Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak moje babi(80) říká kaťata(kalhoty), papuče(bačkory) a vyčurynkat
(na malou)…divné ![]()
Angu - já jsem zas jako školou povinná nesnášela každodenní dotaz „Co bylo ve škole?“
Jsem hlavně zvědavá, co kreativního vymyslím, až se budu ptát já svýho dítěte…
ad záměrné používání - tak já říkám místo skleróza skloréza… jenže kdo mě nezná, musí si myslet, že jsem debil…
Pak ještě používám tu omýlanou žličku, žufánek, rožni a zhasni ![]()
Tahle diskuse se fakt povedla, bavím se celej den ![]()
Tak mně teda nevadí žádný nářečí ani nespisovný slova, taky občas mluvím jak tatar. A co se zdrobnělin týče, pokud to není každý druhý slovo zdrobnělina, tak to ještě taky zkousnu. Docela mi teda vadí, pokud někdo napíše v jedný větě deset pravopisnejch chyb, hlavně typu i/y, ale tak nějak to taky beru, asi holt ne každej má buňky na tu Češtinu.
A co se konkrétních slov týče, tak naprosto nesnáším slovo měsíčky, z toho mi fakt naskakujou pupínky. A pak takový výrazy, co používala babička, typu guláž místo guláš atd. A pak třeba ještě nebožtík a šňuptychl.
Žížalo, jsem četla, že se máš ptát konkrétně - jak dopadla ta písemka z matiky, zkoušení v češtině… a vůbec
Beztak to bude opruz tak jako tak
![]()
Žížala1 píše:
Angu - já jsem zas jako školou povinná nesnášela každodenní dotaz „Co bylo ve škole?“Jsem hlavně zvědavá, co kreativního vymyslím, až se budu ptát já svýho dítěte…
U nás je na to jednoznačná odpověď…NIC…občas se ptám, jestli tam vůbec byli, když se třeba měsíc nic neděje ![]()
Parádní diskuze.Krvavě tyrkysovej
![]()
Mě vadí slova vole za každým slovem,měsíčky,kozy,prcka,čušáj,cecky.Oslovění kotě,kocour,buchta,číča.Manžela sestřenice říká manželovi „MIJÁŠKO MOJE MILOVINKATÁ“ to bych vraždila.Potentočkuju a luxusní.Jednou mi manžel řekl,to je husťárna a myslela jsem,že ho praštím.
Slovo písnu a konec věty JU? ![]()
Takových slov je víc,je pravda,že třeba manža používám taky ale jen při psaní,abych to vyslovila to nee.Vygugluju,serfuju po síti,ty woe nebo MaRuShKa no děsný.
laducha píše:Žížala1 píše:U nás je na to jednoznačná odpověď…NIC…občas se ptám, jestli tam vůbec byli, když se třeba měsíc nic neděje
Angu - já jsem zas jako školou povinná nesnášela každodenní dotaz „Co bylo ve škole?“Jsem hlavně zvědavá, co kreativního vymyslím, až se budu ptát já svýho dítěte…
Tak přesně takovou odpověď jsem dávala taky
Byla jsem na tu otázku fakt alergická… No, zkusím si zapamatovat radu od Angu na konkrétní dotazy… ale člověk míní a jak to dopadne
![]()
Babičky jsou vůbec výživný. Když jsme naší babi (letos 88) dali před pár lety mobil, drtila mě každou chvíli oznámením, že tam už zase má nějakou „nepřijatou zprávu“. Že existujou pouze možnosti přijatá zpráva a nepřijatý hovor, to nepojmula dodnes.
trixinka - jj
, po našymu je fakt mazec
, spíš zkomolená polština s troškou němčiny než čeština, rozumět se tomu prakticky nedá. ![]()
Já teda taky rožínám, kdybych měla rozsvítit světlo, tak si na tom asi zlámu jazyk.
Moje babička říká spodním kalhotkám „plťky“ nebo „pltě“.
Bersaba píše:
Babičky jsou vůbec výživný. Když jsme naší babi (letos 88) dali před pár lety mobil, drtila mě každou chvíli oznámením, že tam už zase má nějakou „nepřijatou zprávu“. Že existujou pouze možnosti přijatá zpráva a nepřijatý hovor, to nepojmula dodnes.
Moje babička zas říká mobilu moped…
Posněhává…
![]()
Majtky… slysim prvne. ![]()
Zufanek… ty jo, co to je? Znam to, ale ted si fakt nevybavim. ![]()
A jeste mi vadi vyraz NA SKYPYM jakoze na skypu. ![]()
Ale rehtam se tu teda fest. ![]()
MOžná už to zaznělo, ale já nesnáším „no“ na začátku a na konci věty, ukončení věty s „viď“, dále „jo, hele…“, a pak výrazy kozy a roštěnka. A ještě spojení " to mě poser", bych blil (-a) atd. Našlo by se jich ještě víc, ale to mě ted nenapadá
žufánek = naběračka
Snad se to spisovně tak nějak řekne. To slovo nepoužívám ![]()
A teď jsem si vzpomněla,že vlastně přítel říká kalhotkám nebo slipům „PRĎOUSKY“
Ale to se mi líbí, jen jsem si na to musela zvyknout!