Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobry den mam dotaz,beriem antikoncepci 3dni uz som si vzala ale ket som na druhy den mala pohlavny styk s manzelom bez toho aby som si vzala antokoncepci,mozem byt tehotna alebo nemusim potrebujem radu dakujem
Pokud začneš brát antikoncepci v 1.den menstruace, je účinná hned,jinak až po týdnu..
no nejjistější bude se podívat na příbalový leták té HA kterou bereš, tam najdeš od kdy účinkuje pokud teprve začínáš (záleží na konkrétní HA, jestli jsi ji začala brát 1. den cyklu, některé HA chrání až po sedmi dnech užívání), případně co máš dělat když si ji zapomeneš vzít…
ahoj ja uz antikoncepci beru 7 mesicu a vsetko v pohode akurat ze ket beriem prasky o 12 hod kazdy den a na druhy den mam pohlavny styk a niz bych si vzala prasek ci mozem otehotniet alebo nie, ket som si brala prasek vcera ![]()
Může se stát cokoliv, ale pokud nebereš antibiotika nebo nemáš průjem,tak na 99% neotěhotníš.Prášek má účinnost do druhého dne+12 hodin,kdybys náhodou zapomněla.. všechny tyhle informace jsou i v příbalovým letáku ![]()
Tak bud v klidu a sexu zdar ![]()
Beru antikoncepci Triquilar a dneska jsem si vzala 2 pilulku z plátíčka a měla jsem nechráněný pohlavní styk. Jsem chráněná?? Prosím o rychlou radu ![]()
Prosim potrebovala bych poradit doktorka mi
napsala antikoncepci, nikdy jsem ji predtim nebrala, a vzala jsem si dneska uz jeden prasek..a az potom jsem si prečetla že si ho mam vzit prvni den menstruace.. je to problem??? ![]()
Ahoj holky, prosím o radu užívám uplne poprvé antikoncepci zoely nasadila sem 1 den ms, krvácela sem déle než obvykle už začínám druhou hnědou tabletku jakože placebo, de mě říkala že mám léky užívat nepřetržitě máte to taky někdo? Prostě bez pauzy? Děkuji za odpověď 🙂
@Anonymní píše: Více
Ahoj, kdyz jsem byla mlada, brala jsem tabletky taky nepretrzite… ale to muzes jen tehdy, pokud maji tabletky stejnou barvu, vsechny… pokud maji rozdilne, jsou v nich jine ucine latky ( hormony nebo co ja vim)… ja mela jednobarevne, brala porad a timpadem jsem nemenstruovala… jednou za tri mesice jsem treba pauzu udelala. Vlastne jsem si tim posouvala menstruaci podle toho jak jsem potrebovala… ale nevim jake jsou tabletky dnes, uz je to pres 20 let
ted mam telisko a jsem spokojena.
Přečti si příbalový leták. Ano, pokud máš HA která má aktivní tablety a placebo tak bereš jedno plato za druhým nepřetržitě.
A můžu užívat i to placebo že jo? Jde o to abych nezapomněla 😂
Ano od toho tam je. Ale když si to nevezmes tak se nic nestane.