Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Lizbeth píše:
Manžel plete slova a významy běžně a jednou jsem se od něho dočkala na dovolené hezké odpovědi. o něčem jsme se dohadovali a protože mi chtěl nakonec vyhovět, tak zvolal: Tak at je po tobě ( místo at je po tvém) - následoval záchvat smíchu a používáme dodnes..
To my zase s mužem používáme při telefonování při loučení frázi „Opatruj se mi.“, na kterou ten druhý logicky odpovídá: „Ty mě taky.“
Pár reakcí od náhodně poslouchajících už bylo. ![]()
jooo a slibuju že už poslední ![]()
mamčin kolega v práci říká: Takový kulový hovno (místo aby řekl jen takový kulový) ![]()
a místo Certifikát říká Sertifikát (ale vážně, on je přesvědčenej, že se to tak čte
)
Příspěvek upraven 09.04.10 v 20:05
Bayuska píše:
ta lžička mi připomíná, že nesnáším, když někdo říká ŽLICE
Moje babička jedla „rejži žlicej“ ![]()
Teta říká pelicilin a kolegyně „KERFÍR“…Carrefour
Pipet píše:
Do PennYsu=) chodím nakupovat taky.![]()
Mi se úplně zvedá kufr, jak babi říká „masné“ místo mastné, nevím proč.
A taťkova přítelkyně /z Krnova/ říká věci jako myslíjou, chodíjou a tak, to mi připadá fakt divné
Jo jo…to mají i lidi z Olomouce. Mám tam příbuzné a onijou kadý den chodíjou .....brrr já jsem to nesnášela. ![]()
teda super diskuze,já jsem hrozná zkomolenina českého a moravského kraje,takže mi většina výrazů přijde naprosto normální
![]()
Ale co nesnáším,to používá manžel (manža)
je,že venku posněhává (místo,že začíná sněžit) ![]()
Nemam rada, kdyz se pouziva ve vetach zbytecne slovo JAKO - „jako prisla jsem tam o oni mi rekli ze to nejde jako tak ted nevim co s tim delat jako tohle vedet driv…“ atd atd to bych vrazdila, mluvila takhle moje kolegyne.
Ale vede moravsky „bo“ (to je protoze?) .....
teda myslim, ze je to z Moravy. A ty „decka“ a tak …
Ja jsem Prazak no …
Donutila prepinam ![]()
Lizbeth - ta NOVA KINEMA je vyborna !!!
to je snad nejlepsi ![]()
Jo a ještě jsem nepochopila výraz PŘIOTEVŘENÝ ( bývalý přítel měl neustále přiotevřené dveře
)
Já tedy znám POOTEVŘENÉ či PŘIVŘENÉ..
nakukovatelka píše:
Nemam rada, kdyz se pouziva ve vetach zbytecne slovo JAKO - „jako prisla jsem tam o oni mi rekli ze to nejde jako tak ted nevim co s tim delat jako tohle vedet driv…“ atd atd to bych vrazdila, mluvila takhle moje kolegyne.
Ale vede moravsky „bo“ (to je protoze?) .....![]()
teda myslim, ze je to z Moravy. A ty „decka“ a tak …
Ja jsem Prazak no …Donutila prepinam
Lizbeth - ta NOVA KINEMA je vyborna !!!
![]()
![]()
to je snad nejlepsi
jako je můj zlozvyk a to hodně
kamarádka zase říká furt jakoby a to zas vadí mě…
bo = nebo nebo protože, myslím, že to spíš říkaj na severu Moravy ale já to používám taky ale jen ve psaném projevu ![]()
děcka jsou klasika, na tom mi nepřijde nic divnýho - asi proto že jsem z Brna ![]()
jejda, musím se přiznat, že normálně říkám rejže a podobný nespisovný výrazy. Neumím si představit, že bych řekla příteli v sobotu dopoledne: Dáme si tu omáčku s RÝÝŽÍ? Ten by si taky asi ťukal na čelo
. U nás to prostě nejde přes jazyk.
Jo a moje teta zase mluví jen takhle: Dej králikom! Dojdi si k doktoroj. Podej to klukom. Zavolej na kluci(y)- teď nevim jaký tam napsat
.
Bayuska píše:
jejda, musím se přiznat, že normálně říkám rejže a podobný nespisovný výrazy. Neumím si představit, že bych řekla příteli v sobotu dopoledne: Dáme si tu omáčku s RÝÝŽÍ? Ten by si taky asi ťukal na čelo. U nás to prostě nejde přes jazyk.
Jo a moje teta zase mluví jen takhle: Dej králikom! Dojdi si k doktoroj. Podej to klukom. Zavolej na kluci(y)- teď nevim jaký tam napsat.
Né, přece s rýžou
Eventuelně s ryžou ![]()
Lizbeth píše:
Manžel plete slova a významy běžně a jednou jsem se od něho dočkala na dovolené hezké odpovědi. o něčem jsme se dohadovali a protože mi chtěl nakonec vyhovět, tak zvolal: Tak at je po tobě ( místo at je po tvém) - následoval záchvat smíchu a používáme dodnes..
můj táta chtěl mamce říct něco fakt hustýýho, když se na ni naštval a vypadlo z něj: Týýýýý jedovatá slepico (prej si za Boha nemohl vzpomenout co tak jako může být jedovatýho
)
já z vás nemůžu!!!
Jeden kamarád je jednou, tak strašně snažl předemnou nemluvit prostě a chtěl říct do pr… a požil výraz, který se sice hodně občas požívá, ale ono ho to tehdy napadlo úplně náhodou - do prkené ohrady
Ale mě bylo jasné co chtěl říct, takže jsem spustila záchvat smíchu
![]()