Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Taky u vás neustále otravují s elektřinou. U nás už snad byli 6×. Že je prý levnější elektrika od RWE. Přešli jste nebo jste zůstali u ČEZ?
Předem díky za odpovědi
chceme prejit k RWA,zjistovala jsem po znamych co a jak,a opravdu si nikdo nestezuje,spis naopak,misto doplaceni ,vetsinou vsem vracely,a pritom se puvoni meicni vydaje o neco snizily..tak nevim..
Také nad tímto krokem uvažuji,ale neměla jsem čas ani chuť sama něco studovat.Je možné kdykoli přejít zpátky k ČEZ?Vše je bez poplatků?Mají ten samý tarif-denní + noční proud?Ve stejném rozsahu hodin?A oni mají nějakou garanci,o kolik je elektrika levnější než u Čezu?
Nám nabízí ČEZ abychom k nim přešli s plynem,že garantují ceny o 8 % nižší než máme.I když se bude cena hýbat,tak oni jsou povinný pořád tento rozdíl smluvně dodržet.Zní to lákavě,ale jako správný čech za vším něco vidím.Zda je nějaké mínus,které by nás mohlo nepříjemně překvapit.
Tak jsem uvažovala od RWE mít elektriku a od ČEZ plyn-nevím,zda tato kombinace jde,zda třeba ta sleva na plyn nebude tím,že u nich musíme zůstat s elektrikou.
To bude nejlepší prostudovat si konkrétní nabídku, všeobecné smluvní podmíky a pak samotnou smlouvu. Takhle obecně ti nikdo neodpoví.
lasička1 píše:
Také nad tímto krokem uvažuji,ale neměla jsem čas ani chuť sama něco studovat.Je možné kdykoli přejít zpátky k ČEZ?Vše je bez poplatků?Mají ten samý tarif-denní + noční proud?Ve stejném rozsahu hodin?A oni mají nějakou garanci,o kolik je elektrika levnější než u Čezu?
Nám nabízí ČEZ abychom k nim přešli s plynem,že garantují ceny o 8 % nižší než máme.I když se bude cena hýbat,tak oni jsou povinný pořád tento rozdíl smluvně dodržet.Zní to lákavě,ale jako správný čech za vším něco vidím.Zda je nějaké mínus,které by nás mohlo nepříjemně překvapit.
Tak jsem uvažovala od RWE mít elektriku a od ČEZ plyn-nevím,zda tato kombinace jde,zda třeba ta sleva na plyn nebude tím,že u nich musíme zůstat s elektrikou.
aleachimka píše:
To bude nejlepší prostudovat si konkrétní nabídku, všeobecné smluvní podmíky a pak samotnou smlouvu. Takhle obecně ti nikdo neodpoví.lasička1 píše:
Jenže jsem lenoch na pročítání smluv-tu od ČEZ mám i doma,tak jsem myslelal,zda už někdo tu zkušenost má či si něčím prošel. ![]()
Asi taky u nich zůstanem. Když se u nás ukázali oprvé, tak jsem je hned vyhodila. Těmhle lidem co chodí po barákách já nevěřím ani pozdrav. Raději si to dojedu ověřit osobně pokud budu chtít přejít.
mám sama elektřinu od rwe na 3 místech, jen za podpisy smluv jsem dostala 2000 kč a stálou cenu do 9/2013!!! ČEZ se může jít zahrabat ![]()
Oživuji diskuzi.
Uvažujeme nad změně dodavatele elektriky z ĆEZ na RWE.
Největší lákadlo-slevová karta RWE, kterou už využíváme / máme od nich plyn/ na slevy na lyžování. A takto bychom měli i druhou kartičku.
Ale nevím, zda není nějaká záludnost u RWE.Oni nabízejí lepší cenu při sepsání smlouvy na dobu určitou. S tím, že kdykoli půjde cena elektriky dolů, tak oni nabídnou dodatek s novou cenou. A garantují vždy cenu nižší.
Maminka měla od nich elektriku-říkali jí na dva roky, ale malými písmeny byly datumy jiné a bylo to skoro tři roky. A byla uvázaná na nějakou cenu-prý elektrika určitě cenou dolů nepůjde-a potom jí měa dražší. Ale je pravda, že ona pro to nic nedělala-nezavolala, zda by šla cena nějak pozměnit.
Budu ráda za jakékoli postřehy.
Už jen to že u čezu použávají přeplatky na další vyúčtování mě třeba vadí, musím měnit trvalé příkazy atd… mě vytáčí, když jsme zavolala na čez co mi nabídnou za slevu řekli mi 5% vzhledme k tomu, že projedeme elektriku za 20.000,– je 5% naprosto směšná částka, když vezmu v úvahu, že za ty prachy jen vařim, peču, peru, a svítim
rwe mi přijde solidnější…
Příspěvek upraven 15.09.15 v 10:06
U ČEZu vždy po vyučtování zavolám a chci přeplatek zaslat jednorázově a zálohy ponechat, nesnižovat. A vždy bez problémů vyhověli.
Mě láká kartička RWE, ale nechci platit za elektriku víc než doposud.Tak jen abych nenalatěla.
Společnost RWE je ta nejhorší, co snad znám, máme s nimi neustále problémy - nedoplatky, problém s přepisy, v neposlední řadě je jejich neochota na lince a přístup na pobočce na
. Záleží ovšem na vás, pokud s nimi problémy nemáte, tak proč ne. Za mě je to banda vydřiduchů a už nikdy víc…