Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mam to podobne… kde beres ty antibiotika? Predepise ti je doktor jen tak? Ja ted letela se tremi ruznymi antibiotiky na anginu a nikoho to nezajimalo, takze v pohode
@AnastazieB :vozim v kabinovem vzdy aspon 15 druhu leku a nikdo mi to nikdy nevyhodil ![]()
@PupuP zkusím se s ním domluvit, vím, že předepsání jen tak, dobré není, ale představa, že v cizině sháním antibiotika, kdyby mě to náhodou chytlo. Mám strach
@misa.859 : me uz to chytlo na dovce 2× a bylo to desny… ale bojim se rict doktorovi jen tak prave… dej mi prosim vedet jak to dopadlo zda ti to predepsal
@PupuP já právě nejsem jazykově zdatná a ne vždy je ochotný delegát, jsem pesimista, že hned myslím, že dostanu zánět, ale pak se na dovolené trápit taky nechci. Věřím, že mi to předepíše, je chápavý
Léky se vozí v kabinovém zavazadle. Odbavené zavazadlo se může ztratit. Ale jinak nejsem zastáncem preventivního předepisování antibiotik.
@misa.859 :chapu… my jezdime bez delegata a o to je to horsi. Mam z toho vzdy hruzu a pak si tu dovolenou kvuli tomu ani neuziju. Naposled me to chytlo v recku v opusteny vesnici, doktor 50 km od nas… podruhé nastesti v cesku ![]()
@lucenka tak ty léky nepotřebuji akutně, spíš jen pro jistotu, kdyby něco. A i tak je minimální pravděpodobnost, že se kufr odbavený ztratí.
@misa.859 píše:
@lucenka tak ty léky nepotřebuji akutně, spíš jen pro jistotu, kdyby něco. A i tak je minimální pravděpodobnost, že se kufr odbavený ztratí.
Tak v tom případě si je nenech předepisovat, když je akutně nepotřebuješ a je ti jedno, co se s nimi stane. Nikdy nepochopím tohle plýtvání antibiotiky.
@PupuP píše:
@AnastazieB :vozim v kabinovem vzdy aspon 15 druhu leku a nikdo mi to nikdy nevyhodil
přesně, bez problémů v kabinovém zavazadle. Tam i prášky na spaní, na bolest hlavy atd. atd. Nikdy problém nebyl.
A brat preventivne lichorerisnicove kapky nebo Rowatinex jsi zkousela? Taky jsem na tyhle zalezitosti nachylna, takze se na dovolenych prolevam vodou a jednim z vyse zminenych pripravku a vsechno v pohode, a to vcetne takovych treku, kde jsem se nekolik dnu proplachovat moc nestihala, protoze jsem vetsinu prijatych tekutin vypotila.
@misa.859 píše:
@PupuP já právě nejsem jazykově zdatná a ne vždy je ochotný delegát, jsem pesimista, že hned myslím, že dostanu zánět, ale pak se na dovolené trápit taky nechci. Věřím, že mi to předepíše, je chápavý
Ja taky vzdycky u moře mela problemy s mocakem, nijak jsem to neresila, ale jestli letos vyrazime, zabalim si kapky lichorerisnice, vzdycky si dam par kapek kdyz citim, že se mi chce casteji a min, a nerozjede se mi to.. Tak snad by zabrali i u more ![]()
@lucenka píše:
Tak v tom případě si je nenech předepisovat, když je akutně nepotřebuješ a je ti jedno, co se s nimi stane. Nikdy nepochopím tohle plýtvání antibiotiky.
No, vzit si atb na dovolenou nepovazuju za plytvani, kdyz clovek miva problemy… Nehlede na to, ze maji zivotnost i nekolik lez, tak se s velkou pravděpodobností pouziji.
Kdyz tam muze byt v prirucaku kosmetika, kremy, proc ne prasky? Se podivej na podminky spolecnosti. Maj to na webech