Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci se zeptat kdy se zastaví ručička na vaze po anorexii nebo budu tloustnout do nekonečna? Pribiram pul kila kazdy den, ta rychlost mi prijde zvláštní
Tak záleží kolik jsi vážila, jak jsi vysoká, jak jis, jak moc mas zničený metabolismus. Nicméně už tohle uvažování napovídá, ze nejsi vylecena.
Pul kila denne to mas jak dlouho? Jaka je vychozi vyska / vaha? Kolik ti je let?
Aktualne resime podobny problem v rodine, jde to pomaleji..
@Nikca3381 píše: Více
Asi by bylo fajn, kdybys na to přibírání nekoukala jako na zloustnutí, ale uzdravování těla. Donekonečna přibírat nebudeš, musíš se ale naučit jíst tak, aby tělo netrpělo a nehladovělo.
Je to naprosto normální. Mučila jsi své tělo hlady, takže nabírá m až zjistí, že to není krátkodoby příjem, ale že jsi ho přestala mučit, tak se to urovná. Ty se přestaň každý den vážit, nebo jsi v tom zase. PS, mám za sebou aktivních 15 let plus pár remisí. Takže zkušenost mám
@Kriss Tina píše: Více
Metabolismus se da zničit? Hladovela jsem max 2 mesice, 46,5 kg na vysku 173
Dá, když hladovíš, tak tělo panikari, ve chvíli, kdy mu dáš najist si okamžitě z te paniky ukládá každý gram do zásoby, protože se boji, ze bude znovu hladovet. Proto mas třeba při drastických dietach vždycky Jojo efekt. Holt se teď smir s tím, ze v rámci uzdravení naberes neco navíc, hlavní je si dat dohromady hlavu a pak můžeš řešit postavu.
Metabolismus se da znicit…
Pises, zes hladovela dva mesice, ale pokud to tak je, tak tos ani predtim asi nevazila moc, vid?
Potrebujes nabrat minimalne 15 kilo, pokud to jde rychle, bud rada. Idealni by bylo samozrejme vic…
Mmch @martina.se nebo @Kriss Tina pokud mate zkusenost - prosim, pri jakem BMI se vraci menstruace?
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já tak měla anorexii, 2-krát. A s tím BMI to není dané, že při nějakém by menstruace se vracela, poprvé jsem ji ztratila při BMI 17,5 cca (171 cm a 51 kg) a podruhé jsem zhubla na 46 kg a menstruaci jsem pořád měla… Poprvé (ve 14ti letech) mě gynekoložka nacpala hormony, takže menstruace se mi vrátila uměle.
Dceři se vrátila, když se při výšce 167cm dostala na 50 kg
@Lollitka píše: Více
Děkuji, já jsem už k anorexii psala tady: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
jsem anonymní růžička (začátek na straně 2), řeším dceru… ![]()
Teď jsem si přečetla, co jsem psala v lednu - posun, díkybohu je. V Anabell byla dcera na skupince, i u terapeutky, to moc nepomohlo, taky jsme tam byly u nutriční terapeutky - to pomohlo dost. Pak jsme dostaly termín na psychiatrické klinice, tam jsme byli (i s manželem) dohromady 3×, budeme chodit nadále.
Dcera se nechtěla vzdát tréninků, takže to bereme jako - budeš jíst a přibírat, můžeš na trénink, vyhazuješ svačiny a nepřibíráš - trénink nebude. Aktuálně jsme na 44 kilech. Potřebuje ještě minimálně 3-4 kila. BMI má teda aktuálně 17,8, menstruaci nemá. Je objednaná na dětskou gynekologii po Velikonocích, modlím se, ať to do té doby dostane…
Jak to prosím, na té gynekologii ve 14 letech probíhalo? Jaké bylo krvácení po tý injekci? Měří tam nějak sliznici, nebo jak? Dá se z toho odhadnout, jestli je cyklus „na spadnutí“?
@Nikca3381 Nevím, kolik ti je let, ale pokud chceš pomoc, a jsi z Prahy doporučuji stacionář pro adolescenty nebo pro dospělé ny psychiatrické klinice na Praze 2. Nebo přímo MUDr. Krcha
Prosím, jak dlouho byla na té váze, než dostala cyklus?
Nijak dlouho, přesně už si nepamatuju, ale tak dva max 3 měsíce. Ani jsem nečekala, že to půjde tak rychle. Jinak na gynekologii před tím jen měřili hladiny hormonů a udělali ultrazvuk přes břicho. Nedávali ani vyvolávací injekci ani nic jiného. V té době už byla s váhou na dobré cestě, takže se jen vyčkávalo
Díky, tak to je dobře, že 2-3 měsíce stačily… nepamatuješ si, jak dlouho byla bez menstruace?
To jsem ráda, že hned na první prohlídce nedostala injekci, kéž se nám to taky vyhne… ještě máme pár týdnů čas, tak doufám, že to stoupne aspoň o dvě kila, než tam půjdem…