Jaké jste mámy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1042
19.3.12 13:28
buryna píše:
Gladys píše:
Jsem líná matka. Spoustu věcí nechávám plynout, jestli na to dítě přijde samo.
Jsem relativně důsledná matka, když něco řeknu, tak to splním (to ale platí i pro pozitivní věci a i když dítě zapomene, že jsem něco slíbila).Samozřejmě že dělám chyby, jsem taky pěkně vznětlivá, netrpělivá, snažím se krotit, ale když mi mimino vyrazí z ruky lžičku s přesnídávkou a nahodí se tím od hlavy až k patě, tak si musím jít do něčeho kopnout. Nebo mu tu přesnídávku sním :twisted: (jako dneska, dostal pak rohlík, co se s ním mám prát :roll: )

tak pod to bych se mohla podepsat já :mrgreen: :mrgreen: asi tak nějak… :lol:

teď zrovna tu radši ťukám do klávesnice, než abych šla řešit dvouletého prcka, který místo spánku demoluje pokojík :mrgreen:
:palec: . Přidám se do klubu. Snažím se být důsledná, ale víc je mi bližší nechat ho rozvíjet se samotného. Ze začátku jsem měla tendence s ním třeba i půl hodiny prohlížet zvířatka v knížce, které ho absolutně nezajímaly…štěkala jsem, mňoukala a kvákala jak střelená a malej mě akorát dokázal odměnit tak znuděným pohledem, že bych si to za rámeček fakt nedala. Takže na něj prdím. Jsem spíš takový nestranný pozorovatel a vidím ty úspěchy, které dokáže úplně sám. Upřímně jsem za to na něj ještě pyšnější.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.3.12 13:30

Myslím si,že jsem normání matka. Na čem si zakládám je slip.Když něco slíbím tak se třeba rozkrájím,aby jsem slip dodržela a vedu ktomu i dceru.
Dcera má tři a začíná lhát. Takže jí tlačím jí i ostaní z rodiny,že se mamce nikdy nelže stejně jako mamka nikdy nelže jí.Jsem hrozně ráda, že se mi to daří. Snažím se jí vychovávat ktomu,že mámě může říct cokoli ikdyž se budu zlobit a vždy to vyřešíme. Když něco rozlije tak nenadávám ,dostane hard a musí to utřit atd… Nejsem hrdá na sebe,ale na svou dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 13:33
Blanka S píše:
Myslím si,že jsem normání matka. Na čem si zakládám je slip.Když něco slíbím tak se třeba rozkrájím,aby jsem slip dodržela a vedu ktomu i dceru.
Dcera má tři a začíná lhát. Takže jí tlačím jí i ostaní z rodiny,že se mamce nikdy nelže stejně jako mamka nikdy nelže jí.Jsem hrozně ráda, že se mi to daří. Snažím se jí vychovávat ktomu,že mámě může říct cokoli ikdyž se budu zlobit a vždy to vyřešíme. Když něco rozlije tak nenadávám ,dostane hard a musí to utřit atd… Nejsem hrdá na sebe,ale na svou dceru.

Jsi určitě bezvadná mamča, ale ten slip mě pobavil :mrgreen: . Nic ve zlém, nějak jsem ze na tom zasekla… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.3.12 13:33
Blanka S píše:
Dcera má tři a začíná lhát. Takže jí tlačím jí i ostaní z rodiny,že se mamce nikdy nelže stejně jako mamka nikdy nelže jí.Jsem hrozně ráda, že se mi to daří. Snažím se jí vychovávat ktomu,že mámě může říct cokoli ikdyž se budu zlobit a vždy to vyřešíme. Když něco rozlije tak nenadávám ,dostane hard a musí to utřit atd… Nejsem hrdá na sebe,ale na svou dceru.

Jsem si vzpomněla na Betty MacDonald, která vždycky doma musela říkat pravdu, ať už byla jakkoliv hrůzná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.3.12 13:35

já jsem němka má čština v psané formně nic moc omlouvám se :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 13:37
Blanka S píše:
já jsem němka má čština v psané formně nic moc omlouvám se :oops:

No tak to jsi zase až moc dobrá a omlouvám se já :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
19.3.12 13:38
Paoloska píše:
Blanka S píše:
Jsi určitě bezvadná mamča, ale ten slip mě pobavil :mrgreen: . Nic ve zlém, nějak jsem ze na tom zasekla… ;)

Taky jsem chvilku hooodně přemýšlela, na čem, že si to Blanka zakládá… :mrgreen: . Nic ve zlém. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
19.3.12 13:40
Blanka S píše:
já jsem němka má čština v psané formně nic moc omlouvám se :oops:

Taky beru zpět..ale pobavilo…a zase alespoň si to už zapamatuješ. Chybama se člověk učí… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.3.12 13:42

Žiju tu 13 let,ale čeština je mooooc těžká. Mluvím dobře,ale co napíšu tak manžel musí opravovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 13:45
Blanka S píše: Žiju tu 13 let,ale čeština je mooooc těžká. Mluvím dobře,ale co napíšu tak manžel musí opravovat ;)

Vidíš a přitom tahle věta je napsaná úplně perfektně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
19.3.12 13:46
peggy.sl píše:
Já jsem ,,dokonalá,, aspoň to o mně říkají moje dvě puberťačky…nic jim nezakazuji, nic po nich nechci… :mrgreen:
:palec:
Asi si vezmu priklad. :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
19.3.12 13:48

Dnešním dnem mám pocit, že jsem máma úplně k ničemu :roll: Můžu jen doufat, že z něj do budoucna vyroste člověk a ne kdoví co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
19.3.12 13:57

Když jsem byla malá, tak jsem vždycky říkala, že na svoje děti nebudu přísná a ejhle. Syn má 16 měsíců a je to pěkný rošťák a řeknu vám, že být trochu přísná je jediný způsob jak ho aspoň trochu srovnat. Takže dneska už mamku chápu… :D

• Citovat
  • Upravit
5052
19.3.12 14:01

Před časem jsem byla v parku a pozorovala jinou mamku. Dítě se jí umazalo od něčeho. Ona ŘÍKALA JSEM SI,ŽE TO NIKDY NIKDY NEUDĚLÁM!!!! CO MÁM DĚLAT!!!! NO CO !!! asi 3× opakovala. Pak si olízla prst a utřela dítěti něco ze tváže. Docela mně to pobavilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
19.3.12 14:08

Já jsem máma jen chvilku a někdy o sobě hodně pochybuji a někdy mám ze sebe radost :D Snažím se z našeho malého vychovat sebevědomého společenského človíčka, který bude ale znát a rozpoznávat hranice, jsem trochu rozmazlující, předávám mu hodně lásky, zpívám, povídám si s ním, hladím, masíruju, chodíme hodně mezi lidi, do kaváren, na návštěvy apod. Na druhou stranu jsem důsledná, přísná, někdy, když mě třeba při kojení naschvál kousne, jsem i celkem zlá :,( Ale hlavně se snažím v malém vybudovat pocit jistoty, že tady pro něj vždycky budeme, já i táta a že se na nás může spolehnout. No, jednoduše, jednám hodně instinktivně, mám státnici z psychologie a jsem tím i trochu „zatížená“, ale i tak se snažím nic nepřehánět, nevychovávám podle knížek (i když ty mi občas pomůžou některým věcem porozumět). Nemám žádné ambice, chci jen, aby byl malý v životě šťastný, což chce každá máma a dělám to, co umím… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí