Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,, chtěla bych se zeptat… jsem skoro dva měsíce po císaři a ted mi doktorka napsla antikoncepci LUNAFEM, DOBÍRÁM SKORO první plato a stalo se mi během toho platíčka, že jsem do na den ještě dostala. ted mi schází ještě asi 7prášku a zase mě hrozně bolí břicho jako bych to měla dostat.. je to normální???
ten LUNAFEM byl cenově celkem dostupny, ale začínam nák pochybovat,jestli je tahle antikoncepce dobrá… prosím vás holky máte s tímto náký zkušenosti??? děkuji mooc
Tuhle ATK bere moje kamarádka a už se jí 2× stalo, že během platíčka(cyklu) dostala 2× MS, jednou zhruba uprostřed platíčka a potom v pauze.
Ono asi na každýho to působí jinak. Já jsem s ním spokojená, beru ho třeba 4 měsíce v kuse a pak si dám pauzu na MS.
Ale zrovna dneska jsem se bavila s kamarádkou, která ho bere taky a ta zas má šílený bolesti hlavy, který má nejspíš z tý antikoncepce.
nooo tak teda nevim na jinym portálu jsem ted četla, že to holky dostávaj i během platíčka, že jsou na nervy a já nevim co ještě… a že se přibírá.. nooo moc dobrý reference na to nebyla možná z 20ti tři.. tak to je pěkný,, budu muset změnit antikoncepci.. protože nervozní jsem i bez ní..(trochu nervák, trochu víc) s tim přibíránim to je fakt mazec, to neeee. a ten zbytek je taky na nic.. tak co s tim.. ??? ach jooo musíme vymyslet jinou noo.
Ahoj ja taky dostala pri prvnim baleni menstruaci a mela sem ji dokonce nekolik dni.Ted uz ji nemam vubec,takze se nelekej menstruaci mit muzes,ale nemusis ,tak mi to rekla moje doktorka.
Lunafem jsem také brala a jsem spokojená. Nikdo to neznal,tak jsem si říkala panečku co to je za prášky
Co mi to ten doktor napsal… Ale jsou super nikdy jsem problém neměla.
Ahoj,Lunafem beru uz skoro pul roku a musim rict ze jsem s nim naprosto spokojena,je cenove dostupny a zadne vedlejsi ucinky nepocituji.Musim Vam vsem ale vzkazat, ze kazde z nas vyhovuje jina antikoncepce, proto je treba zkouset a zkouset urcite si kazda vybere tu spravnou…
cowgirl píše:
Ahoj,Lunafem beru uz skoro pul roku a musim rict ze jsem s nim naprosto spokojena,je cenove dostupny a zadne vedlejsi ucinky nepocituji.Musim Vam vsem ale vzkazat, ze kazde z nas vyhovuje jina antikoncepce, proto je treba zkouset a zkouset urcite si kazda vybere tu spravnou…jeste dodam ze nemam tak silnou a bolestivou menstruaci jako pred tim kdy jsem brala Jeanin ktera je jednou tak drazssi
Teď jí zrovna vysazuju… Od doby co jí beru jsem docela přibrala asi 4 kila, ale nejsem si jistá jestli je to tou HA (na druhou stranu,jím rozumně, oproti dřívějšku) a pokud to ještě jde tak se mi zvětšila prsa, která byla už tak velká po Minervě…
Za mně taky jako bezproblémová HA, brala jsem ji tři roky, než jsem vysadila a žádný problém nebyl, cykly pravidelné, žádné neočekávané MS, brala jsem tedy často dvě nebo tři platíčka za sebou bez pauzy a až poté vynechávala. Trošku jsem přibrala ze začátku braní, ale ono v patnácti člověku nikdo neřekne, jestli je to z HA nebo ne.. A potom váha stálá ![]()
prosím vás stalo se mi že mě nevyšli prášky chtěla jsem se zeptat,v posledním dnu co sem si měla vzít už v platíčku ten poslední nebyl jestli nevadi když si ho nevezmu když další den mám mýt 8 dnů pauzu díky a beru taky Lunafem
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli se dá s touhle antikoncepcí dobře zhubnout. Mám z toho docela vítr, protože všude čtu, jak po tom ostatní přibírají. Právě oslavuju šest kilo dole a při představě, že bych kvůli HA měla přibrat, tak se totálně bojím! :-/
Já s Lunafemem taky nemám problém
Jediné, co mi trošku vadí je, že jsem menstruaci dříve mívala 3 dny a teď je to 5-6, ale díky HA teď nemám témeř žádné menstruační bolesti. A taky cena je super ![]()
já jsem s Lunafemem byla spokojená. Brala jsem cca 8let Logest a pak ho přejmenovali na Lunafem a ten jsem brala cca 3 roky a úplně v pohodě. Občas se během ovuace objevilo malý špinění, ale nic hroznýho. Jinak co se týče ceny tak to je fajn.