Lunafem - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
wra
1914
23.3.13 23:12

Já jsem brala Lunafem asi tři roky, po zhruba čtyřech měsících!!!20!!! kg nahoře. Ale říkala jsem si že je to zmenou zaměstnání ale nebylo, dneska už to vim. Pak jsem přešla na Evru, naplasti, a samovolne jsem zhubla asi 12 kg. Už bych do něj proste nešla… Ale to má každá jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Monika Z
27.3.13 19:17

Ja beru Lunafem uz pres rok a nememla jsem s nim zadny problem.Pred tim jsem brala Minervu a z te jsem mela cysty na prsou a musela jsem na operaci, dokrorka mi rekla ze Minerva je vysokohormonalni antikoncepce a tak mi napsala nizkohormonalni antikoncepci Lunafem a jsem s ni spokojena. Doporucuji

• Citovat
  • Upravit
8
31.3.13 15:04

Lunafem jsem brala 3 roky a žádné problémy jsem neměla. Možná to byla nej antina co jsem brala a nepřibrala jsem ani deko…spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
31.3.13 15:09

Já jsem brala taky Lunafem..přes půl roku (vysazení-chceme mimi)..první dva měsíce byli všelijaké..hlavně jsem měla hrozné migrény..ale pak to odeznělo..pěkná pleť, nepřibrala jsem..vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
31.3.13 15:12
@majacka píše:
Holky, Po 8letech užívání HA, z toho asi 4 roky Lunafem. Budu vysazovat a chtěla bych se zeptat, zda byl někdo v podobné situaci, jak to měl s váhou? zůstala stejná nebo jste přibrali? A jak pravidelný cyklus pa vysazení máte? :mavam: Díky

první MS přišla později po cca 38dnech..teď mi chodí po 31-33dnech..což je úspěch, před malou jsem měla až po 45dnech :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.4.13 16:19

Ahoj holky, ja akorat vysazuju Lunafem, protoze jsem pribrala 5kg a navic zadrzuju vodu v tele. Jsem v oblasti bricha a v obliceji natekla. Jinak jsem hubena. Myslela jsem si nejdriv, ze mi jeste zustalo brich po porodu, ale male je uz skoro rok a pul a ja misto, abych hubla ta jsem cim dal vic natekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.13 21:14

Holky me taky teda nesedla :( za me teda rozhodne ne, byla jsem po ni hrozne unavena, bolest hlavy a hlavne jsem po ni pribirala ac jsem cvicila, takovy hrozny prasky uz nikdy nechci ani videt, vydrzela jsem to 2 mesice a nikdy vice :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Nicky-jh
8.4.13 19:36
@majacka píše:
Holky, Po 8letech užívání HA, z toho asi 4 roky Lunafem. Budu vysazovat a chtěla bych se zeptat, zda byl někdo v podobné situaci, jak to měl s váhou? zůstala stejná nebo jste přibrali? A jak pravidelný cyklus pa vysazení máte? :mavam: Díky

Ahoj, já brala Lunafem rok (předtím pauza v době absence sexuálního života a předtím různé HA, třeba Miligest). V prvním měsíci po vysazení přišla menstruace po 26 dnech, otěhotnět se nepodařilo, teď mám druhý cyklus. Vypadá to ale, že i ovulace proběhla hned v prvním cyklu, jen úplně jindy, než vypočítá kalkulátor, takže jsem se nestihli snažit. Během braní jsem nabrala cca 10kg (nabírala jsem po každé HA, 2kg do prvního týdne), prsa ze zvětšila za ten rok o tolik, že jsem kupovala 4× různou velikost podprsenky. Teď se mi nezdá, že bych hubla, ale cítím se mnohem líp, prsa zůstávají. Ale dostavila se obvyklá zvýšená chuť na sex cca po týdnu od prvního vysazení (prvního dne po pauze na MS, kdy jsem měla vzít další tabletku a nevzala), jako když jsem vysazovala před rokem. A musím říct, že se mi malinko zhoršila pleť (4 pupínky na jinak permanentně bezproblémové pleti - nic hrozného). Také jsem po cca 14 dnech od vysazení byla hrozně ospalá. Během braní HA mi hrozně kolísal tlak, hlavně v nízkých hodnotách, často mi bylo na omdlení, navíc se v rodině objevila rakovina prsu, tak jsem si řekla, že na HA kašlu a pak jsem asi 4 dny používala antikoncepční čípky, než jsem přemluvila manžela, že i na ně kašlem a budeme se snažit :D Jsem za ni zpětně moc ráda a těší mě, že po vysazení mi naskočil cyklus takhle brzy, byt´MS trvala 10 dní. Je mi 20 let, což tomu možná pomáhá. Každá to máme jiné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.13 20:19

Já ji beru 2 měsíce a taky se mně dělají takové boláky :(

• Citovat
  • Upravit
mmsport
6.5.13 22:32

Ahoj holky. Já Lunafem právě vysadila. Jedla jsem jej necelé dva měsíce a asi měsíc jsem zaznamenala problémy s pletí. Začaly se mi dělat malé beďary, kterými jinak vůbec netrpím. A k tomu, což byl hlavní důvod, se mi vrátily ošklivé pigmentové skvrny, které se mi po porodu dcery úplně ztratily. Rok jsem měla pleť moc pěknou, jedla jsem nějaký nízkohormonální preparát kvůli kojení, Ceraset, tak nějak, ale začala jsem ke konci kojení špinit, tak mi jej gynekoložka zaměnila za Lunafem. A s ním jsem zaznamenala zhoršení těch pigmentů. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Případně jaké pilule nejsou na pigmentové skvrny tak agresivní? Nechci vypadat po třicítce jako flekatá šedesátnice se stařeckými fleky :|

• Citovat
  • Upravit
Katka1979
12.5.13 22:13

Přibírám před svatbou NEEEE

Nechala jsem si napsat antikoncepci, doktorka zrovna u sebe měla Lunafem, tak mi prodala 3 platíčka a nestačím se divit co to se mnou dělá, místo toho, abych před svatbou zhubla tak mám za 14 dnů 3 kg nahoře a opravdu nejím více a hýbu se a jezdím na kole. Chci ji vysadit, dá se nahradit hned třeba Yazem? Díky moc

• Citovat
  • Upravit
AndySska
15.5.13 16:49

Problémy

Ahoj, dnes mi doktorka předepsala také Lunafem. Zdůraznila, že jestli si prášek vezmu třeba jenom o hodinu déle, než normálně, může se objevit špinění a to může trvat až do konce dobrání platíčka. Prý proto, že je tam méně hormonů. Tato antikoncepce, podle toho, co říkaly kamarádky, je spolehlivá a nemají s ní problém. Zdůraznily však, že vždy braly pravidelně v „tu svoji hodinu“. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.13 11:04

AndySska : Ahoj, dle mé zkušenosti se tvá doktorka nemílí, měla jsem to stejně. Když jsem Lunafem začala užívat špinila jsem zhruba 3 měsíce, pak se to ustálilo. Normálně jsem užívala ráno, ale když jsem zapoměla a vzala až odpo do druhého dne už jsem špinila :/,ale každá jsme jiná. No a pak když jsem vysadila, proběhla poslední MS a následující měsíc jsem otěhotněla :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.13 11:36
@Anonymní píše:
AndySska : Ahoj, dle mé zkušenosti se tvá doktorka nemílí, měla jsem to stejně. Když jsem Lunafem začala užívat špinila jsem zhruba 3 měsíce, pak se to ustálilo. Normálně jsem užívala ráno, ale když jsem zapoměla a vzala až odpo do druhého dne už jsem špinila :/,ale každá jsme jiná. No a pak když jsem vysadila, proběhla poslední MS a následující měsíc jsem otěhotněla :)

Ahoj, beru první platíčko a vzala sem si prášek o 4 hod déle, takže jsem také začla špinit a za 2 dny mám konec platíčka, myslela sem že bych začla hned druhý když sem to měla skoro celej měsíc - jak je to když ted špiním - přejde to nebo bych radši měla si dát tu pauzu abych pak mohla brát další a měla to už normální, díky za odpověď jsem začátečník :)

• Citovat
  • Upravit
zdenča11111
25.6.13 10:13

Já ji brala asi 5let, byla jsme celkem spokojená, ale pak poslední platíčka mě strašně začalo bolet břicho před menzes a během dní, už jsem fakt omdlívala, ale až po tom dlouhodobém užívání a měkla jsem strašný změny nálada, tak jsem přešla na lindynette ten byl super ze začátku, pak asi po necelým půl roce snížená chut na sex, nemohla jsem zvlhnout a zase změny nálad, i jsem přibrala, ale nevim jestli to bylo z toho :twisted: tak jsem vysadila antinu uplně na 2měsíce a ted jsem dostala od dr. daylette, ale v lékárně mi našli levnější generikum, takže mám softinelle a dne začáínám tak uvidim, snad už bude vše v poho

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1