Slova, která nesnášíte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7661
9.4.10 19:59
Lizbeth píše:
Manžel plete slova a významy běžně a jednou jsem se od něho dočkala na dovolené hezké odpovědi. o něčem jsme se dohadovali a protože mi chtěl nakonec vyhovět, tak zvolal: Tak at je po tobě ( místo at je po tvém) - následoval záchvat smíchu a používáme dodnes.. :dance:

To my zase s mužem používáme při telefonování při loučení frázi „Opatruj se mi.“, na kterou ten druhý logicky odpovídá: „Ty mě taky.“
Pár reakcí od náhodně poslouchajících už bylo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.4.10 20:00

jo a manžel mi místo lhářko říká lžičko :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.4.10 20:05

jooo a slibuju že už poslední :lol:

mamčin kolega v práci říká: Takový kulový hovno (místo aby řekl jen takový kulový) :lol:

a místo Certifikát říká Sertifikát (ale vážně, on je přesvědčenej, že se to tak čte :lol: :lol: )

Příspěvek upraven 09.04.10 v 20:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
9.4.10 20:05

ta lžička mi připomíná, že nesnáším, když někdo říká ŽLICE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
9.4.10 20:08
Bayuska píše:
ta lžička mi připomíná, že nesnáším, když někdo říká ŽLICE

Moje babička jedla „rejži žlicej“ 8-)

Teta říká pelicilin a kolegyně „KERFÍR“…Carrefour

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.4.10 20:09

Tchán si pouští v televizi kanál NOVA KINEMA :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
9.4.10 20:13
Pipet píše:
Do PennYsu=) chodím nakupovat taky. :mrgreen:

Mi se úplně zvedá kufr, jak babi říká „masné“ místo mastné, nevím proč.

A taťkova přítelkyně /z Krnova/ říká věci jako myslíjou, chodíjou a tak, to mi připadá fakt divné :nevim:

Jo jo…to mají i lidi z Olomouce. Mám tam příbuzné a onijou kadý den chodíjou .....brrr já jsem to nesnášela. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
9.4.10 20:13

teda super diskuze,já jsem hrozná zkomolenina českého a moravského kraje,takže mi většina výrazů přijde naprosto normální :oops: :oops: :mrgreen:

Ale co nesnáším,to používá manžel (manža) :lol: je,že venku posněhává (místo,že začíná sněžit) :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
9.4.10 20:14

Nemam rada, kdyz se pouziva ve vetach zbytecne slovo JAKO - „jako prisla jsem tam o oni mi rekli ze to nejde jako tak ted nevim co s tim delat jako tohle vedet driv…“ atd atd to bych vrazdila, mluvila takhle moje kolegyne.
Ale vede moravsky „bo“ (to je protoze?) ..... :oops: :wink: teda myslim, ze je to z Moravy. A ty „decka“ a tak …
Ja jsem Prazak no … :lol: Donutila prepinam :-)

Lizbeth - ta NOVA KINEMA je vyborna !!! :lol: :lol: :lol: to je snad nejlepsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
9.4.10 20:15

Jo a ještě jsem nepochopila výraz PŘIOTEVŘENÝ ( bývalý přítel měl neustále přiotevřené dveře :evil: )
Já tedy znám POOTEVŘENÉ či PŘIVŘENÉ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.4.10 20:16

Jj, bo je protože :-P :mrgreen: Taky mnohem kratší na psaní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
9.4.10 20:17
nakukovatelka píše:
Nemam rada, kdyz se pouziva ve vetach zbytecne slovo JAKO - „jako prisla jsem tam o oni mi rekli ze to nejde jako tak ted nevim co s tim delat jako tohle vedet driv…“ atd atd to bych vrazdila, mluvila takhle moje kolegyne.
Ale vede moravsky „bo“ (to je protoze?) ..... :oops: :wink: teda myslim, ze je to z Moravy. A ty „decka“ a tak …
Ja jsem Prazak no … :lol: Donutila prepinam :-)Lizbeth - ta NOVA KINEMA je vyborna !!! :lol: :lol: :lol: to je snad nejlepsi :lol:

jako je můj zlozvyk a to hodně :lol: kamarádka zase říká furt jakoby a to zas vadí mě…

bo = nebo nebo protože, myslím, že to spíš říkaj na severu Moravy ale já to používám taky ale jen ve psaném projevu :lol:

děcka jsou klasika, na tom mi nepřijde nic divnýho - asi proto že jsem z Brna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
9.4.10 20:18

jejda, musím se přiznat, že normálně říkám rejže a podobný nespisovný výrazy. Neumím si představit, že bych řekla příteli v sobotu dopoledne: Dáme si tu omáčku s RÝÝŽÍ? Ten by si taky asi ťukal na čelo :-). U nás to prostě nejde přes jazyk.
Jo a moje teta zase mluví jen takhle: Dej králikom! Dojdi si k doktoroj. Podej to klukom. Zavolej na kluci(y)- teď nevim jaký tam napsat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.4.10 20:20
Bayuska píše:
jejda, musím se přiznat, že normálně říkám rejže a podobný nespisovný výrazy. Neumím si představit, že bych řekla příteli v sobotu dopoledne: Dáme si tu omáčku s RÝÝŽÍ? Ten by si taky asi ťukal na čelo :-). U nás to prostě nejde přes jazyk.
Jo a moje teta zase mluví jen takhle: Dej králikom! Dojdi si k doktoroj. Podej to klukom. Zavolej na kluci(y)- teď nevim jaký tam napsat :mrgreen:.

Né, přece s rýžou :lol: :lol: :lol: Eventuelně s ryžou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
9.4.10 20:25
RyBANA** píše:
Lizbeth píše:
Manžel plete slova a významy běžně a jednou jsem se od něho dočkala na dovolené hezké odpovědi. o něčem jsme se dohadovali a protože mi chtěl nakonec vyhovět, tak zvolal: Tak at je po tobě ( místo at je po tvém) - následoval záchvat smíchu a používáme dodnes.. :dance:

můj táta chtěl mamce říct něco fakt hustýýho, když se na ni naštval a vypadlo z něj: Týýýýý jedovatá slepico (prej si za Boha nemohl vzpomenout co tak jako může být jedovatýho :lol: )

Taky už to používáme celá rodinka :lol:

:lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: já z vás nemůžu!!!

Jeden kamarád je jednou, tak strašně snažl předemnou nemluvit prostě a chtěl říct do pr… a požil výraz, který se sice hodně občas požívá, ale ono ho to tehdy napadlo úplně náhodou - do prkené ohrady :-D Ale mě bylo jasné co chtěl říct, takže jsem spustila záchvat smíchu :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí