Jaké jste mámy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
784
19.3.12 14:09
Blanka S píše:
Před časem jsem byla v parku a pozorovala jinou mamku. Dítě se jí umazalo od něčeho. Ona ŘÍKALA JSEM SI,ŽE TO NIKDY NIKDY NEUDĚLÁM!!!! CO MÁM DĚLAT!!!! NO CO !!! asi 3× opakovala. Pak si olízla prst a utřela dítěti něco ze tváže. Docela mně to pobavilo :mrgreen:

Jsem si u tohoto příspěvku vzpoměla na mojí mamku :D Když jsem jí to kdysy vykládala, ženámvždycky olízla kapesník a šmudlala špinavý pusy, btak mi řekla „nene holčičko vy jste si ten kapesník museli olíznout samy“ :D Tak mi sklaplo a taky jsem říkala že to neudělám že dnešní vymoženosti jako vlhčené ubrousky, ale udělala nebylo zbytí :)
Jinak jsem docela „máma“ nervák. Důsledná, když řeknu NE tak to platí. ALe jsem i pro lumpačiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
19.3.12 14:11

Snažím se být normální ;)

Chyby jéje těch bylo :roll: prního syna jsem rozmazlila věcma, teda ne jen já i manžel.Mysleli jsme že musí mít vše aby byl šťastný, my měli prd jako děti.Pak trvalo několik let vrátit ho zpět na zem ;)
Dceru už jsem tolik nerozmazlovala, ale byla jsem nedůsledná, teď pracuji na tom abych byla :lol:
Prcka, nechávám žít tak nějak na volno, nenutím ho si hrát ve stylu vzdělávání, jen když chce sám, když chce prohlížíme knížky, stavíme z kostek, moc ho nebuzeruju že musí být dokonalý, on teda je ;)
Myslím že jsem normální máma, možná by stálo za to aby to tu napsali naše děti :lol:

• Citovat
  • Upravit
4328
19.3.12 14:11

To je mi teda téma,tak nevím vůbec jaká jsem matka…asi teda doufám,že normální :-) Ale dost velkej nervák,takže křičím a to teda dost,ale když oni mě fakt někdy tak vytáčej :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
19.3.12 14:16

tak jsem se zeptala syna, co by řekl, když by se ho někdo zeptal jaká jsem maminka. a on : hezká. :palec:

• Citovat
  • Upravit
710
19.3.12 14:28

Myslím, že jsem velmi tolerantní a přizpůsobivá a líná. Ne vždy se mi to vyplatí… Nesnáším křičení na děti, nebo dokonce bití. Nenechávám ho zbytečně plakat. Vztekání ignoruju. Mým heslem už od jeho narození je, že doma má být tak čisto, aby dítě bylo zdravé a tak čisto, aby bylo šťastné a tím se řídím do puntíku. Pokud si chce se mnou hrát, všechno počká. Asi bude pekelně rozmazlený, ale rozhodně není tím, co ovládá naši rodinu. Snažila jsem se mít pevný režim, což si myslím aj vyšlo. Ráno vstanem, snídaně, jde do postýlky, já poklidím a rozvařím, pak si hraje sám (nebo spíš dělá nepořádek), oběd, spinkat, já mám na sebe čas, po spaní svačina, hraní nebo jdem ven, večeře, vykoupat, spát. Když potřebuju dělat velký úklid, domluvím se s manželem a odpoledne pohlídá a já se potím jinde. Taky hodně řádíme, naháníme se po baráku a stavíme si domečky z dek, děláme polštářové války atd. Bude mít dva roky, tak si ho chci co nejvíc užít, až půjdu do práce, nebudu mít na něj tolik času a jednou bych mohla litovat… Každým dnem čekám, kdy dorazí období vzdoru a tahle pohodička se promění v noční můru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
19.3.12 14:39
Lenkaamimi píše:
tak jsem se zeptala syna, co by řekl, když by se ho někdo zeptal jaká jsem maminka. a on : hezká. :palec:

jé to je hezký :hug: kolik mu je? :lol:

Teď přišel ze školy synátor, tak jsem se zeptala, jaká jsem :lol:
Mladá, krásná, úžasná a vůbec nemáš vrásky :mrgreen: si asi myslel že má průser :nevim: :lol: pak vážně odpověděl „normální máma“ ;)

• Citovat
  • Upravit
17310
19.3.12 16:18

Jsem normální máma, malý o mě tvrdí, že jsem nejhodnější, nejkrásnější a hubená :lol: By mě zajímalo co mu ve školce dávají do jídla :think: :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
19.3.12 16:21
Barca12345 píše:
Jsem mama, ktera dela vse tak, jak si mysli, ze je pro dcerku nejlepsi!!!

Rozmazluji, jsem prisna, vychovavam, mazlim, pomaham, ucim samostatnosti, odmenuji, trestam - vse pro to, abych dala sve dceri co nejlepsi skolu zivota, abych se jednou ohledla a rekla - ano, udelala jsi vse, co jsi mohla!!!

Chyb uz bylo nepocitane, nasledku snad o dost mene - nikdo nejsme dokonaly, ze!

Přesně,já taky,ale ne jen já i manžel je takový. :)

• Citovat
  • Upravit
Lenkaamimi
19.3.12 17:12
Hodaka píše:
Lenkaamimi píše:
tak jsem se zeptala syna, co by řekl, když by se ho někdo zeptal jaká jsem maminka. a on : hezká. :palec:

jé to je hezký :hug: kolik mu je? :lol:

Teď přišel ze školy synátor, tak jsem se zeptala, jaká jsem :lol:
Mladá, krásná, úžasná a vůbec nemáš vrásky :mrgreen: si asi myslel že má průser :nevim: :lol: pak vážně odpověděl „normální máma“ ;)

je mu 8 :-) a sedí u Nintenda a taky mi to přišlo takový aby si udělal oko. i když .. třeba ne :-)

• Citovat
  • Upravit
95
19.3.12 17:50

Když se měl narodit druhý v pořadí syn, pořád jsem si opakovala, že nebudu dělat tu chybu, jako spousta maminek v okolí a že starší dceru nebudu odstrkovat. Ale dělám to, moc mě to mrzí, vím to, ale změnit to nedokážu. Naštěstí je dost rozumná (6 let) a docela to chápe.
Jenže ten prcek mě fakt vyčerpává a já jsem ráda, když na chvíli usne, že se taky natáhnu. Ale jako dokonalá matka, bych se měla taky věnovat trošku té starší. Ale odbydu jí jen, ať si jde sama hrát, nebo si pustí televizi. Nakonec skončí u babičky a já jsem tak nejspokojenější. Ale nejsem na to vůbec hrdá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.3.12 21:05
verenika píše:
Jsem normální máma, malý o mě tvrdí, že jsem nejhodnější, nejkrásnější a hubená :lol: By mě zajímalo co mu ve školce dávají do jídla :think: :mrgreen: :P
:mrgreen: :palec:
Já občas doma vyšiluju, že jsem zase přibrala, přitom jsem celkem normální postavy, tak mi to syn tuhle vrátil. Na plavečáku jsme míjeli jednu fakt obryni a syn povídá: hele vidíš, nejsi jediná tlustá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
19.3.12 21:08

Nejsem rozhodně dokonalá máma. Chtěla bych a měla bych být trpělivější a mírnější a tišší. Nicméně to jaká jsem máma se asi projeví až bude syn dospělý.
Malý mě má rád, alespoň to říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
20.3.12 10:07

tak já mám doma dva puberťáky syn 19 a dcera 16 a musím říct že jsem byla jedna s těch přísnějších maminek a nelituji toho .. děti se za mnou nebojí přijít s problémy .. a sami uznali že díky tomu mají i jiný přístup
sestra neteři nic nezakazovala a byla děsně benevolentní a teď s ní má problémy ve škole a neteř má problémy s ostatníma .. moje děti ji nemusí má 18nást a myslí si že nic nemusí ale vše muže .. segra bude ráda když dokončí učňák ..
za to moje děti ví že je něco za něco .. dcera má volněji s přítelem když mě donese lepší známky a pod ..
jinak teď čekám miminko a říkám si že ho budu vychovávat i se stejnýma chybama .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
20.3.12 10:16

Jednou o mně řekla bývalá kolegyně, že jsem matka typu „to nevadí, to uschne“ a je to fakt, kolikrát já to už řekla.
Nic nehrotím, moc se nerozčiluji, spíš vůbec, jsem důsledná jen ve dvou věcech a to je jídlo a spánek. O tom se u nás nediskutuje, i když pokusy samozřejmě jsou.
2 děti jsou už dospělé a nějaké následky mé „výchovy“ zatím nepozoruji :mrgreen:
Asi jsem spíš kamarádka než autorita, moje mamka je stejná, otec byl a je přísný.

Jsem ráda, že kluci (18 a 22) za mnou přijdou s jakýmkoliv problémem nebo se přijdou podělit o radost :hug: A nestydí se jít se starou mámou na pivo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
20.3.12 10:26

Tak já se přidám :mrgreen: Myslím, že jsem normální. Občas jsem nervák, snažím se být důsledná, milující, mazlím se s dětmi. Když řeknu obléknout, tak se starší prostě musí obléknout, sice se u toho vzteká a tak, ale musí. Když si chce se mnou poítat, jdeme počítat, hrát na písek, malovat…Ale dostanou i na zadek, pokud opravdu něco udělají. Není to tak dávno, kdy se náš mladej sebral, byli mu ještě 3 roky, pustil naše hafany a vydal se snimi na procházku, jen jsem slyšela vrznout bránu, ani nevím dodnes jak se mu to podařilo :think: Já zrovna kojila malou a myslela jsem prvně, že dorazil manžel. Sousedka na mě začala volat, že jdou všicí na procházku :zed: Já běžela…Teď už je to taková veselá příhoda, ale to dostal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex