antikoncepce a kojení

347
12.6.06 12:47

antikoncepce a kojení

Ahojda,potřebovala bych poradit. Končím šestinedělí a přemýšlím o antikoncepci, plně kojím a vůbec nevím pro co se rozhodnout. Jestli tělísko, prášky nebo injekce. Můžete mi prosím napsat své zkušenosti, moc děkuji :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
241
12.6.06 15:04

ahojda není to tak dloiho co jsem se taky rozhodovala. Nakonec jsem zvolila prášky. Jmenují se CERAZETTE a zatím mě úplně vyhovují. Berou se stále, nedělá se žádná 7-mi denní přestávka. Plně kojím,ms jsem ještě nedostla a ani jsem s práškama nezačla špinit.Stojí kolem 500kč na 3měsíce.

Rozhodovala jsem se ještě pro kožní implantát,ale stojí 5000tis na 3 roky a když jsem se tady holek ptala,bylo jich hodně nespokojených a vyhazovat 5000tis,kdyby mě to náhodou nevyhovovalo, to už je sakra rozdíl:-))
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.6.06 16:08

Ahoj,

mně můj gynekolog řekl, že při kojení se sice u nás nějaké prášky předepisují, nicméně ne všude v EU je to povolené a tak mi nic nenapsal… Zvykli jsme si s manželem na kondom, který za pár týdnů stejně nebudeme potřebovat - chceme další mimi.

Lasička a Matýsek 17 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1070
12.6.06 17:59

Ahoj

já začala brát Cerazette a první MS jsem dostala hned po měsíci, pak měsíc klid a od té doby velmi často špiním, tzn. klidně i každý týden 1-2 dny a někdy i déle. Docela mě to obtěžuje a uvažuji o změně, ale není moc z čeho vybírat.
Dvě kamarádky měly také Cerazette a stejné problémy co já.

Injekce - dr mi říkala, že se po nich hůře vrací cyklus. Kadeřnice mi povídala, že slyšela, že hodně lidí po nich přibralo,ale jedna kamarádka je bere a je plně spokojená, nepřibrala, MS žádná.

Tělísko - to dražší hormonální se mi nevyplatí, když chci ještě další dítě a o normálním jsem neuvažovala, stejně bych asi ještě teď do tělíska nešla

Díky za dotaz, ráda si přečtu odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
12.6.06 22:37

Taky jsem měla po dobu kojení Cerazette. Dokud jsem kojila, tak jsem MS vůec neměla. Když jsem přestala kojit (v 1 roce), tak jsem přešla na Jeaninie a přišla i MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
13.6.06 19:46

Ahojky,

já jsem do sebe nechtěla rvát žádné hormony a kondom nám moc nevyhovuje, tak jsem nakonec zvolila vaginální krém Pharmatex a jsme docela spokojení. (Akorát jak jsme byli zvyklí na prášky, tak jsme na to jednou zapomneli, a pak jsem byla asi dva mesice nervozni, jestli uz zase nejsem tehu :) ).

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
13.6.06 20:38

Ja se zasazuji vsema deseti pro telisko.
Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová