Jaké jste mámy?

Anonymní
19.3.12 12:59

jaké jste mámy?

Aneb - jaké děláte chyby a víte o nich, v čem byste chtěly být důslednější, v čem mírnější apod.

A zajímalo by mě, jestli jste něco převzaly z výchovy rodičů. Já si pořád říkala „tak tohle svému dítěti říkat nebudu“ a ono ouvej… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
19.3.12 13:03

Jsem mama, ktera dela vse tak, jak si mysli, ze je pro dcerku nejlepsi!!!

Rozmazluji, jsem prisna, vychovavam, mazlim, pomaham, ucim samostatnosti, odmenuji, trestam - vse pro to, abych dala sve dceri co nejlepsi skolu zivota, abych se jednou ohledla a rekla - ano, udelala jsi vse, co jsi mohla!!!

Chyb uz bylo nepocitane, nasledku snad o dost mene - nikdo nejsme dokonaly, ze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.3.12 13:03

Já jsem ,,dokonalá,, aspoň to o mně říkají moje dvě puberťačky…nic jim nezakazuji, nic po nich nechci… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
19.3.12 13:09

A proč anonymně? :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
19.3.12 13:10
Barca12345 píše:

Rozmazluji, jsem prisna, vychovavam, mazlim, pomaham, ucim samostatnosti, odmenuji, trestam - vse pro to, abych dala sve dceri co nejlepsi skolu zivota, abych se jednou ohledla a rekla - ano, udelala jsi vse, co jsi mohla!!!

Chyb uz bylo nepocitane, nasledku snad o dost mene - nikdo nejsme dokonaly, ze!

Barca mi vzala slova z úst..asi tak..podtrženo,sečteno..jsem na sebe hrdá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.3.12 13:11
KriJona píše:
Barca12345 píše:

Chyb uz bylo nepocitane, nasledku snad o dost mene - nikdo nejsme dokonaly, ze!
Barca mi vzala slova z úst..asi tak..podtrženo,sečteno..jsem na sebe hrdá ;)
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.3.12 13:13

Jsem líná matka. Spoustu věcí nechávám plynout, jestli na to dítě přijde samo.
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).

Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním :twisted: (jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8325
19.3.12 13:19
Gladys píše:
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním :twisted: (jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát :roll: )

tak pod to bych se mohla podepsat já :mrgreen: :mrgreen: asi tak nějak… :lol:

teď zrovna tu radši ťukám do klávesnice, než abych šla řešit dvouletého prcka, který místo spánku demoluje pokojík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
19.3.12 13:19

já jsem máma zatím jen nastávající :D jo, samozřejmě si říkám, že tohle svým dětem dělat nebudu…a někde v hloubi duše tuším, že to asi nebude až tak moc pravda, když jsem kopie mojí mámy :roll: ale zatím se udržuju v blažené nevědomosti a naději ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
19.3.12 13:21

Víš, že jsem se tu jednou chtěla na to samý zeptat? pak jsem si říkala, že to málokdo přizná, že udělal chybu a ví o ní. Já třeba vím, že jsem to pos…a se spánkem. Než bych děti nechala řvát, vzali jsme je k sobě do postele. takže se čtyřletou spí v pokoji muž, já v manželské se synem. taky nejsem asi moc důsledná. Ach jo, snažila jsem se dětem věnovat na 200%, ale někdy mi přijde, že jsem asi v tý výchově selhala, když vidím, jak si čtyřletá na mě občas otevře pustu :,( A někdy zase přijde pochvala třeba ze školky, že nejlíp ve třídě maluje, zpívá a pak jsem pyšná a říkám si, že je to tím, že jsme takhle blbly od malička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.3.12 13:22
buryna píše:
Gladys píše:
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním :twisted: (jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát :roll: )

tak pod to bych se mohla podepsat já :mrgreen: :mrgreen: asi tak nějak… :lol:

teď zrovna tu radši ťukám do klávesnice, než abych šla řešit dvouletého prcka, který místo spánku demoluje pokojík :mrgreen:

Tak prece se musi i ventilovat sam, jak uzna za vhodne… toto je i u nas casty jev - zasahuju az kdyz hrozi nebezpeci, ale vse s mirou… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
19.3.12 13:23

momentálně bych řekla, že pěkně neschopná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
19.3.12 13:24
Nelluška píše:
Víš, že jsem se tu jednou chtěla na to samý zeptat? pak jsem si říkala, že to málokdo přizná, že udělal chybu a ví o ní. Já třeba vím, že jsem to pos…a se spánkem. Než bych děti nechala řvát, vzali jsme je k sobě do postele. takže se čtyřletou spí v pokoji muž, já v manželské se synem. taky nejsem asi moc důsledná. Ach jo, snažila jsem se dětem věnovat na 200%, ale někdy mi přijde, že jsem asi v tý výchově selhala, když vidím, jak si čtyřletá na mě občas otevře pustu :,( A někdy zase přijde pochvala třeba ze školky, že nejlíp ve třídě maluje, zpívá a pak jsem pyšná a říkám si, že je to tím, že jsme takhle blbly od malička.

Nase dcerka s nami taky spinka v posteli - a jako ma chyba se to nejevi, naopak si myslim, ze dite citi, ze neni samo…

Ma chyba se stala v jidle… dcerka je strasne vybirava, jako prckovi se to tolerovalo, ale je to horsi a horsi… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 13:25

Milující :srdce: To jim musí stačit pacholkům ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
19.3.12 13:26

myslím si,že jsem hodná,veselá,milující,hravá i praštěná máma :mrgreen: ale jsem i důsledná a někdy musím být i přísná,jsou dny kdy mám fakt línej den a s malou se mi ani nechce hrát,ale jinak s ní blbnu velice ráda,je to můj milášek,takže co se vlastností týče,tak mám asi od každé kousek :) sama jsem zvědavá co z té mojí prďolky jednou vyroste :hug: v rámci možností se snažím být tou nejlepší mámou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí