Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já měla obyč. nehormonální tělísko cca 3 roky. Nechala jsem si ho vyndat z důvodu touhy po druhém dítku, takže vyndat jde kdykoli. Stálo asi 900kč, zavedení během chvilky, lehce nepříjemné, trochu bolestivé, ale dalo se to. Vyndání taky nic hrozného. Fungovalo spolehlivě, nijak jinak jsme se nechránili. Za mě levná a spolehlivá antikoncepce. Dá se kontrolovat umístění díky vláknům, která koukají do pochvy. Měla by být stále stejně dlouhá, kontrolovala jsem po každé MS. Jedinej problém bylo špinění, které se čas od času objevilo… Ale nemívá to každá žena. Mně bohužel snadno praskají cévky, tak asi proto. Špinění se může objevit, i pokud se tělísko sesune. Ale to nebyl můj případ. Zas to není tolik peněz, pokud nevyhovuje, dá se vyndat. Mirena je asi za 5tis. To bych dost plakala, pokud bych ji musela vyndat dřív ![]()
Kdyby ještě něco, tak písni ![]()
Mám Mirenu, dávala jsem 6500, ale cena se dost liší, záleží na dr. A jsem spokojená
a hlavně jsem úplně bez MS. Je na 5 let a pokud dřív dítě neplánujete, tak je to dobrá volba
Ahojky všem, potřebuju poradit, jestli se dá někde na netu objednat nitoděl. těl. Goldlily plastic.Do ČR se nedováží. Mám ted' měděné, ale nedělá mi dobře, tělo ho odmítá. Dneska jdu na vyjmutí. HA nemůžu, kondomum nevěřím a bez antikoncepce zůstat nechci
@Jarča21 Ahoj,já Goldlily měla ![]()
Mimochodem jsem přes něj otěhotněla, ani ne po roce a půl.
@Miriamm a kde si ho sehnala? jn, ono nic není stoprocentní
přítel mi řikal, at si tam už nic dávat nenechávám, ale spolíhat se na něj…
stačí kapka a… ![]()
@Jarča21 Jenomže já ho měla už dávno, rok 2008 ![]()
Teď mají nějaký výpadek, takže možná se zase dovážet začne ale taky nemusí, čert ví. Určitě budou i jiná nehormonální, já už jsem si pak nedávala žádné, beru HA. Takže neporadím.
Mám obyčejné za 1500Kč na 5 let, mám ho přesně rok, spokojenost, zavadění nebolelo
Existuje víc neh. tělísek na trhu, jejich škálu by ti měl nabídnout sám gynekolog - jsou i se s tříbrem, nebo úplně umělohmotná.
@berry4 děkuji,poradím se.Dnes jsem byla na gyndě, samozřejmě to je z toho.Ale vyndat mi to nemohly, musim pak prej ke svý gynekoložce, ale ta má ted' volno.Tak doberu to co mi dr. napsal, a půjdu na kontrolu, tam se i poradím
Tělísko - info
Beru HA Azalii. Neustále špiním, takže jí beru uplně k ničemu. Rozhodně s přítelem nechceme sexovat, když tomu tak je. Proto jsem přemýšlela o děložním tělísku. Vím, že si informace mohu najít na internetu, ale raději bych vaší zkušenost.
Kolik jste za to dávali. Jestli to není nějak nepříjemné. Jestli je opravdu účinné, a jestli ho musím mít opravdu těch 5 let, nebo se může vyndat dřív
Budu ráda za jakékoliv vaše info a zkušenost