Antidepresiva a alkohol

68
13.8.12 10:48

Antidepresiva alkohol

Chtěla jsem se zeptat, zda si můžu při užívání AD, konkrétně Cipralexu, občas dopřát skleničku vína. Prostě si tak při pátku u televizky dopřát. Nebo se to nedoporučuje vůbec? Ani v malém množství… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
13.8.12 10:50

Asi se to nedoporučuje, nicméně jsem brala taky Cipralex a skleničku jsem si dala. ;) Když to nebudeš přehánět..

Příspěvek upraven 13.08.12 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
13.8.12 10:55

Ja bych to neriskovala. Nemam osobni zkusenost ale muj kolega bral Cipralex a jeste k tomu alkohol. Nakonec zkoncil v Bohnicich. Myslim ze alkohol spis napomaha depresim a neni vhodne ho konzumovat kdyz se lecis s depresemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
13.8.12 11:18

Brala jsem Cipralex a občas jsem si skleničku dala.. zpočátku braní mi ale kombinace Cipralexu a alkoholu nedělala dobře..
Každopádně si myslím, že dr by Ti to rozhodně nedoporučil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
13.8.12 12:52

Já beru AD cca 10 měsíců (Arketis) - ze začátku jsem alkohol nepila vůbec. Pak jsem se o tom zmínila psychiatrovi a jeho slova: Klidně sí víno dejte - samozřejmě nevypijte celou láhev, ale 2dcl vám neuškodí. Od té doby si příležitostně dám (cca 1× za týden až dva, max ty 2dcl) a v pohodě. Nikoho nenavádím - jen předávám zkušenost 8)

• Citovat
  • Upravit
8939
13.8.12 12:54

Myslím, že ti to neuškodí, asi bych ti nezapila prášek, ale pokud bereš ráno, tak večer bez problémů. Jen se připrav, že alkohol může více působit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
13.8.12 12:58

Viz pan google a příbalový leták…„Ačkoli se při současném užití alkoholu s přípravkem Cipralex nepředpokládá jejich vzájemná interakce, nedoporučuje se požívat alkohol během léčby. “

• Citovat
  • Upravit
1171
13.8.12 13:04

Já teda brala jiná AD, ale uplně v pohodě, taky jsem si občas dala a stále žiju :mrgreen: Ale jak už tu někdo psal, byla jsem na začátku braní AD na plese a zmazala se tam jak ještě nikdy :zed: Takže bych počkala až se to ustálí a tělo si na léky zvykne, pak uplně v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.8.12 14:48

Díky holky. Beru ho už půl roku a alkoholu jsem se ani nedotkla ale občas mě to mrzí, že si s manželem nemůžu ani přiťuknout. Tak uvidíme až na to příjde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PadmeB
29.7.13 09:26

Já jsem brala Cipralex a ještě něco na noc a jako s alkoholem jsem problémy neměla. Byla jsem mladá, chodila jsem na discotéky a vždycky jsem si dala nějaký ty drinky. Co můžu říct, že je horší, tak třeba léky na uklidnění a alkohol, to jsem ve většim zkusila jen jednou a byla jsem ráda, že jsem to přežila :D. Jinak k AD alkohol, ale taky nedoporučuju, protože jsem ho začala požívat docela často a dělala jsem pak věci, které bych teď, potom co už přes rok AD neberu nikdy znova neudělala. Mění to člověka, ale nejhorší je, že si to člověk v tom stavu neuvědomí. Vím o čem mluvím, můj otec má stejnou medikaci, jakou jsem měla já a do toho se z něj stal alkoholik. Už dávno není člověkem jakým býval, ale není to jen vina alkoholu, můžou za to ve velkym množství legální drogy. Podle mě je lepší je vůbec nebrat :)

• Citovat
  • Upravit
1182
9.10.13 21:17

Beru rivotril a Zoloft…Víno mám ráda a jelikož je mi 20 tak občas piju častěji někdy třeba delší dobu ne..ale stejně mi vrtá hlavou alkohol a AD :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panelak
14.11.13 17:40

Alkohol

Mám dotaz, považuje se 10%pivo za alkohol, nebo jenom t.zv.tvrdý slivovice apod.?

• Citovat
  • Upravit
1182
16.11.13 21:55

Pivko si podle mě dát můžeš vždycky :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
10.12.13 19:02

Prosím o radu ;((

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Začínám užívat antidepresiva Cipralex a chtela jsem se zeptat, jestli to má nejaký vliv na antikoncepci Triquilar. Prosím o rychlou rádu. Děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.15 00:28

Prosim o radu!

Vzala sem si cipralex 40mg,200mg antiepileptik, 1 prothazin a 1mg rivotrilu a zapila to 2 panaky slivovice. A pak sem mela ješte slivovici s kolou muze se mi neco stat? Dik za rychlou odpověď. Dphromady sem do sebe dala asi 4 vetsi panaky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex