Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jé, Rybano, taky nesnáším „pakliže“. Údajně je autorem tohoto patvaru Václav Havel (proti němu teda nic nemám) ale to slovo je děsné, asi proto, že ho používala kdysi jedna nafrněná kolegyně v práci a spousta dalších „ynteligentů“. Mně vždycky jak to slyším vstanou vlasy na hlavě a napadne tenhle vtip:
Paní učitelka chce, aby děti vytvořili větu se slovem „pakliže“. Přihlásí se Maruška a praví: „Jeli jsme s tatínkem vlakem na hory a vlak zabrzdil. Nejdřív na něj spadly sáně a pak lyže“ ![]()
A pak nesnáším výroky typu: „dopadlo to tak jak to dopadlo“. To je jen spousta zbytečých slov a informační hodnota nulová. Zejména je to slyšet od politiků v médiích
![]()
Gina108 píše:
A pak nesnáším výroky typu: „dopadlo to tak jak to dopadlo“. To je jen spousta zbytečých slov a informační hodnota nulová. Zejména je to slyšet od politiků v médiích![]()
A nebo: „to není nic proti ničemu“. ![]()
Tak první co mě teď napadá je slovo manža a juknu. Na to jsem celkem alergická! ![]()
štyry
to bych vraždila
těhulka
MAMINA, no to házím šavli, to jsem slýchávala celé těhotenství
poože - protože
a bosu, to říká manžel, at nechodím bosu… takhle ničit češtinu ho učí tchyne
No taky tedy zdrobněliny. Moje kamrádka neřekne manželovi jinak než Petřík ( chlap jak hora, skoro dva metry)a já u toho rostu.
Pak tedy nemusím manža, těhu a pod. A tedy VOLE za každým slovem ![]()
Já nesnáším slovo „kapečke“
To je zřejmě krajové specialita ve smyslu „trochu“. Moje mamka to s oblibou cpe do každé třetí věty
„Jak je u vás?“ „Prší.. kapečke“
Brácha to samé
Děs, fakt to nemůžu slyšet ![]()
jizvíková píše: štyryto bych vraždila
těhulka
MAMINA, no to házím šavli, to jsem slýchávala celé těhotenství
poože - protožea bosu, to říká manžel, at nechodím bosu… takhle ničit češtinu ho učí tchyne
Tak s tou maminou to mám podobně! Když mě někdo oslovuje mamčo, mamino…, tak to fakt brr…
tak teda tady sem poprve slysela slovo PUSS coz mi prijde jako extra nechutny oznaceni manzela. a pak druhy co sem poznala tady je ze lidi misto aby soulozili se tuli a pak se divi ze nemuzou otehotnet
a jeste teda mi prijde hodne nechutny a sprosty slovo NANUK ![]()
měsíčky, tulení, manža, mamča…opakovala bych se ![]()
Co nemam rada je stejne jako u Lentilky „zalezitost“ a pak taky pouzivani slova „jakoby“ trikrat ve vete. Take mi vadi slovo „Kačlehy“ a „cucák“ (jako dudlík) ![]()
tak říct mi někdo mamino tak
a ještě mražák … to je taky super ![]()
Anetta píše:
nebo žížeňto je taky děsný
ha žížeň no to je taky fajn slovo ![]()
Tak u mě je to asi prďácký a suprácký ![]()
No a další věty ve ktercýh je používáno w místo klasického, např. ty woe popř. celá věta v tomto stylu ![]()