Antibiotika streptokok

Anonymní
18.12.20 22:46

Antibiotika streptokok

Zdravím dámy,

tak proč zakládám tuhle diskuzi. Od minulého měsíce malého (2,5roku) trápil kašel, jen v1× za noc jinak ok. Přes bez teplot, zdravý, na poslechu čistý. Dostali sme Bronchytrep sirup přeci jen a na noc fenistil. Shodou okolností jsem byla na Orl minulý týden, kde mi vyšel test na streptokoka G. Bolelo mě trochu v krku, nicméně dostala jsem atb. Vzala jsem tedy i syna i ke stejnému dr. ORL. Synovi vyšel test na streptokok C, četne v krku, dostali jsme i pro něj atb Amoxial. Dnes volám mudr, malej dostal rýmu kašel. Zcela zahleneny a prokasle celý dny a noci. Atb bereme druhý den. Mudr říkala že atb sme nasazovat neměli, teď se prý bude jednat o virozu a k tomu jsou atb k ničemu. Dnes měl malej teplotu až 38,5. Atb mi plive, k tomu tedy dávám aspoň na doporučení mudr k těm atb pro lehčí vykašlávání rýmu atd kapky Sinupret.

Mám těd dilema, jesi Teda pokračovat v atb, když to vlastně bylo zbytecne precelovat toho streptokoka, když má do toho teď virozu. Navíc mi už jednou po atb blinkal tak musíme dávat na 2× Jenže si říkám, co když ten kašel dlouho předtím bez nemoci jen 1× za noc byl právě způsoben streptokokem? :pankac: navíc nechci aby z toho nebyl nějaký zápal plina apod. Když je Teda streptokok přítomen a do toho teď viroza..

Jesi máte někdo řadu, Zkušenost, budu ráda.

Dekuji

V pondělí jdeme k mudr

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.12.20 22:56

Určitě streptokoka přeléčit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10123
18.12.20 23:08

To, že má teď virózu ale neznamená, že streptokok sám od sebe zmizí, tak jako tak je potřeba přeléčit. Určitě dobrat

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1216
18.12.20 23:43

Pokud synátor začal ATB brát (ač možná zbytečně), tak ať je raději dobere… Jinak pro příště trvat i na CRP. Mám tedy zkušenost u dcery, která dost často huhňala (měla i odstraněnou nosní mandli) a měla období, že trpěla na zánět spojivek. Napadlo mě dojít na ORL, aby ji udělali výtěr z nosu, tam byla zjištěna bakterie Haemophillus, doktorka ihned bazírovala na tom, aby se ji nasadily ATB. Ještě podotýkám, že to bylo cca 3 týdny potom, co dcera prodělala neštovice. Jsem příznivec ATB jen v nejnutnějších případech (angína atd.), prodiskutovala jsem to ještě s jednou doktorkou z rodiny a posléze pediatrou, kde byl po cca týdnu udělán další výtěr a ten vyšel negativní. Bylo mi vysvětleno, že zmíněnou bakterii má každé druhé školkové dítě a pokud by se přeléčila, tak to může mít za 14 dní znova.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10118
19.12.20 00:29

Ted uz at to dobere, ale priste bych atb lecila pouze v zavaznych pripadech - coz kasel jednou za noc proste neni.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat