Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Moje babička říkala kalhotkám plky a kalhotkám s nohavičkou „tlumiče vášní“…
A na Googlu jsem zadala do vyhledávače papuče a bačkory a použít se může obojí, marně jsem totiž přemýšlela, jak se to vlastně řekne spisovně ![]()
Mě nejvíc vadí, když někdo říká AJOJKY nebo ACHOOJ, to se mi ježí všechny chlupy na těle ![]()
eva76 píše:
mě teď nenapadá žádné konkrétní slovo, ale co bytostně nesnáším jsou zdrobněliny! Používá je okolí rodiny a přátel mého přítele a to je samé masíčko, tenísek, ručičky, zeleninka, cigárko, rožníček, techýnko.....jako čas od času bych to mooooožná zkousla, ale při rozhovoru, kde je každé druhé slovo zdrobnělina mi praskají cévky v mozku![]()
Jeje, zdrobněliny, to jsi neslyšela naše sousedy (již v důchodu), sousedka mluví ve stylu - dnes jsem upekla takový libovoučký bůčíček se zelíčkem a dáme si ho se Zdenečkem s knedýlkou. Odpoledne pak ještě upeču kynutou buchtičku s tvarůžkem
![]()
monkax píše:
Jo a moje babička se vždycky hádá se svým bráchou, jestli se říká třešně nebo střešně
Ta moje říká Křešně, takže v pohodě ![]()
Holky, tady se urodilo tolik pěkných slov, že mi svrbí ruka „aploudovat“
tu svojí koláž, jak to tu někdo vtipně nazval ![]()
mikitaa píše:
tak teda tady sem poprve slysela slovo PUSS coz mi prijde jako extra nechutny oznaceni manzela. a pak druhy co sem poznala tady je ze lidi misto aby soulozili se tuli a pak se divi ze nemuzou otehotneta jeste teda mi prijde hodne nechutny a sprosty slovo NANUK
Nanuk je fakt sprosté slovo
… ale neboj ono to v inuitském jazyce znamená lední medvěd, jinak také jméno inuitského boha - to už sprosté není, ne ?
Ale zase když si vezmu, že si dám sem tam (N)nanuka - no, tak teď nevím
![]()
K té škole - u nás padají naprosto s železnou pravidelností tyto otázky - Co ve škole? Jaké máš známky? Co bylo k obědu? - to je klasika..
Dále už jen konkrétně k písemkám úkolům spolužákům..
To se snad ani jinak nedá. ![]()
Jinak moje dcera bytostně nenávidí hlášku - NO TY UŽ JSI VELKÁ SLEČNA ![]()
A když už jsme u těch zkomolenin, moje mamina kdysi s naprosto radostným výrazem, plným nadšení, zvolala u oběda: „A co kdybychom si koupili ty petingový koule?“
Já s bráchou jsme se málem utopili v polívce smíchy a taťka zíral lehce vykolejen… Samozřejmě měla na mysli petangue… ![]()
Ty záměrný novotvary jsou moc oblíbený u manželovy rodiny, původem z Táborska, tam se tomu věnujou snad všichni od tchána až po babičku. Tchán, stejně jako můj muž, aktivně vymejšlí - třeba trepifajksl (čert) nebo vošprtat (zkazit se, přeneseně též zranit někoho). A babička se zase kouzelně přeřekává - onehdy se synovec díval na Jurský park a babička se ošklíbala, že je to tam samej tedlencten nososaurus. A když jsme jeli k moři, zapřísahala nás, abysme si ve vodě dali pozor na pireneje.
Ale to už je OT, protože takový slovíčka mě spíš baví.
TýnkaK píše:
Holky, tady se urodilo tolik pěkných slov, že mi svrbí ruka „aploudovat“tu svojí koláž, jak to tu někdo vtipně nazval
Jen do toho! ![]()
Ještě jsem si vzpoměla, že jsme jeli s manželem jednou domů a před barákem říkám:„Hele, babička na nás čeká v gánku“ Ten na mě vytřeštil oči, jako kde že to čeká.
Pro mě byly vždycky hlavní vchodové dveře do baráku gánek
fakt, ani nevím jestli to tady ještě někdo zná ![]()
A kolegyňka z práce nám ženským říkala pořád Leňouši, Moňouši, Jarouši, Naďouši, Verouši
říkaly jsme si, že to za pár dní přejde-nepřešlo
tak to jsem teda fakt nesnášela.
Bersaba píše:
Ty záměrný novotvary jsou moc oblíbený u manželovy rodiny, původem z Táborska, tam se tomu věnujou snad všichni od tchána až po babičku. Tchán, stejně jako můj muž, aktivně vymejšlí - třeba trepifajksl (čert) nebo vošprtat (zkazit se, přeneseně též zranit někoho). A babička se zase kouzelně přeřekává - onehdy se synovec díval na Jurský park a babička se ošklíbala, že je to tam samej tedlencten nososaurus. A když jsme jeli k moři, zapřísahala nás, abysme si ve vodě dali pozor na pireneje.
Ale to už je OT, protože takový slovíčka mě spíš baví.
Štve mě, když někdo používá slova: nejoptimálnější, nejaktuálněješí, nejideálnější, nejzákladnější atd.
Berou mě čerti z „… je to trendy…“ a taky nemám ráda slovo „činaný“ a „bebínko“ ![]()
Nemám ráda, když manžel mluví o koláčcích a myslí knedlíky (ovocné) - tak jim říkala jeho babička a on to používá taky (hlavně aby mě poškádlil
). Berou mě všichni čerti a vysvětluji mu, ať tím neblbne naše děti, že koláčky jsou koláčky a knedlíky jsou knedlíky ![]()
Připadá mi srandovní, když se manželé oslovují „mámo“ a „táto“. To pak když se nad námi hádají sousedé a vedou dialog: „mámo, už mě nesr; mámo, drž hubu, ty krávo“ a ona „táto, jdi do hazlu“
… děs ![]()
A taky nemám ráda slova „prostě“ (když se používá za každým třetím slovem), vole, noťas, nouťas, hadr (myšleno harddisk), loudnout, aploudnout
![]()
jinak mě na základce vadilo když učitelka řekla.. tak a ted budu PŘEZKUŠOVAT..uáááááááá bych vraždila…
a taky můj žnámej když vidí těhotnou ženskou a třeba ju od vidění zná tak hlásí.. ježiš ona je naprcaná. to je fakt hnus.. a cecky=prsa je ještě obludnější
![]()
Naše babi je taky docela vtipná ![]()
Kříví-dříví
sekřit-šetřit
rotačka-vrtačka
setačka-sekačka
to je obý-to je dobrý
micumbiči-mitsubishi
![]()
A ještě mi vadí, když někdo říká Schwarzenbergovi Scwarzenegger, ale to někdy nevím, jestli je to debilita nebo sranda