Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Blanka S píše:
Před časem jsem byla v parku a pozorovala jinou mamku. Dítě se jí umazalo od něčeho. Ona ŘÍKALA JSEM SI,ŽE TO NIKDY NIKDY NEUDĚLÁM!!!! CO MÁM DĚLAT!!!! NO CO !!! asi 3× opakovala. Pak si olízla prst a utřela dítěti něco ze tváže. Docela mně to pobavilo
Jsem si u tohoto příspěvku vzpoměla na mojí mamku
Když jsem jí to kdysy vykládala, ženámvždycky olízla kapesník a šmudlala špinavý pusy, btak mi řekla „nene holčičko vy jste si ten kapesník museli olíznout samy“
Tak mi sklaplo a taky jsem říkala že to neudělám že dnešní vymoženosti jako vlhčené ubrousky, ale udělala nebylo zbytí ![]()
Jinak jsem docela „máma“ nervák. Důsledná, když řeknu NE tak to platí. ALe jsem i pro lumpačiny.
Snažím se být normální ![]()
Chyby jéje těch bylo
prního syna jsem rozmazlila věcma, teda ne jen já i manžel.Mysleli jsme že musí mít vše aby byl šťastný, my měli prd jako děti.Pak trvalo několik let vrátit ho zpět na zem ![]()
Dceru už jsem tolik nerozmazlovala, ale byla jsem nedůsledná, teď pracuji na tom abych byla ![]()
Prcka, nechávám žít tak nějak na volno, nenutím ho si hrát ve stylu vzdělávání, jen když chce sám, když chce prohlížíme knížky, stavíme z kostek, moc ho nebuzeruju že musí být dokonalý, on teda je ![]()
Myslím že jsem normální máma, možná by stálo za to aby to tu napsali naše děti ![]()
To je mi teda téma,tak nevím vůbec jaká jsem matka…asi teda doufám,že normální
Ale dost velkej nervák,takže křičím a to teda dost,ale když oni mě fakt někdy tak vytáčej ![]()
tak jsem se zeptala syna, co by řekl, když by se ho někdo zeptal jaká jsem maminka. a on : hezká. ![]()
Myslím, že jsem velmi tolerantní a přizpůsobivá a líná. Ne vždy se mi to vyplatí… Nesnáším křičení na děti, nebo dokonce bití. Nenechávám ho zbytečně plakat. Vztekání ignoruju. Mým heslem už od jeho narození je, že doma má být tak čisto, aby dítě bylo zdravé a tak čisto, aby bylo šťastné a tím se řídím do puntíku. Pokud si chce se mnou hrát, všechno počká. Asi bude pekelně rozmazlený, ale rozhodně není tím, co ovládá naši rodinu. Snažila jsem se mít pevný režim, což si myslím aj vyšlo. Ráno vstanem, snídaně, jde do postýlky, já poklidím a rozvařím, pak si hraje sám (nebo spíš dělá nepořádek), oběd, spinkat, já mám na sebe čas, po spaní svačina, hraní nebo jdem ven, večeře, vykoupat, spát. Když potřebuju dělat velký úklid, domluvím se s manželem a odpoledne pohlídá a já se potím jinde. Taky hodně řádíme, naháníme se po baráku a stavíme si domečky z dek, děláme polštářové války atd. Bude mít dva roky, tak si ho chci co nejvíc užít, až půjdu do práce, nebudu mít na něj tolik času a jednou bych mohla litovat… Každým dnem čekám, kdy dorazí období vzdoru a tahle pohodička se promění v noční můru ![]()
Lenkaamimi píše:
tak jsem se zeptala syna, co by řekl, když by se ho někdo zeptal jaká jsem maminka. a on : hezká.
jé to je hezký
kolik mu je? ![]()
Teď přišel ze školy synátor, tak jsem se zeptala, jaká jsem ![]()
Mladá, krásná, úžasná a vůbec nemáš vrásky
si asi myslel že má průser
pak vážně odpověděl „normální máma“ ![]()
Jsem normální máma, malý o mě tvrdí, že jsem nejhodnější, nejkrásnější a hubená
By mě zajímalo co mu ve školce dávají do jídla
![]()
Barca12345 píše:
Jsem mama, ktera dela vse tak, jak si mysli, ze je pro dcerku nejlepsi!!!Rozmazluji, jsem prisna, vychovavam, mazlim, pomaham, ucim samostatnosti, odmenuji, trestam - vse pro to, abych dala sve dceri co nejlepsi skolu zivota, abych se jednou ohledla a rekla - ano, udelala jsi vse, co jsi mohla!!!
Chyb uz bylo nepocitane, nasledku snad o dost mene - nikdo nejsme dokonaly, ze!
Přesně,já taky,ale ne jen já i manžel je takový. ![]()
Hodaka píše:Lenkaamimi píše:
tak jsem se zeptala syna, co by řekl, když by se ho někdo zeptal jaká jsem maminka. a on : hezká.jé to je hezký
Teď přišel ze školy synátor, tak jsem se zeptala, jaká jsemkolik mu je?
Mladá, krásná, úžasná a vůbec nemáš vráskysi asi myslel že má průser
![]()
pak vážně odpověděl „normální máma“
je mu 8
a sedí u Nintenda a taky mi to přišlo takový aby si udělal oko. i když .. třeba ne ![]()
Když se měl narodit druhý v pořadí syn, pořád jsem si opakovala, že nebudu dělat tu chybu, jako spousta maminek v okolí a že starší dceru nebudu odstrkovat. Ale dělám to, moc mě to mrzí, vím to, ale změnit to nedokážu. Naštěstí je dost rozumná (6 let) a docela to chápe.
Jenže ten prcek mě fakt vyčerpává a já jsem ráda, když na chvíli usne, že se taky natáhnu. Ale jako dokonalá matka, bych se měla taky věnovat trošku té starší. Ale odbydu jí jen, ať si jde sama hrát, nebo si pustí televizi. Nakonec skončí u babičky a já jsem tak nejspokojenější. Ale nejsem na to vůbec hrdá. ![]()
verenika píše:
Jsem normální máma, malý o mě tvrdí, že jsem nejhodnější, nejkrásnější a hubenáBy mě zajímalo co mu ve školce dávají do jídla
![]()
![]()
Nejsem rozhodně dokonalá máma. Chtěla bych a měla bych být trpělivější a mírnější a tišší. Nicméně to jaká jsem máma se asi projeví až bude syn dospělý.
Malý mě má rád, alespoň to říká.
tak já mám doma dva puberťáky syn 19 a dcera 16 a musím říct že jsem byla jedna s těch přísnějších maminek a nelituji toho .. děti se za mnou nebojí přijít s problémy .. a sami uznali že díky tomu mají i jiný přístup
sestra neteři nic nezakazovala a byla děsně benevolentní a teď s ní má problémy ve škole a neteř má problémy s ostatníma .. moje děti ji nemusí má 18nást a myslí si že nic nemusí ale vše muže .. segra bude ráda když dokončí učňák ..
za to moje děti ví že je něco za něco .. dcera má volněji s přítelem když mě donese lepší známky a pod ..
jinak teď čekám miminko a říkám si že ho budu vychovávat i se stejnýma chybama .
Jednou o mně řekla bývalá kolegyně, že jsem matka typu „to nevadí, to uschne“ a je to fakt, kolikrát já to už řekla.
Nic nehrotím, moc se nerozčiluji, spíš vůbec, jsem důsledná jen ve dvou věcech a to je jídlo a spánek. O tom se u nás nediskutuje, i když pokusy samozřejmě jsou.
2 děti jsou už dospělé a nějaké následky mé „výchovy“ zatím nepozoruji ![]()
Asi jsem spíš kamarádka než autorita, moje mamka je stejná, otec byl a je přísný.
Jsem ráda, že kluci (18 a 22) za mnou přijdou s jakýmkoliv problémem nebo se přijdou podělit o radost
A nestydí se jít se starou mámou na pivo ![]()
Tak já se přidám
Myslím, že jsem normální. Občas jsem nervák, snažím se být důsledná, milující, mazlím se s dětmi. Když řeknu obléknout, tak se starší prostě musí obléknout, sice se u toho vzteká a tak, ale musí. Když si chce se mnou poítat, jdeme počítat, hrát na písek, malovat…Ale dostanou i na zadek, pokud opravdu něco udělají. Není to tak dávno, kdy se náš mladej sebral, byli mu ještě 3 roky, pustil naše hafany a vydal se snimi na procházku, jen jsem slyšela vrznout bránu, ani nevím dodnes jak se mu to podařilo
Já zrovna kojila malou a myslela jsem prvně, že dorazil manžel. Sousedka na mě začala volat, že jdou všicí na procházku
Já běžela…Teď už je to taková veselá příhoda, ale to dostal.