Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Vždyť se můžeš s dr. domluvit, že přibírá a s injekcí bys ráda počkala.
@Havlova píše: Více
To urcite zkusim! Zejmena pokid bude porad pribirat
Já tedy měla v tom roce 2000 ve 14ti letech šílenou gynekoložku, neřešila nic jiného, než abych měla menstruaci, nacpala mi Depo-provera a ještě něco. Chvíli jsem to brala, MS se nějak nepravidelně vrátila, ale začala mě v tu dobu ukrutně bolet hlava, nevím, jestli to mělo souvislost, nebo ne, ale pak jsem musela ještě chodit na dětskou neurologii a některé dny jsem nebyla schopná dojít do školy.
Takže pokud dcera přibírá, určitě bych do ní zatím hormony necpala, je lepší počkat, až se menstruace vrátí přirozeně, si myslím. A péči mít primárně psychologickou/psychiatrickou/výživovou.
Držím vám moc palce.
V závěru o tom, zda injekci dostane rozhoduješ ty. Je ještě mladá, MS bývá v tomto věku nepravidelná. Hormony nemusí vždy jen pomoci. Samozřejmě bych to s doktorkou probrala, ale když bude mít neustále podváhu, je šance, že by stejně pravidelnou MS nedostala.
BMI? Netuším.. ale nějaké takové fungování těla při cca 53 kg. Mám 175 cm. Ale nějak přesněji ti to nepovím, protože už si to úplně nevybavim
@Nikca3381 píše: Více
Už je to 5 mesiců. Kolik kilo jsi celkové přibrala?
Zdravím po delší době, abych se podělila o zkušenosti.
Na GYN jsme byly, paní doktorka byla velice milá, udělala UTZ i stěr (aby zjistila, jaké hormony by bylo potřeba případně předepsat), domluvily jsme se, že zatím nic nasazovat nebudeme, protože dcera stabilně přibírala. Po druhé návštěvě jsme se domluvily, že pokud do třetí návštěvy nic nebude, už bychom hormony nasadily, a doporučila mezitím fytoestrogeny (jenom pokud chceme - já zrovna měla kvůli své menopauze nějaké nakoupené, tak jsem je posunula dceři). První menstruace přišla dva týdny před třetí návštěvou, takže jsme hormony nenasazovaly.
Dcera se drží kolem BMI 20, což si myslím, že je dostatečné. Druhý cyklus měla velmi slabý, a teraz čekáme, jak to bude se třetím. Návštěvu na GYN máme až koncem roka.
@Vada píše: Více
Ahoj, 72 kg, s tim ale ze jsem nabrala kupu svalu, ted drzim lehkou dietu 1900-1700 kcal a mam 66,5.
Komplet bez menstruace byla tak půl roku, před tím se prodlužovaly cykly.
Držím palce, ať to taky rychle zvládnete a vše je zase ok