Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
já si myslím, že je to hrozně individuální, náš zlobřík umí paci paci (taky jen když se mu chce) a občas něco jako pápá (to se mu podařilo teprve párkrát) a halvu si z toho nelámu…
Někdo se to nenaučí vůbec, jiný mimčo to umí zas v 7 měsících ![]()
Neboj, do puberty to zvládne
Je to myslím hodně o tom jak je dítě ochotno opakovat. Naše dítko nebylo k opakování nikdy moc svolné, takže tohle všechno přišlo až kolem roku, teď v necelých dvou letech zvládá sotva pár slov (tak deset), tohle prostě není jeho parketa, vyniká zase v jiných věcech. Ale kamarádka má dcerku, která paci paci a spoustu dalších ukazovacích říkanek zvládala už krátce po půl roce a teď ve dvou už mluví jak dospělá s ohromující slovní zásobou. Zase třeba ale nesloží puzzle nebo nenakreslí sluníčko či rybu. Prostě každé dítko má své tempo a vsadím se, že ve dvaceti ti paci paci udělá a zvládne i nějakou tu básničku ![]()
Jéje, to neřeš, to je strašně individuální… kamarádčin chlapeček zrovna paci-paci odmítal dělat až do roku a půl…
A přitom přesně chápal, co se po něm chce, jenom prostě nechtěl.
Každé dítě je jiné.
ahoj, já si taky myslím že to je individuální, pokud s ním hodně mluvíte atd tak k tomu dojde sám, já bych si s tím nějak moc hlavu zatím nelámala
taky si myslím žeje to individuální, naše slečna taky není moc opakovací vždycky se u toho chechtá ale nic nedělá. Takže teď zvládá bravurně paci paci, jak jsi veliká bojkotuje, uměla znakovat světýlko ale na touž jen ukazuje. Prostě mi na to hází bobek. Ale na vše ukazuje a já jí říkám co to je popřípadě znakuju a tajně doufám, že se ještě chytí ![]()
No u nas jsou tyhle hricky propadak, protoze ani ja sama to zrovna nemusim. A snad nejvic jsem alergicka na prosim prosim
I kdyz ted se snazim aspon to papa obcas zkouset. Nicmene nejstarsi se presto naucil cist uz pred rokem a sam… tak snad tak zaostaly nebudou ![]()
Díky, za odpovědi… učíme stále
, stále se řehní, ale neukáže nic ani na nic…
je to ale ![]()
Viola to dela ted asi mesic… a to porad… predtim asi dva mesice vsem mavala… ted uz nezamava ani nahodou…jak jsi velika trenujeme asi pul roku a stale nic…
proste se ji nechce… ![]()
Ahoj tak Eli umí udělat pápá a jak je veliká, jinak hají se naučila až teď, baci baci umí a ťuky ťuky taky zvládá dobře, paci paci mi kašle to se směje jenom. Jinak tytyty ovládá velmi skvěle
To na mě dělá furt. Jo a ukazuje prstíčkem co chce, takže to je furt ukazování tohle, nebo tohle? A jak nenajdu co chce na poprvé tak se vztekne. A teď jsem si vzpoměla co umí říct ne a kroutí u toho hlavou jako že ne! Takže když už má dost jídla udělá nene nebo když jí řeknu to nesmíš tak udělala nene. ![]()
LadyRebeka píše:
Ahoj tak Eli umí udělat pápá a jak je veliká, jinak hají se naučila až teď, baci baci umí a ťuky ťuky taky zvládá dobře, paci paci mi kašle to se směje jenom. Jinak tytyty ovládá velmi skvěleTo na mě dělá furt. Jo a ukazuje prstíčkem co chce, takže to je furt ukazování tohle, nebo tohle? A jak nenajdu co chce na poprvé tak se vztekne. A teď jsem si vzpoměla co umí říct ne a kroutí u toho hlavou jako že ne! Takže když už má dost jídla udělá nene nebo když jí řeknu to nesmíš tak udělala nene.
Náš malej je něco podobnýho.Paci paci dělá až ted kdy je mu 14 měsíců a do svých 11 měsíců neuměl takřka nic,prostě se mu nechtělo
ted zvládá všechno hlavně tytyty to umí na výbornou,jak je veliký začal dělat taky až ted.Hlavně na všecko ukazuje a chce vědět co to je.Ted už když se ho zeptám kde má třeba nějákou hračku nebo kde máme to a ono tak mi to ukáže nebo mě drapne za ruku a odvede mě k tomu
mluvit se mu taky nechce umí jen ne a tata někdy řekne mama nebo baba,nevím nebo není ale jinaknic vlastně ted se naučil říkat kakao
každé dítě je jine a dřív nebo později se to co bude potřebovat naučí.
rafánek neumí nic nic nic a to prosim na něj znakuju asi od 4 měsíců a snažim se ho učit. nezájem.
směje se, když na něj někdo dělá pápá (ale sám nemává)
zatim se nenervim, on zase chodi podel nabytku, takze to beru tak, ze tedka se uci fyziku a komunikace bude az nekdy…
Nas Samik umi delat paci-paci asi od 5ti mesicu,ale stale ho ucim ostatni veci a to ho teda vubec nebere,kdyz mu reknu jak je velikej a papa,tak porad dela jen paci paci
ale vsak oni se to postupne naucej ![]()
Nemusíš se bát… náš malý taky dlouh nic tak neukazoval, jenom hodiny, kde jsou a světýlko, jako lustr.. a v 15 měsících se to zlomilo, dělá papi, paci, prosím ukáže,sedne si sám no nočník, čistí si sám zuby-snaží se, bere si lžičku do ruky a jí sám jogurty a tak.Ale taky dlouho nic. Od moji švagrové syn, uměl už 10 měsících daleko víc, ale teď jsme ho dohnali a umíme zase víc my a to mu je přes dva roky.. Každé mimčo je jiné ![]()
tak náš toník to uměl v pěti měsících, pořád jsme dělali s manželem paci paci, pak začal sám s nožičkama a teď už je profík
za 14 dní je mu 8 měsíců a dělá teda jenom paci paci…
pápá jenom někdy a to spíše ani ne…
pak děláme vařila myšička kašičku a jak je veliký, nebo jak se máš tak tak všelijak, teda nereaguje, líbí se mu to, ale na všechno dělá paci paci ![]()
ale co mu jde, tak se vším třískat na zem, házet všechno ze stolu, z kočárku a na co hledím, tak manžel ho chytne, dělá s ním nad hračkama letadlo a toník jednu hračku chytne, manžel s ním „přeletí“ nad takový plastový box a toník to pustí, tak uklidí všechny hračky… ![]()
jo a umí bác bác do stolu a nebo čachi čachi ve vodě, když mu člověk řekne..
a tak něco umí ![]()
ale myslím, že se všechno dožene, chudáci, kolik toho mají před sebou a kolik toho budou muset umět, tak jenom ať si užívají teď tu pohodičku ![]()
Ahoj všem, můžete mi prosím poradit v kolika měsících by mělo miminko už umět paci-paci, pápá, jak je veliký a podobně? Náš malý umí akorát dát pusinku a to jenom když se mu chce jinak nic… je mu dnes 9m.
Díky za reakce. Bára