Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda,potřebovala bych poradit. Končím šestinedělí a přemýšlím o antikoncepci, plně kojím a vůbec nevím pro co se rozhodnout. Jestli tělísko, prášky nebo injekce. Můžete mi prosím napsat své zkušenosti, moc děkuji
![]()
ahojda není to tak dloiho co jsem se taky rozhodovala. Nakonec jsem zvolila prášky. Jmenují se CERAZETTE a zatím mě úplně vyhovují. Berou se stále, nedělá se žádná 7-mi denní přestávka. Plně kojím,ms jsem ještě nedostla a ani jsem s práškama nezačla špinit.Stojí kolem 500kč na 3měsíce.
Rozhodovala jsem se ještě pro kožní implantát,ale stojí 5000tis na 3 roky a když jsem se tady holek ptala,bylo jich hodně nespokojených a vyhazovat 5000tis,kdyby mě to náhodou nevyhovovalo, to už je sakra rozdíl:-))
Martina
Ahoj,
mně můj gynekolog řekl, že při kojení se sice u nás nějaké prášky předepisují, nicméně ne všude v EU je to povolené a tak mi nic nenapsal… Zvykli jsme si s manželem na kondom, který za pár týdnů stejně nebudeme potřebovat - chceme další mimi.
Lasička a Matýsek 17 m.
Ahoj
já začala brát Cerazette a první MS jsem dostala hned po měsíci, pak měsíc klid a od té doby velmi často špiním, tzn. klidně i každý týden 1-2 dny a někdy i déle. Docela mě to obtěžuje a uvažuji o změně, ale není moc z čeho vybírat.
Dvě kamarádky měly také Cerazette a stejné problémy co já.
Injekce - dr mi říkala, že se po nich hůře vrací cyklus. Kadeřnice mi povídala, že slyšela, že hodně lidí po nich přibralo,ale jedna kamarádka je bere a je plně spokojená, nepřibrala, MS žádná.
Tělísko - to dražší hormonální se mi nevyplatí, když chci ještě další dítě a o normálním jsem neuvažovala, stejně bych asi ještě teď do tělíska nešla
Díky za dotaz, ráda si přečtu odpovědi
Taky jsem měla po dobu kojení Cerazette. Dokud jsem kojila, tak jsem MS vůec neměla. Když jsem přestala kojit (v 1 roce), tak jsem přešla na Jeaninie a přišla i MS.
Ahojky,
já jsem do sebe nechtěla rvát žádné hormony a kondom nám moc nevyhovuje, tak jsem nakonec zvolila vaginální krém Pharmatex a jsme docela spokojení. (Akorát jak jsme byli zvyklí na prášky, tak jsme na to jednou zapomneli, a pak jsem byla asi dva mesice nervozni, jestli uz zase nejsem tehu
).
Jany