Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ráno jsem vzala 1. prášek HA, týden mě bolí břicho od MS a dnes večer jsem začala špinit, když si vemu ráno prášek, budu chranená, nebo ne? v letáku se píše, že člověk je chraneny po prvním prášku. Děkuji
Ahoj,
tvůj příspěvek je trošku zmatený. Kdy máš dostat MS? Dneska večer a ráno sis vzala první prášek? Já bych asi čekala, až přijde skutečně menstruace. Jinak bys měla být chráněná prvním dnem, ale těžko někdy odhadnout první den MS (jako např. v tvém případě, jestli teprve špiníš). Mně tenkrát dr. řekl, abych začla až 5. den a o další ochraně nemluvil (i když by se v tomto případě měla ještě jiná používat). Jestli chceš mít jistotu, tak bych se chránila chvíli ještě jinak. Teoreticky chráněná jsi.
No já uvidím po dlouhé době přítele nečekane a od ledna jsem vysadila prasky právě no a tak jsem si vzala prasek dneska ráno a tedka jsem zacala krvácet, ale v této době to mám dostat no, tak nevím, jestli z toho neco bude a když si vemu rano, tak nevím, jestli budu už chranená…
No a měla jsi MS správně dnes dostat? Měla jsi čekat, až přijde a potom si vzít první tabletku. Moc ti neporadím, ale já kdybych byla na tvém místě, tak se cca týden, dva, chráním ještě jinak, pro jistotu.
Mě vždycky doktor říkal že bych se měla ještě tak týden po tom co si vezmu první prášek chránit ještě jinak. Tak jsem to pro jistotu dodržovala.
ochran je plno, ale při antikoncepci snad jedině ten kondom. nějak bych to nedramatizovala, prostě dva týdny ještě používej kondom a je to.
Prosím měla jsem menzes a měla jsem si vzít v pátek první prášek po týdenní pauze. bohužel sobota večer..Mám vzít jeden nebo dva naráz?