Změnilo vás mateřství?

2303
27.3.12 19:32

Anketní..Změnilo vás mateřství??

Ahojky všem. Zajímala by mne tato otázka. Jak to máte??
Změnil porod a zejména pak nastalé mateřské povinnosti nějak vaše životní představy, názory, prioryty, postoje..vás samotné? atd.
V případě, že ano, jak a bylo to více než-li jste předpokládaly? děkuji za odpovědi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
martinased29
27.3.12 19:38

Mě určitě změnilo. Nežiju z minuty na minutu, jsem zodpovědná, opatrnější (ve všech oblastech)… Priorita č. 1 dítko, pak vše ostatní. Na to, že jsem děti nechtěla :mrgreen: Mě osobně mládě totálně překopalo život a všichni říkají, že k lepšímu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.3.12 19:38

Od mala jsem měla ráda zvířata a bála jsem se toho, že svoje dítě nebudu mít tak ráda jako ty, které máme doma :oops: . Když budu mít dítě, tak není problém dát ho na hlídání, nebo někomu do kočárku a jdi se projet ať mám klid…haha chyba všeho co jsem si myslela…když se malá narodila tak jsem ji do 14ti dnů začala milovat tak, jako nikdy nikoho, je to jiná láska, než ke komukoliv. Hlavní je teď ona, jsem opatrnější i na sebe, bojím se, aby tu nezůstala beze mě. Vlastně nechápu co jsme tu bez ní dělali, to musela být doma nuda :lol:

• Citovat
  • Upravit
20662
27.3.12 19:42

Tak změnilo asi jako každou ženskou.Co jsem tak nějak nečekala,že budeme častěji u mudr,než doma :? Na prvním místě jsou děti,na druhém manžel a pak sto příček nic.Krom té nemocnosti dětiček,je vše tak,jak jsem si představovala.Jo a první porod jsem si představovala teda uplně jinak :mrgreen: Ten mě nemile překvapil.Za to ten druhý,ten jsem taky takový nečekala,ten zase překvapil mile :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
27.3.12 19:43

sama jsem netušila, jaké to je, mít dítko a je to ta nejúžasnější věc na světě, v ohledu na malou jsem děsná, tohle mi vadí, tohle taky, když někdo udělá něco jiného než chci, jsem starostlivější, jak o dítko(pochopitelně) tak o přítele a tak, naučila jsem se i vařit :) ale co mi zase chybí, tak jen tak vypadnout ven. oddychnout si, což můžu, ale už to není ono, přemýšlím nad malou a tak :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
27.3.12 19:48

Změnilo hlavně v tom, že jsem se začala strašně bát - o ni, ale i o sebe, že se mi něco stane a ona tu zůstane sama.. Nikdy bych nevěřila, že to budu tak prožívat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
27.3.12 19:49
@rejžička píše:
Změnilo hlavně v tom, že jsem se začala strašně bát - o ni, ale i o sebe, že se mi něco stane a ona tu zůstane sama.. Nikdy bych nevěřila, že to budu tak prožívat..

to taky a nejvíc o ni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
27.3.12 19:50

Jo a nečekala jsem,že čím víc dětí,tím mín sexu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
27.3.12 19:51

Změnilo- určitě. Ale docela tak, jak jsem předpokládala. Na některé věci víc citlivka- brečím když vidím, jak je malej šikovnej, nebo víc u telky. Vážím si víc mojí rodiny- mamky, babičky, i tchyně :mrgreen: Víc se bojím- o manela, o dítě, o sebe- kvuli malýmu. Přemýšlím o smyslu života a o naš planetě- v čem bude malej vyrustat.
Nechápu, co jsem dělala, když jsem neměla dítě. Teď se fakt nenudím, celý den je pro moje dítě :palec: ale to jsem chtěla. Vše co jsem čekala, jen ty strachy jsou na nervy lezoucí a takové to coby kdyby.
Jo a jsem i víc opatrná venku- přecházení silnic, řízení- a to i když jsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
27.3.12 19:55

Změnilo a jak,dcerka je pro mě celý svět a dala bych za ni život.Nikdy jsem si nemyslela,že bych někoho takto mohla milovat :srdce: ,to se musí zažít,nejde to vysvětlit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
@rejžička píše:

Mám to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978

Ano změnilo.
Od té doby bylo všechno najednou doopravdy..do té doby to bylo pořád takové " nijaké"..jakoby jen nanečisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
27.3.12 19:56

Ano.Můj syn je pro mě takový otec Myrel (Bídníci). Jeho narození mi změnilo život,stala jsem se lepším člověkem. :srdce: :srdce: Byla jsem hloupá,nezodpovědná holka,které nevěděla co se sebou.Teď to vím.Konečně jsem klidná,zodpovědná…SIce jsem s ním sama,ale nikdy bych neměnila.Miluju ho nadevše. :srdce: :srdce:
Vždycky jsem si myslela,že narozením dítěte končí život,ale naopak.Jsem mladá,mám celý život před sebou a k tomu mám super parťáka. :D

Příspěvek upraven 27.03.12 v 19:59

• Citovat
  • Upravit
313
27.3.12 19:58
@rejžička píše:
:pankac: přesně tak to mám taky :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
27.3.12 19:59

změnilo- to je nepopiratelné, nepřijde mi že bych se víc bála,jak píší jiné maminky. Spíš to teď je neustálý nekončící kolotoč kolem dítka, který hned tak neskončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí