarád zase Eliáše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7845
2.5.10 22:55

Já jsem si myslela, bůhví, na co jsem to nepřišla! Takové hezké jméno a neobvyklé, ještě jsem neslyšela, že by ho někdo měl… …no, to bylo tím, že jsem neměla děti a s žádnými dětmi nepřišla do styku :roll:
Teď se na svoje dítě stydím volat na veřejnosti :roll: Mám pocit, že snad ani jiná klučičí jména nejsou, naž ty varianty Matěje. Jen na plavání jsou z 6-ti chlapečků Matýskové 4.
Takže hlásím jednoho Matyáše doma a další stovky všude kolem :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
2.5.10 22:56
MadGirlNancy píše:
Idusko, zase píšu do tématu, ke kterému vlastně nepatřím :mrgreen: , ale jen v mém okolí je…počkej…6 Matějů a 3 Matyášové. Co jiný - áš?
Náš budoucí syn bude Jeremiáš a kamarád má Jonáše a jiný kamarád zase Eliáše :-)

a my máme Tobiáše :lol:

Iduš - kamarádka má Matyáše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
2.5.10 22:58

Jo, vidíš Kačudko, kamarádka má ještě Tadeáše a jiná Mikuláše…to je pěkné, tolik jmen s - áš, to si zakladatelka jistě vybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
2.5.10 23:00

Mám Matyáše…to jméno se mi líbilo už snad od základky a v době ,kdy jsem byla těhotná i pak chvíli potom,co se Maty narodil jsem v okolí nenarazila na žádnýho…ale co jsme se přestěhovali,tak jich potkávám čím dál víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
3.5.10 00:03

My máme holčičku, takže píšu, ačkoli jsem nebyla tázána :oops:
Mám kamarádku, která má Matyáše, druhá má Matouše a třetí má Matěje. Všechny na své kluky volají Maty nebo Mates. Musím říct, že v těch jménech mám chaos a pokaždé dlouho přemýšlím, jak se ten který kluk vlastně jmenuje. Ale to je můj problém. Jména jsou to pěkná, jen jsou si hodně podobná, a když se kluci sejdou, tak v tom je pěkný chaos. Tedy alespoň pro nás ostatní :lol:
Tak ať dobře vyberete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
3.5.10 00:15

No ani ja do toho nemam co kecat… ale jsem vzdycky chtela Matouše. Těch je teď z těchto tří jmen nejméně a narozdíl od Matyáše je v kalendáři. No a malá se na Matouše narodila :lol:
U nás máme bandu 10 holek co máme stejně staré děti +- měsíc, 5 z nás už má druhé, když to sečtu tak z těch 15 dětí je 7 kluků, z toho jeden Matěj, jeden Matyáš a další čeká teď někdy Matouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
3.5.10 06:27

Hlásím dalšího Matyáška :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
3.5.10 07:10

Hlásím budoucího Matyáše :-D ,po porodu už je jasný,jiné jméno ani nepřipouštím.

• Citovat
  • Upravit
42
3.5.10 07:20

hlásím dalšího Matyáška :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65299
3.5.10 07:43

Taky Matyáš :mrgreen: ale protže jsme se s tatínkem nemohli dohodnout,on chtěl jméno po něm,je to Matyáš Josef.
Kolem mě Matyášek není v našem věku žádný…ale je tady Mikuláš a Matouš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
3.5.10 08:04

Já plánuji Matouše..nějak mě nenapadlo zjištovat kolik takových Matoušů dnes je,ale když jsme před 13ti lety dali našemu prvnímu synkovi jméno Lukáš,tak jsme pak zjistili,že Lukášů jsou mraky.Ale musím podotknout,že u mě je to tak se vším..např. koupila jsem si bílou felícii kombi a najednou jsem měla pocit,že jí má naprosto každý..pak mi jí jedna moc chytrá paní odepsala a já si koupila červenou Mazdu polokabrio a od té chvíle jsem začala potkávat samé Mazdy…tak mám pocit,že je to spíš tím,že se na to potom zaměřujeme..do chvíle než to dítko začneme volat jménem nám to až tak nepřijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
3.5.10 08:04

Chtela jsem Matesa, protoze se mi to libilo, Matej neprosel, tak mame Matyase. Ale abychom ho nejak odlisili od davu Matysku, tak je to Matyas Antonin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
3.5.10 08:15

Ahoj, hlásím dalšího Matyáše :-)
Byla jsem na tom stejně jako ty. Vymýšleli jsme jméno pro kluka tak, aby šlo hezky k příjmenímu. Tak jsme se přes Tomáše, Jonáše a Matouše dostali až k Matyášovi. Žádného chlapečka s tím jménem jsem do té doby neznala, až po porodu jsem zjistila, že je jich kolem nás na vidle :-( Ale ve školce je Matyáš kupodivu s tímhle jménem jediný (ani Matějů tam nemají moc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí