Slova, která nesnášíte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4257
9.4.10 15:54

hihi, jedna játra - to máme my tu na severní moravě - bežně je na jídelním lístku - topinka se smaženou játrou… :oops:

Mateřský plurál - používá i naše dětská dr.
nejhorší kombinace pro mě ani není spinkali jsme,rostou nám zuby,ale MY JSME TĚHOTNÍ,MY KOJÍME!! - zvlášť když mi tohle hlásí manžel mé kamarádky…

A oslovení Děcka je dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.4.10 15:54

Ale ted jsem si vzpomnela na jedno slovo, ktery uuplne nesnasim, pouzivaji to prave v Otrokovicich, ze je neco „bak“ nebo „bakane“ jako „osklivy“ tusim?? Rikaji to hlavne Domcovi.
Kdyz rekne tchyne „to nechej, to je bak“, tak omdlivam :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.4.10 15:56

jo to vždycky vyzní tak jakože: ju? - chápeš to ty debile? :lol: :lol: teda mě to tak zní…

a ta moje kolegyně co faxíčkem či mejlíčkem dostávala poptávečky a odesílala nabídečky byla z Ostravy a pravidelně uléhala ve 21hod do lůžka…

fakt musím říct, že jsem z ní byla ze začátku, když nastoupila, hodně na větvi :lol:

Příspěvek upraven 09.04.10 v 16:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.10 15:58

no právě já jsem taky z ostravy a prostě z Ju šílím, přesně stejně mi to přijde jak píšeš a nějak se to tady rozmohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.4.10 15:59
ZelvaVeruna píše:
Ale ted jsem si vzpomnela na jedno slovo, ktery uuplne nesnasim, pouzivaji to prave v Otrokovicich, ze je neco „bak“ nebo „bakane“ jako „osklivy“ tusim?? Rikaji to hlavne Domcovi.
Kdyz rekne tchyne „to nechej, to je bak“, tak omdlivam :roll: :roll:

že je něco bakaný se říká i v Brně - malým dětem…to mi přijde normální :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.4.10 15:59

KacenkaK - já jsem podezřívala nějaký ostravský vliv - i když drahý je z Rožnova, ale říká to i tchyně, její tatínek byl z Trojanovic, napůl Polák ještě… Se jim to tam asi nějak zavleklo :mrgreen: A drahého babi má víc takových „ostravských výrazů“ - jako přinesla jsem si to z domy :lol: :lol: :lol: Já jsem ze Vsetína u tu nic takového neříkáme :lol: :lol: :lol:

ZelvaVeruna - ale bakané je jenom v souvislosti s malýma dětma, dospělým se to neříká :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
9.4.10 16:01

Vzhledem k tomu, že polovina naší firmy má pobočku na severu, tak od jisté doby nesnáším slovo FAJNÉ :o))) Nic proti lidem ze severní části republiky, já jsem z Brna a taky mám svý slova, který oni nechápou.
A pak taky když někdo pořád říká : BLBĚ ŘEČENO a omlouvá tím, že neví, jak to vysvětlit nebo říct jinak.
A slova jako mimísek a těhu, uááááááááááá :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.10 16:02

Nejpříšernější slova slýchávám u mé tchýně.
Bydlí na vesnici, která je od nás asi jen 30 km vzdálená, ale i to stačí, opravdu jiný kraj :roll:

Alergická jsem na slovo „klabačáři“ :pocitac:

Ale ze všeho nejhorší je, že tyhle jejich „patvary“ :cert: učí i mého syna, jako by to byla spisovná čeština. Prostě se mi plete do výchovy a nedovede pochopit, že mi to vadí :twisted:

• Citovat
  • Upravit
50725
9.4.10 16:03

Kdo jsou klabačáři? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.4.10 16:03
Angua píše:
ZelvaVeruna - ale bakané je jenom v souvislosti s malýma dětma, dospělým se to neříká :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Ja podezrivam tchyni, ze to rika kazdymu :lol: Me proste vadi to slovo :wink: Uplne sileny na „zvuk“ :lol: Takze timto slovem vlastne odpovidam na zacatek diskuze, je to moje soukrome sproste slovo :mrgreen: :mrgreen: Hehe, to je fakt diskuze… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.4.10 16:05
ZelvaVeruna píše:
Angua píše:
ZelvaVeruna - ale bakané je jenom v souvislosti s malýma dětma, dospělým se to neříká :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Ja podezrivam tchyni, ze to rika kazdymu :lol: Me proste vadi to slovo :wink: Uplne sileny na „zvuk“ :lol: Takze timto slovem vlastne odpovidam na zacatek diskuze, je to moje soukrome sproste slovo :mrgreen: :mrgreen: Hehe, to je fakt diskuze… :potlesk:

No a jak říkáš jinak, když je něco bakané? :lol: Já to teda moc nepoužívám, přijde mi to už takové dost zdrobnělé, ale někdy se tomu nevyhnu. Jediné, co mě napadá je, že je to fuj, ale to zas už používám pro psy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
9.4.10 16:07

Angu - tak tohle slovní spojení neznam… :oops:

nedávno jsem jela tramvají a místní puberťáci probírali včerejší noc a jeden říká: „ty vole,to je drsné. To bych raději porodil dítě císařským řezem…“

JU - z toho mám taky divné pocit…přesně jako výše popisovaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
9.4.10 16:07

Anguo, odhalila si me, pouzivam slovo „fuj“, takze jako pro psa :mrgreen: :mrgreen:
No a nebo normalne, „nech to, je to osklive, spinave, mokre, zaprasene…“ Proste podle situace :lol:
Ja jsem slovo „bak“ v zivote neslysela, poprve pred 2 rokama po porodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
9.4.10 16:09
ZelvaVeruna píše:
Ze me treba na vejsce kamosi nechapali, kdyz jsem rikala, ze jdu do „kramu“.. :roll:
Rikali, ze „kramy“ jsou neco jinyho 8-) , ze se prece chodi do „obchodu“.
Nebo prave (jak jsem psala) kdyz jsem rikala „rohlik“, „polivka“ a „pytlik“ s tim kratkym „i“, to z toho byli uplne hotovy :lol:
(jojo, oni Moravaci a ja ze severu Cech :lol: )

Me zase prislo divny, jak mluvi siilene spisovne (pro me :-D ) a to mam celou rodinu (krome mamky) v Brne :wink:
Muj manzel je z Otrokovic, ale v Praze je uz 22 let a kdyz pise smsku „Uz su v tramvaji a za chvilu su doma“, tak vim, ze je uplne nalitej :mrgreen:

Ale to je porad dokola o tech krajovych rozdilech a co nas taha za usi :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No já nesnáším to ovo- jako Mirkovo děti- to mě úplně může vytočit :pocitac:
A taky,jak už to tady někdo psal- nápisy na obchodech špatně :evil:
No ono i to jsme těhotný,už rodíme,kojíme…je taky hnus :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.10 16:10
Angua píše:
Kdo jsou klabačáři? :mrgreen:

Angu, neznáš?
Před velikonocemi chodí po vesnici mladí kluci s řehtačkami, u nás se jim říká hrkači.
V rodné vesnici mého drahého jsou to klabačáři, protože přeci klabou, né? :roll:
To slovo je úplně ujeté a jsem na něj alergická. Člověk by sis myslel, že na něj narazím jen jednou v roce (před velikonocemi), ale omyl, ono jsou na to slovo (a další podobné) snad hrdí, tak se o něm zmiňují často, asi aby mě naštvali :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak