Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
buryna píše:Gladys píše:
Jsem líná matka. Spoustu věcí nechávám plynout, jestli na to dítě přijde samo.
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním(jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát
)
tak pod to bych se mohla podepsat já
teď zrovna tu radši ťukám do klávesnice, než abych šla řešit dvouletého prcka, který místo spánku demoluje pokojík![]()
asi tak nějak…
Myslím si,že jsem normání matka. Na čem si zakládám je slip.Když něco slíbím tak se třeba rozkrájím,aby jsem slip dodržela a vedu ktomu i dceru.
Dcera má tři a začíná lhát. Takže jí tlačím jí i ostaní z rodiny,že se mamce nikdy nelže stejně jako mamka nikdy nelže jí.Jsem hrozně ráda, že se mi to daří. Snažím se jí vychovávat ktomu,že mámě může říct cokoli ikdyž se budu zlobit a vždy to vyřešíme. Když něco rozlije tak nenadávám ,dostane hard a musí to utřit atd… Nejsem hrdá na sebe,ale na svou dceru.
Blanka S píše:
Myslím si,že jsem normání matka. Na čem si zakládám je slip.Když něco slíbím tak se třeba rozkrájím,aby jsem slip dodržela a vedu ktomu i dceru.
Dcera má tři a začíná lhát. Takže jí tlačím jí i ostaní z rodiny,že se mamce nikdy nelže stejně jako mamka nikdy nelže jí.Jsem hrozně ráda, že se mi to daří. Snažím se jí vychovávat ktomu,že mámě může říct cokoli ikdyž se budu zlobit a vždy to vyřešíme. Když něco rozlije tak nenadávám ,dostane hard a musí to utřit atd… Nejsem hrdá na sebe,ale na svou dceru.
Jsi určitě bezvadná mamča, ale ten slip mě pobavil
. Nic ve zlém, nějak jsem ze na tom zasekla… ![]()
Blanka S píše:
Jsem si vzpomněla na Betty MacDonald, která vždycky doma musela říkat pravdu, ať už byla jakkoliv hrůzná ![]()
Blanka S píše:
já jsem němka má čština v psané formně nic moc omlouvám se
No tak to jsi zase až moc dobrá a omlouvám se já ![]()
Paoloska píše:Blanka S píše:Jsi určitě bezvadná mamča, ale ten slip mě pobavil
Dcera má tři a začíná lhát. Takže jí tlačím jí i ostaní z rodiny,že se mamce nikdy nelže stejně jako mamka nikdy nelže jí.Jsem hrozně ráda, že se mi to daří. Snažím se jí vychovávat ktomu,že mámě může říct cokoli ikdyž se budu zlobit a vždy to vyřešíme. Když něco rozlije tak nenadávám ,dostane hard a musí to utřit atd… Nejsem hrdá na sebe,ale na svou dceru.. Nic ve zlém, nějak jsem ze na tom zasekla…
Taky jsem chvilku hooodně přemýšlela, na čem, že si to Blanka zakládá…
. Nic ve zlém. ![]()
Blanka S píše:
já jsem němka má čština v psané formně nic moc omlouvám se
Taky beru zpět..ale pobavilo…a zase alespoň si to už zapamatuješ. Chybama se člověk učí… ![]()
Žiju tu 13 let,ale čeština je mooooc těžká. Mluvím dobře,ale co napíšu tak manžel musí opravovat ![]()
Blanka S píše: Žiju tu 13 let,ale čeština je mooooc těžká. Mluvím dobře,ale co napíšu tak manžel musí opravovat
Vidíš a přitom tahle věta je napsaná úplně perfektně ![]()
peggy.sl píše:
Já jsem ,,dokonalá,, aspoň to o mně říkají moje dvě puberťačky…nic jim nezakazuji, nic po nich nechci…
Dnešním dnem mám pocit, že jsem máma úplně k ničemu
Můžu jen doufat, že z něj do budoucna vyroste člověk a ne kdoví co.
Když jsem byla malá, tak jsem vždycky říkala, že na svoje děti nebudu přísná a ejhle. Syn má 16 měsíců a je to pěkný rošťák a řeknu vám, že být trochu přísná je jediný způsob jak ho aspoň trochu srovnat. Takže dneska už mamku chápu… ![]()
Před časem jsem byla v parku a pozorovala jinou mamku. Dítě se jí umazalo od něčeho. Ona ŘÍKALA JSEM SI,ŽE TO NIKDY NIKDY NEUDĚLÁM!!!! CO MÁM DĚLAT!!!! NO CO !!! asi 3× opakovala. Pak si olízla prst a utřela dítěti něco ze tváže. Docela mně to pobavilo ![]()
Já jsem máma jen chvilku a někdy o sobě hodně pochybuji a někdy mám ze sebe radost
Snažím se z našeho malého vychovat sebevědomého společenského človíčka, který bude ale znát a rozpoznávat hranice, jsem trochu rozmazlující, předávám mu hodně lásky, zpívám, povídám si s ním, hladím, masíruju, chodíme hodně mezi lidi, do kaváren, na návštěvy apod. Na druhou stranu jsem důsledná, přísná, někdy, když mě třeba při kojení naschvál kousne, jsem i celkem zlá
Ale hlavně se snažím v malém vybudovat pocit jistoty, že tady pro něj vždycky budeme, já i táta a že se na nás může spolehnout. No, jednoduše, jednám hodně instinktivně, mám státnici z psychologie a jsem tím i trochu „zatížená“, ale i tak se snažím nic nepřehánět, nevychovávám podle knížek (i když ty mi občas pomůžou některým věcem porozumět). Nemám žádné ambice, chci jen, aby byl malý v životě šťastný, což chce každá máma a dělám to, co umím… ![]()