Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Při vyšetření HSG mi byl zjištěn jen jeden „problém“, anteflexe dělohy, prostě ji mám předkloněnou o něco více, než je jinak obvyklé. Doktor se tím nějak více nezabýval, prý to pro otěhotnění není problém, ale už se snažíme dlouho a podle všech vyšetření jsme oba v pořádku. Četla jsem, že stejně jako u zakloněné dělohy jsou i v tomto případě nějaké triky na snadnější oplodnění, případně rady, čemu se vyvarovat. Předem díky za případné tipy ![]()
@Lucake ahoj ma to moje sestřenka snařili se roky pak ji doktor řekl ať to zkusí zezadu a po se opřít o lokty a nějakých 15minut vydržetse zadkem nahoře
a povedlo se na první pokus:)pry si má vzit k posleli časopis a prolistovat ho
jinak kámoška otěhotněla až po inseminaci
@phoma děkuju
zkusíme, třeba bude štěstí
IUI máme v plánu, pokud se další dva měsíce nezadaří samo.
@Lucake a řekl Ti doktor určitě, že je „předkloněná víc než u ostatních“ nebo jsi jen přečetla v papírech „děloha v AVF pozici“ a vydedukovala jsi problém? Protože ta věta se píše úplně běžně, to je fyziologická poloha a je to v pořádku. Samozřejmě pokud Ti něco řekl, tak je to jiná, ale jinak bych se tím nezabývala a byla ráda, že je v AVF a ne obrácená.
@elanaa přesně to sám řekl, že je posunutá více, než je obvyklé a že mi s ní při tom HSG trochu pohnul, ale nechtěl více, aby mě to moc nebolelo. Takže přímo z CARu to mám ![]()
@Lucake tak to jo. V tom případě nepomůžu…já si jen říkala, že Tě to třeba uklidní. Jinak triky neznám, v případě RVF ano, ale u AVF nic, asi to není tak časté (aby byla ještě „dobřejší než dobrá“
)
@elanaa
děkuju, moc to neřeším, jenom mě napadlo, že třeba někdo něco zná nějaké babské rady
Není to obvyklé nebo to doktoři neřeší
Ukázal mi, jak to vypadá na RTG, ale při řešení dalšího postupu se k tomu nevyjadřoval. Prostě nechápu, proč by se nám jinak už skoro dva roky od vysazení HA nedařilo ![]()
@elanaa, Ahoj, bylo by možné poradit nějaké ty triky na RVF polohu? Dneska mi to doktor řekl s tím, že to nic neznamená, ale možná že nějaké ty triky kolují mimo lékařské ordinace ![]()
@Helluse píše:
@elanaa, Ahoj, bylo by možné poradit nějaké ty triky na RVF polohu? Dneska mi to doktor řekl s tím, že to nic neznamená, ale možná že nějaké ty triky kolují mimo lékařské ordinace
@elanaa no vidis, ja se docetla uplne to stejne i na AVF, tak tomu vubec nerozumim
tak jsme zkouseli co se dalo a uvidime za par dni, jak to dopadlo ![]()
. Ne, ale tohle je fakt pravda…při RVF se doporučuje styk zezadu a při AVF normálně misionář atd. a po něm ještě podložit třeba zadek a(nebo) nohy nahoru.
tak či tak-ať to vyjde ![]()
@elanaa díky
nohy nahoru jsem dávala a nic předtím. Tak uz
asi nejlíp zkoušet všechno
a děkuji.
@elanaa píše:
@Lucake tak to jo. V tom případě nepomůžu…já si jen říkala, že Tě to třeba uklidní. Jinak triky neznám, v případě RVF ano, ale u AVF nic, asi to není tak časté (aby byla ještě „dobřejší než dobrá“)
Ahoj elanaa mohla bys mi prosím prozradit triky na retroverzy dělohy? Díky
@Andrejka22 no, psala jsem to výš…vlastně jich moc není, ale pro otěhotnění se doporučuje styk ne na misionáře (nebo jakkoli tváří v tvář), ale zezadu, aby se spermie líp dostaly k jinak než běžně orientovanému čípku. A pak místo na zádech s podloženýma nohama ležet na břiše.