Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Litta píše:
Nemáme ani mikrovlnku, aní dítko, ale vídám ji u lidí buď „vestavěnou“ vysoko jako se někdy dává trouba, nebo vzadu na lince, kam bych doufala, že se dítě samo nedostane, jelikož by na chodící a přisunovací dítě asi někdo měl dohlížet, aby se neplazilo po varné desce apod.Já tedy na lince byla max. když mě tam máma párkrát za život vysadila, jinak na mě koukala.
Snad aspoň vypojuješ rychlovarnou konvici. Ale věřím, že teď už si dáš pozor, mohlo to dopadnout mnooohem hůř.
Já teda nevím, ale ještě jsem neviděla ani mikrovlnku, natož troubu tak vysoko, aby na to dítě nedostalo
to bych jí musela mít snad nad hlavou
ale tak tohle je se vším. Pračku, sušičku, myčku, mrazák, kabely od počítačů, tyhle všechny věci máš běžně na zemi
to je na to, aby člověk bydlel v holobytě, aby teda zajistil fakt všechno.
@Nimie Však jo, nejvíc úrazů dětí se stává právě doma. Proto se má tohle minimalizovat, co lze, to dát mimo dosah, vypojit, nebo zablokovat čudlíky. A hlídat. Co mezitím dělá matka, když si dítě přišoupne židli k lince, vezme prášky z mikrovlnky, strčí je do ní a zapne ji? Však to není otázka pár sekund, ne? Pro mě nepochopitelné, klidně tam mohl šoupnout zvíře, nebo mu to mohlo vybouchnout do obličeje,… ![]()
@Litta píše:
@Nimie Však jo, nejvíc úrazů dětí se stává právě doma. Proto se má tohle minimalizovat, co lze, to dát mimo dosah, vypojit, nebo zablokovat čudlíky. A hlídat. Co mezitím dělá matka, když si dítě přišoupne židli k lince, vezme prášky z mikrovlnky, strčí je do ní a zapne ji? Však to není otázka pár sekund, ne? Pro mě nepochopitelné, klidně tam mohl šoupnout kočku, nebo mu to mohlo vybouchnout do obličeje,…
Jo, já to chápu, ale zas - potáhneš dítě s sebou pokaždé, když půjdeš na záchod, odskočíš si vedle do místnosti pro něco nebo dojdeš vzít telefon? Samozřejmě, že je lepší prevence, ale tohle všechno nelze ošéfovat a zas si osobně myslím, že je lepší, pokud se dítě s těmi věcmi běžně setkává (v rozumné míře). U babiček není přizpůsobeno vůbec nic, děti tam pobíhají naprosto běžně samy, trouba je standardně dole, sporák, mrazák, mikrovlnka je v dosahu normálního člověka ![]()
@kve-tinka píše:
Dítě mi strčilo pilule do mikrovlnky…výbuch a smrad všude.![]()
Asi tak 5 se jich odsmažilo, co s tím zbytkem? Můžu ho normálně dobrat a o to dříve si udělat pauzu, nebo radši začít brát nové plato?
nové plato, na 100% účinek antikoncepce je testovaný tuším do 26 stupňů. když se převáží z výroby, musí jet ve speciálních boxech, kde je udržována určitá teplota a při překročení, je likvidována
Dobrý den, beru antikoncepci Veyanne pravidelne kolem 20:00. Vcera mi spadl prasek do odpadu, tak jsem si vzala hned prášek na nasledujici den, takže na dnešek. A chtěla bych se zeptat zda mi hrozí otěhotnění, když bych vynechala placebo tabletky a rovnou najela na nove platicko aktivnich tablet. Mam pocit ze se jedna o jednofazovou antiikoncepci. Mockrat dekuji za pomoc.. ![]()
@simona0 píše:
Dobrý den, beru antikoncepci Veyanne pravidelne kolem 20:00. Vcera mi spadl prasek do odpadu, tak jsem si vzala hned prášek na nasledujici den, takže na dnešek. A chtěla bych se zeptat zda mi hrozí otěhotnění, když bych vynechala placebo tabletky a rovnou najela na nove platicko aktivnich tablet. Mam pocit ze se jedna o jednofazovou antiikoncepci. Mockrat dekuji za pomoc..
Podivej se projistotu do přívalového letáku, ale jinak myslím, že je to ok. Když se vynechá prášek, posune se obvykle i 7 denní pauza o jeden den dříve. Ale nezapomeň si další vzít ten 8. Den, to už by problém byl.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, antikoncepci normálně beru, ale při mé sedmidenní pauze jsem hned sedmý den měla pohlavní styk a prášek si vzala až potom. Moje otázka zní jestli mohu být těhotná.
Děkuji za odpověď