Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem mama, ktera dela vse tak, jak si mysli, ze je pro dcerku nejlepsi!!!
Rozmazluji, jsem prisna, vychovavam, mazlim, pomaham, ucim samostatnosti, odmenuji, trestam - vse pro to, abych dala sve dceri co nejlepsi skolu zivota, abych se jednou ohledla a rekla - ano, udelala jsi vse, co jsi mohla!!!
Chyb uz bylo nepocitane, nasledku snad o dost mene - nikdo nejsme dokonaly, ze!
Já jsem ,,dokonalá,, aspoň to o mně říkají moje dvě puberťačky…nic jim nezakazuji, nic po nich nechci… ![]()
Barca12345 píše:
Jsem mama, ktera dela vse tak, jak si mysli, ze je pro dcerku nejlepsi!!!Rozmazluji, jsem prisna, vychovavam, mazlim, pomaham, ucim samostatnosti, odmenuji, trestam - vse pro to, abych dala sve dceri co nejlepsi skolu zivota, abych se jednou ohledla a rekla - ano, udelala jsi vse, co jsi mohla!!!
Barca mi vzala slova z úst..asi tak..podtrženo,sečteno..jsem na sebe hrdá ![]()
KriJona píše:Barca12345 píše:Barca mi vzala slova z úst..asi tak..podtrženo,sečteno..jsem na sebe hrdá
Jsem mama, ktera dela vse tak, jak si mysli, ze je pro dcerku nejlepsi!!!Rozmazluji, jsem prisna, vychovavam, mazlim, pomaham, ucim samostatnosti, odmenuji, trestam - vse pro to, abych dala sve dceri co nejlepsi skolu zivota, abych se jednou ohledla a rekla - ano, udelala jsi vse, co jsi mohla!!!
Jsem líná matka. Spoustu věcí nechávám plynout, jestli na to dítě přijde samo.
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).
Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním
(jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát
)
Gladys píše:
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním(jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát
)
tak pod to bych se mohla podepsat já
asi tak nějak… ![]()
teď zrovna tu radši ťukám do klávesnice, než abych šla řešit dvouletého prcka, který místo spánku demoluje pokojík ![]()
já jsem máma zatím jen nastávající
jo, samozřejmě si říkám, že tohle svým dětem dělat nebudu…a někde v hloubi duše tuším, že to asi nebude až tak moc pravda, když jsem kopie mojí mámy
ale zatím se udržuju v blažené nevědomosti a naději ![]()
Víš, že jsem se tu jednou chtěla na to samý zeptat? pak jsem si říkala, že to málokdo přizná, že udělal chybu a ví o ní. Já třeba vím, že jsem to pos…a se spánkem. Než bych děti nechala řvát, vzali jsme je k sobě do postele. takže se čtyřletou spí v pokoji muž, já v manželské se synem. taky nejsem asi moc důsledná. Ach jo, snažila jsem se dětem věnovat na 200%, ale někdy mi přijde, že jsem asi v tý výchově selhala, když vidím, jak si čtyřletá na mě občas otevře pustu
A někdy zase přijde pochvala třeba ze školky, že nejlíp ve třídě maluje, zpívá a pak jsem pyšná a říkám si, že je to tím, že jsme takhle blbly od malička.
buryna píše:Gladys píše:
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním(jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát
)
tak pod to bych se mohla podepsat já
teď zrovna tu radši ťukám do klávesnice, než abych šla řešit dvouletého prcka, který místo spánku demoluje pokojík![]()
asi tak nějak…
Tak prece se musi i ventilovat sam, jak uzna za vhodne… toto je i u nas casty jev - zasahuju az kdyz hrozi nebezpeci, ale vse s mirou… ![]()
Nelluška píše:
Víš, že jsem se tu jednou chtěla na to samý zeptat? pak jsem si říkala, že to málokdo přizná, že udělal chybu a ví o ní. Já třeba vím, že jsem to pos…a se spánkem. Než bych děti nechala řvát, vzali jsme je k sobě do postele. takže se čtyřletou spí v pokoji muž, já v manželské se synem. taky nejsem asi moc důsledná. Ach jo, snažila jsem se dětem věnovat na 200%, ale někdy mi přijde, že jsem asi v tý výchově selhala, když vidím, jak si čtyřletá na mě občas otevře pustuA někdy zase přijde pochvala třeba ze školky, že nejlíp ve třídě maluje, zpívá a pak jsem pyšná a říkám si, že je to tím, že jsme takhle blbly od malička.
Nase dcerka s nami taky spinka v posteli - a jako ma chyba se to nejevi, naopak si myslim, ze dite citi, ze neni samo…
Ma chyba se stala v jidle… dcerka je strasne vybirava, jako prckovi se to tolerovalo, ale je to horsi a horsi…
![]()
myslím si,že jsem hodná,veselá,milující,hravá i praštěná máma
ale jsem i důsledná a někdy musím být i přísná,jsou dny kdy mám fakt línej den a s malou se mi ani nechce hrát,ale jinak s ní blbnu velice ráda,je to můj milášek,takže co se vlastností týče,tak mám asi od každé kousek
sama jsem zvědavá co z té mojí prďolky jednou vyroste
v rámci možností se snažím být tou nejlepší mámou ![]()
Aneb - jaké děláte chyby a víte o nich, v čem byste chtěly být důslednější, v čem mírnější apod.
A zajímalo by mě, jestli jste něco převzaly z výchovy rodičů. Já si pořád říkala „tak tohle svému dítěti říkat nebudu“ a ono ouvej…