Anorexie u devítiletého kluka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
19.10.17 23:35
…z tohoto důvodu nejim spoustu jídel :( tohle není dobrá metoda do budoucna…

Taky si myslím, že všechno v souvislosti s jídlem/pitím z dětství se přenese do dospívání/dospělosti. Pokud jí dítě např. jenom ty rohlíky se salámem, tak je hodně pravděpodobné, že se tak bude stravovat i kdykoliv později. Něco vařeného, co bude jíst se prostě musí najít. Jinak by jste to měli řešit, protože to má vážné dopady na celý život. :zed: Ale jsou i psychické poruchy, které souvisejí s vylučováním. To je třeba, že dítě nejí/nepije jenom proto, aby nemuselo na wc např. ve škole a vydrží tak třeba 8 hodin. A nebo má nějaký blok z nižšího věku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
19.10.17 23:38
@Anonymní píše:
Můj syn od tří let přestal jíst maso, sní jen klobásu, párek a salám typu vysočina, takže hrůza. Nepomůže maso ani rozmixovat, pozná to a nejí. V poslední době už nechce ani jogurty, rýži, přestala mu chutnat většina polévek, ovoce sní jen někdy, stejně tak zeleninu.

Nikdy jsem ho nenutila dojídat, aby neměl k jídlu odpor(ve školce musel povinně dojídat maso, a proto ho teď nejí)ale už to začíná být neúnosné. V podstatě přežívá jen na rohlících se salámem, polévkách, samotných přílohách. Vařím denně teplá jídla, ale mu nic nechutná, nebo nemá hlad (od 12.00 až do 18.00)

Má 9 let, 134cm, váží 25 kg. MUDr. na devítileté prohlídce řekla, že je moc vyzáblý ať jí víc živočišných bílkovin typu sýr, jogurt apod. když teda nechce maso. Teď syn dostal vodové průjmy, má je už třetí den a hubne, což se dá při průjmu čekat. Jsem z toho nešťastná, pořád brečím, mám o něho strach. Jeho otec je sice také chudý a vysoký, ale tohle mi nepřijde v pořádku. Dívala jsem se na ozdravovny, ale maminky tady to nedoporučují. Kupovat nějaké bílkoviny v prášku mi taky nepřijde pro dítě vhodné, ale co já vím? Poraďte, prosím.

Pokud má syn 3 dny průjem, tak s ním běžte k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
20.10.17 07:28
@martina.se píše:
já kvůli tomu nejím spoustu věcí - čočku, vepř maso, houby atd.. nikdy jsem děcka nenutila dojídat - ale nedám nic náhradního - nechceš? nejez, ale nic jiného nebude :lol:

Jo, jenže s takovým by se mi dítě ztratilo :think: Už takhle mi doktorka pořád opakuje, jak mám být důsledná. Jíst prostě musí. Jinak by klidně žil jen na vodě. Zkoušela jsem mu jídlo nedat, ale jemu je to jedno. :cert: Stačí mu 1 přesnídávka za den. Zbytek do něj musím páčit. Navíc vypadá strašně hubeně, lezou mu žebra, páteř, lopatky, nohy a ruce také jen kosti potažené kůží. Normálně se s ním v bazénu stydím :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.10.17 10:35
@Terezxx píše:
Jo, jenže s takovým by se mi dítě ztratilo :think: Už takhle mi doktorka pořád opakuje, jak mám být důsledná. Jíst prostě musí. Jinak by klidně žil jen na vodě. Zkoušela jsem mu jídlo nedat, ale jemu je to jedno. :cert: Stačí mu 1 přesnídávka za den. Zbytek do něj musím páčit. Navíc vypadá strašně hubeně, lezou mu žebra, páteř, lopatky, nohy a ruce také jen kosti potažené kůží. Normálně se s ním v bazénu stydím :oops: :nevim:

a zkoušela jsi mu dělat jídlo do kapsiček? Kamarádky kluk se na tom docela dobře rozjedl. Ale pořád nechce moc jídlo co musí kousat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41052
20.10.17 10:39
@Terezxx píše:
Jo, jenže s takovým by se mi dítě ztratilo :think: Už takhle mi doktorka pořád opakuje, jak mám být důsledná. Jíst prostě musí. Jinak by klidně žil jen na vodě. Zkoušela jsem mu jídlo nedat, ale jemu je to jedno. :cert: Stačí mu 1 přesnídávka za den. Zbytek do něj musím páčit. Navíc vypadá strašně hubeně, lezou mu žebra, páteř, lopatky, nohy a ruce také jen kosti potažené kůží. Normálně se s ním v bazénu stydím :oops: :nevim:

Co mu koupit alespoň ten Nutridrink, aby měl potřebné vitamíny a živiny, než se víc rozjí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
20.10.17 10:47
@Netopirek píše:
a zkoušela jsi mu dělat jídlo do kapsiček? Kamarádky kluk se na tom docela dobře rozjedl. Ale pořád nechce moc jídlo co musí kousat

Nezkoušela, ty se někde prodávají? Občas mu dám jídlo pomixované na kaši, třeba brambor z řízkem, když zbyde po mladším synovi, protože ten taky nechce kousat a to sní. Ale nechci mu ve 2,5 letech jídlo mixovat jak miminku. Zuby má v pořádku. Já hlavně nechápu, že nemá hlad, když celý den lítá jak blázen. Na něj zabírá jen vyhrožování, to si pár lžiček dá, jinak nesní nic. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
20.10.17 10:54
@Keyllah píše:
Co mu koupit alespoň ten Nutridrink, aby měl potřebné vitamíny a živiny, než se víc rozjí?

On podle krevních testů všechny vitamíny a minerály v těle má, ikdyž nechápu z čeho. Doktorka mu už několikrát brala krev, protože se ta jeho váha už ani nedá zapsat do křivky. Můžu zkusit, ale myslím, že to nevypije. Ono je šíleně těžké do něj dostat něco, co nechce. Skočím do lékárny a poptám se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.10.17 11:07
@Terezxx píše:
Nezkoušela, ty se někde prodávají? Občas mu dám jídlo pomixované na kaši, třeba brambor z řízkem, když zbyde po mladším synovi, protože ten taky nechce kousat a to sní. Ale nechci mu ve 2,5 letech jídlo mixovat jak miminku. Zuby má v pořádku. Já hlavně nechápu, že nemá hlad, když celý den lítá jak blázen. Na něj zabírá jen vyhrožování, to si pár lžiček dá, jinak nesní nic. :cert:

já jsem kupovala v DMku kapsičky kam můžeš dávat svoje přesnídávky. Dělám to na cesty pro všechny. Jsou objemově větší než ty co se normálně prodávají

https://www.alza.cz/…d4643286.htm?…

ale dají se sehnat i jiné druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41052
20.10.17 11:11
@Terezxx píše:
On podle krevních testů všechny vitamíny a minerály v těle má, ikdyž nechápu z čeho. Doktorka mu už několikrát brala krev, protože se ta jeho váha už ani nedá zapsat do křivky. Můžu zkusit, ale myslím, že to nevypije. Ono je šíleně těžké do něj dostat něco, co nechce. Skočím do lékárny a poptám se :)

To věřím :-)) kamarádka právě takto řešila nejedlíka, když jí vypil v ten den Nutridrink, byla aspoň trochu v klidu, protože by tam mělo být to nejdůležitější, co by si tělo mělo za ten den z potravy vzít…a časem se jí malej rozjedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
20.10.17 11:31

@Netopirek @Keyllah Děkuju za rady :kytka: vyzkouším a třeba jedno z toho pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
20.10.17 11:32

Ježiš holky jak to tu tak čtu, tak jsem ráda že ty moje děti jedí jak by měli tasemnicu 8o Bych skončila asi v blazinci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
23.10.17 21:50

Nutridrink nebo přesnídávky jsou dobré možná dočasně, ale je potřeba aby jedl normální jidlo a taky dohlédnout, aby jedl ve škole. Podle mě bys mu měla začít vyhrožovat tou ozdravovnou. Jsem sice proti „týrání“ dětí, ale jestli se nerozjí, tak bych ho tam asi poslal, aby tam do něj něco narvali :nevim: Jestli je kost a kůže a bude se takhle stravovat i v pubertě, tak mu ty hubený ruce i nohy zůstanou. Bude bez svalů a bude mít problémy s klouby a páteři. Já na tom byl podobně a jestli ti můžu poradit, tak se nauč líp vařit :mrgreen: a hodně přitvrd, protože později se synem budeš lítat po rehabilitačních kvůli páteři a nebo i s horšími problémy. To se může projevit projevit hodně brzy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.17 13:52

Jsem zakladatelka diskuze. Syn se uzdravil, ale bylo to pro mě varování, že MUSÍM něco změnit. Snažím se o větší pestrost jídla, důslednost(ačkoli stále nenutím dojídat), takže teď jí 6× denně, ale co je nejlepší…už několikrát za mnou přišel s tím, že má - světe div se - HLAD!!! No, není to úžasné? Moje dítě má hlad a sní, co mu nachystám! Nikdy by mě nenapadlo, že budu cítit takovou blaženost, když mi syn oznámí, že si chce ještě přidat večeři. Myslím, že nás čeká ještě dlouhá cesta, ale kéž už to bude jenom lepší!

• Citovat
  • Upravit
23966
24.10.17 14:15
@Anonymní píše:
Jsem zakladatelka diskuze. Syn se uzdravil, ale bylo to pro mě varování, že MUSÍM něco změnit. Snažím se o větší pestrost jídla, důslednost(ačkoli stále nenutím dojídat), takže teď jí 6× denně, ale co je nejlepší…už několikrát za mnou přišel s tím, že má - světe div se - HLAD!!! No, není to úžasné? Moje dítě má hlad a sní, co mu nachystám! Nikdy by mě nenapadlo, že budu cítit takovou blaženost, když mi syn oznámí, že si chce ještě přidat večeři. Myslím, že nás čeká ještě dlouhá cesta, ale kéž už to bude jenom lepší!

Tak to je super. :potlesk: Já taky nenutím dojídat. Nemusí sníst všechno, ale je důležitý, že s ní od každého něco ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
24.10.17 14:58
@Anonymní píše:
Jsem zakladatelka diskuze. Syn se uzdravil, ale bylo to pro mě varování, že MUSÍM něco změnit. Snažím se o větší pestrost jídla, důslednost(ačkoli stále nenutím dojídat), takže teď jí 6× denně, ale co je nejlepší…už několikrát za mnou přišel s tím, že má - světe div se - HLAD!!! No, není to úžasné? Moje dítě má hlad a sní, co mu nachystám! Nikdy by mě nenapadlo, že budu cítit takovou blaženost, když mi syn oznámí, že si chce ještě přidat večeři. Myslím, že nás čeká ještě dlouhá cesta, ale kéž už to bude jenom lepší!

Tak vidíš - všechno je to v hlavě maminky. Ne dítěte :)

Jsi moc šikovná - držím palce, ať to pěkně pokračuje!

A moc se mi líbí Tvůj přístup - i když ses tu dočetla spoustu věcí, které pro Tebe byly určitě nepříjemné, nenavztekala ses, neurazila, nenechala zamknout diskusi… ale podívala ses na to s nadhledem a vzala si to podstatné. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí