Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
a můj manžel,jehož matka je z Chebu říkal: texasky - rifle,plena - plínka - to jsem fakt nedávala…naštěstí to přestal říkat…
Angua tak přinesla jsem si to z domy se na ostravsku vážně neříká, to je nejspíš nějaký soukromý výraz ![]()
Ewule ale tady je to vážně fajnáá diskuze
… taky samozřejmě používám spoustu ostravských výrazů ale když slyším že v reklamě si někdo hraje na „ostravaky“ tak se neznám a je tolik slov co bych nepoužila a nechápu jejich smysl, to používají nejspíš někde v dole a nebo ti co se spisovnou češtinu ani neučili… ale slovo fajné mi přijde že nemají rádi čecháčci stejně jako ostraváci HELÉ ![]()
já se u toho tak směju
)))
Manžel nemá rád, když říkám SRŠÁŇ, místo sršeň, chichichi.
Jo a moje babička říkala KRV, místo krev, taky divný.
Souhlasim se zdrobnelinama, za tehulku bych bila, to je jak snehulka, pritula - to je pro me zase ta kytka s tema kuliskama, co se pak musej obirat z obleceni, svizel pritula. Sexik, tuleni atd. - nazyvejme veci pravymi jmeny
Jo a to mluveni v mnoznym cisle u matek, to je des - rostou nam zoubky
(ze by treti?) A co mam jako specialku - kdyz nekdo rekne, ze pestuje kraliky, nebo jiny zvirata. To uz muze rict, ze chova redkvicky ![]()
IMI to jsi vážně někde slyšela, že někdo chová ředkvičky?
to je fakt moc, ředkvičky asi vedou ![]()
Celkem jsem se fakt pobavila
.
Já nesnáším-pangejt,trpazlik,kaslik(schránka na dopisy),počťačka,líky,pade sněch,nastevři vyhlídku.
A specialitu plést si Tě a Ti.Já Tě to říkal.Mám Ti rád!!!!!
Západočeský kraj-tuto(toto),tuti(tyto),tudlecto támdlencto(tohleto,támhleto).
Joo a teď jsem si vzpomněla na kamarádčinu babičku…kamarádka je napůl cikánka a její cikánská babička neuměla ani číst ani psát…posléze jsem zjistila, že ani ta mluva nebyla zcela v pořádku.
Vždycky když sme šly cvičit, tak nám povídala: Holkýý, jdete čvičit? Tak si vemte tu matánku (Mattoni) na žížeň - já zatím budu koukat na tu dedektivku to zas bude masakrev
![]()
Příspěvek upraven 09.04.10 v 16:18
Super diskuze, královksy jsem se pobavila. Týnko - bezvadná povídka
![]()
Taky nesnesu manža, tuleníčko, sexík, mimiňour (to používá tchýně a já bych ji za to zakousla). A potom takový ty rádobymanažerský výrazy, jako pořešit a vykomunikovat ![]()
Rybano, masakrev je nejvíc
![]()
Tenhle výraz si osvojím a budu jej používat v každý větě aspoň jednou.
Angelina Nee to ne, jenom ze lidi rikaj pestovat o zviratech, ale pestuje se prece zelenina a ovoce a kytky. A kdyz nekdo rekne pestovat psa to je stejna blbost jako chovat redkvicky, ale to snad nikdo nepouziva, ja doufam ![]()
Teda Rybano…to je prdéééél ![]()
Děti po mně divně hledí, že se tu řežu u PC.
Mně ani tak nevadí slova, jako spíš když na mě někdo zamlaská…takové to TTTTTT, nevím, jak to napsat.
Ju taky nemám ráda, přijde mi to jako pro debila, jinak nářečové věci mě nechávají klidnou.
Ale co nesnesu je, když chlap řekne o ženské, že je fena nebo čubka, to bych zabíjela ![]()
laducha: to mě vytočí, když řekne rajda ![]()
fena, nebo teda fenka mi nevadí - máme s manželem kamaráda (je fakt, že je trochu švihlej), kterej na všechny ženský vyje (většinou je teda namol) a o skoro každé řekne, že je to hezká fenka - taky mu všichni říkají Fenek
![]()
IMI jo takhle já to popletla
no to by byl fakt masakr kdyby to někdo použival
Holky co masakr?
![]()
tak to tady mezi omladinou se říkalo (nevím jestli ještě říká už nejezdím MHD tak často),že je to Kunda jak cyp - no tak jsem si říkala,jestli bych byla ráda,kdyby manželovi někdo řekl,že jeho manželka je pěkná kunda… ![]()