Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Včera mě při čtení jedné knížky napadlo:
Máte nějaké soukromé „sprosté“ slovo - tj. běžné obyčejné slovo, které vám osobně z nějakého důvodu vadí, nebo ho dokonce nesnášíte? Třeba vám připomene něco fujtajbl nebo je ve vašich očích „zdevalvované“ nějakou vzpomínkou či zážitkem…
U mě je to třeba slovo „kvalitní“ - už navždycky ho budu mít spojené s obrazem pana Duška, kterak v Pelíškách přichází s nabídkou kvalitního sexu.
u mě je to slovo HELE. My za to byli pohlavkovaní, že je to neslušné někam ukazovat a říkat přitom hele, no a přítel to teď malému říká v každé druhé větě. Ač jsem mu už nesčetněkrát říkala, že to slovo nesnáším, tak to říká pořád
Tak držím ústa a skřípu zubama pokaždé, když mě to praští do uší ![]()
mě teď nenapadá žádné konkrétní slovo, ale co bytostně nesnáším jsou zdrobněliny! Používá je okolí rodiny a přátel mého přítele a to je samé masíčko, tenísek, ručičky, zeleninka, cigárko, rožníček, techýnko.....jako čas od času bych to mooooožná zkousla, ale při rozhovoru, kde je každé druhé slovo zdrobnělina mi praskají cévky v mozku
![]()
manža, mimísek, tuleníčko, kojo, mňamózní…no tech by se naslo… ![]()
Tak u nás to je inteligent, hvězda a nojono, ty máš vždycky pravdu.
já nesnáším: pakliže - nevím proč, ale prostě mi to slovo strašně vadí ![]()
Hanka1 píše:
manža, mimísek, tuleníčko, kojo, mňamózní…no tech by se naslo…
joo a na tyhle zkráceniny (manža, kojo) a zdrobněliny a rádoby stydlivé pojmenování něčeho naprosto normálního (tuleníčko) jsem taky alergická
![]()
eva76 píše:
mě teď nenapadá žádné konkrétní slovo, ale co bytostně nesnáším jsou zdrobněliny! Používá je okolí rodiny a přátel mého přítele a to je samé masíčko, tenísek, ručičky, zeleninka, cigárko, rožníček, techýnko.....jako čas od času bych to mooooožná zkousla, ale při rozhovoru, kde je každé druhé slovo zdrobnělina mi praskají cévky v mozku![]()
Moje kolegyně v práci: Dobrý den, áááno poptávečka došla - nabídečku pošlu obratem zpět mejlíkem nebo faxíkem… ![]()
Z normálních spisovných slov je to „záležitost“.
Nechutně často narážím na to, že když dotyčný neví, jaké vhodné podstatné jméno by použil, tak tam prostě plácne záležitost.
Podařená záležitost, chutná záležitost, trapná záležitost, atd. atd.
Prostě univerzální blbost.
Jako Ty máš zdevalvované „kvalitní“, manžel si se slovem „fikaná“ vždycky pojí slovo „masturbace“
.
Takových by bylo…
. Dobrá diskuze
. Ale asi úplně nejvíc nenávidím (nikoli sprosté) slovo „viď“. Když nějaký čecháček řekne: „Hele, to bylo dobrý, viď?“ A jak jsem malá, tak rostu…
. Jinak mě nic nenapadá…Zatím.
Hezka diskuze ![]()
Ja nesnasim prdiky,tehulky nebo zkracene tehu
..jo a mesicky ![]()
Jo a u mě je to : jak již jsem předeslal! Na střední to jeden učitel říkal v každé větě aspoň 2× a tak dlouho jak již jsem předeslal obcházel to, co vlastně chtěl říct až u konce vlastně ani nevěděl o čem to mluví..
RyBANA píše:eva76 píše:Moje kolegyně v práci: Dobrý den, áááno poptávečka došla - nabídečku pošlu obratem zpět mejlíkem nebo faxíkem…
mě teď nenapadá žádné konkrétní slovo, ale co bytostně nesnáším jsou zdrobněliny! Používá je okolí rodiny a přátel mého přítele a to je samé masíčko, tenísek, ručičky, zeleninka, cigárko, rožníček, techýnko.....jako čas od času bych to mooooožná zkousla, ale při rozhovoru, kde je každé druhé slovo zdrobnělina mi praskají cévky v mozku![]()
k tomu je velmi oblíbená ještě tužtička
, by mě kleplo, to není vyjadřování tohle ![]()