Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky snažíme se o miminko ale nějak nám to nejde a navíc k tom mám nepravidelnou ms nebo vubec zadnou…poradte mi neco jak ste otehotneli vy? Nebo nejake rady. Týna
Tak pokud je nepravidelna nebo vubec neni, tak by to chtelo zjistit, zda probiha ovu. Nejjednoznacnejsi domaci zjisteni je mereni bazalni teploty. A jinak pak jendr, hormonalni profil, ultrazvuk a folikulometrie, zda rostou opravdu folikuly (ktere pak obsahuji vajicka).
U doktora jsem byla vzdy mi udela jen ultrazvuk a dal nic neresi:(uz jsem z toho spatna neni mesic abych tam nebyla na vyvolavacku
Já to považuji za pravidelný cyklus. Bez HA mám cyklus na jaře, v létě, na podzim a v zimně. ![]()
A po pravdě patřím mezi to málo co s početím nemělo problém. Otěhotněla jsem hned po první ms.
Jak píše @Gladys je potřeba zjistit zda ovuluješ. Doporučuji klid co nejméně stresu a používat bylinky.
@Kristouš
pak mozna zmenit doktora
bohuzel nekteri neresi nic, co resit vylozene nemusi a zbytecne ti marni cas…
Uz jsem vystridala tolik doktoru ze to az neni mozne:(a bylinky jake?
@Kristouš přesně vím o čem mluvíš
. já měla ms 1 za 4 měsíce a to hrozně slabou a tak 2-3 dny. Nakonec jsme skončili v sanusu, kde mi zjistili anovulační cykly, takže jsem dostala clostík, ten mi to krásně srovnal, že každý 28den jsem dostala ms, ale i přesto jsme šli do IUI a povedlo se
.Určitě bych doporučila zajít do nějakého Caru ![]()
@Kristouš Já osobně jsem bylinky nepoužívala. Ale zde na emiminu jsem četla několik deníčků od maminek co měli také nepravidelný cyklus a místo přímo hormonální léčby upravili celý svůj jídelníček. Nakoupili si knihy o bylinách a po čase se jim cyklus sám upravil a posléze otěhotněli.
Jak dlouho se snažíte? možná to neřeší, protože to ještě není rok/dva a do té doby tomu lékaři nechávají volný průběh.
Nicméně rozhozené cykly by řešit měl…
takže přitlačit na lékaře, aby začal řešit rozházené hormony, nebo co se děje, že ti MS dělá co chce. A pak měřit BT a zjistit, jak jsi na tom s ovulací.
Já teda měla cyklus pravidelný, ale zase mi lítala různě ovulace. do měření bazální teploty se mi moc nechtělo - byla to otázka lenosti, jinak si myslím, že je to dobrá věc. tak jsem místo toho investovala a koupila ovulační testy. druhý měsíc testování jsem otěhotněla. myslím si, že je to dobrá věc, ale leze to na druhou stranu dost do peněz. mě to ve finále až tolik nestálo (tím, že se zadařilo tak brzo), ale s nepravidelným cyklem to bude asi větší investice. pokud se teda nezadaří detekovat ovulaci hned brzo po testování, což je ale otázka náhody.
Snazime se skoro tricrvrte roku a nic furt nic mam strach je to ani nedopadne dobre a deti mit nemuzu:(Hormony mi neresil ani krev nic proste vzdy jen juknut a prohmatl a tot vse